Lagbanner
Hellas mercato: ”Måste visa mental styrka för nästa steg”

Hellas mercato: ”Måste visa mental styrka för nästa steg”

Säsongens överraskning har storklubbarnas blickar på sig. Vi kollade med en kännare om hur det ligger till.

Hellas Veronas framfart i höst har väckt uppmärksamhet, så mycket att laget redan är på väg att köpas sönder.
Rrahmani är klar för Napoli i sommar och hans unge backkollega Maresh Kumbulla och mitffältaren Sofyan Amrabat är på väg åt samma håll. 

Jag drog några snabba frågor till Alberto Fabbri - journalisten som driver sajten Hellas Live och som följer klubben dagligen på träningar och pressträffar - om dessa två spelare som verkligen överraskat både fans,klubb och experter.


Stort transferfönster för Hellas Verona. Dessa tre spelare är hett villebråd. När såg vi något liknande sist?
— Ja, klubben och spelarna är verkligen i alla tidningar och själv har jag inte sett något liknande i klubben sen Iturbe var het säsongen 13-14. Fast det här känns än större. Hellas har inte för vana att sälja stort utan vänder på slantarna på en mycket lägre nivå normalt sett. Det kommer såklart påverka klubbens framtid.

Hur tror du president Setti tänker här?  Snabb affär och kanske lägre belopp eller är det Lotitoism - att han inte säljer för lägre än det begärda?
Han kommer tänka både och här. Han vet också att spelare kan falla i värde och de belopp som figurerar för spelarna (€15-20milj per spelare) är stora pengar för klubben som har en av ligans klart minsta budgetar. 
Vad han inte tummar på är att de ska gå i januari, utan vara kvar hela säsongen.


Priserna, tycker du de är rimliga eller borde de ha större värde?
Jag är pragmatisk här och vill klubbar lägga de beloppet de verkar gå för så är det värdet för dem. Inget värde om att spekluera något annat.

Blott 19 årige backen Maresh Kumbulla var också ett tag het i England och Tyskland förutom här hemma i Italien.
Vad tror du skulle passa honom bäst?

Maresh är en kille som har kvalité att anpassa sig till vilken liga som helst. Har har teknik och skalle för vilken liga han än hamnar i så här är det viktigaste att klubben helt enkelt får ut så mycket som möjligt i pengar.

Maresh-  hur skulle du beskriva honom?
Jag känner honom väl, han och hans föräldrar då de är uppvuxna i Veronaprovinsen och varit i klubben hela sitt liv.
Han är en bestämd kille som vill bli framgångsrik och han vill göra och jobbar verkligen för det. 
Men det är det många som vill, det är nu han måste visa mental styrka för nästa steg.
Han var ofta skadad förra säsongen i Primavera men körde stenhårt extraträning i somras för att ta det där extra steget. Och det har han ju verkligen gjort i år.


Marockanska utropstecknet Sofyan Amrabat jagas just nu främst av Napoli och Fiorentina. Även Inter var där men efter att Eriksen verkar komma så svalnade intresset. Vad tror du skulle passa honom bäst?
Sofyan Amrabat gör verkligen stor skillnad i Hellas Verona. Frågan är om han kan göra detsamma i andra klubbar.
Han är en spelare med ett stort hjärta, bra grinta och är väldigt dynamisk. Frågetecknet är egentligen ligger i att han inte gör mål. För att vara så offensiv och med tanke på att Hellas sprider ut målskyttet (fyra målskyttar ståtar med 3 mål...) så är det anmärkningsvärt att han inte gjort ett enda. Det är hans svaghet.


Hur skulle du beskriva honom?
En väldigt sympatisk person som tagit Verona och klubben med storm. Inte jättesocial då italienskan är i stort sett noll. Därför vi ofta inte ser honom intervjuas efter matcher. Kanske därför han heller inte gör mål...

Till sist... Hur kommer Setti använda eventuella pengar?
— Jag hoppas han kommer återinvestera i spelare då han har policyn spelarköp och försäljningar har ett eget kretslopp - i möjligaste mån, naturligtvis. 
Nu blir inte det här förrän i sommar men det kan vara bra för Ivan Juric att veta när klubben lägger frma ett nytt kontrakt till honom då hans går ut redan i juni.


Tack för att du tog dig tid.
Var så lite.











 

 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-01-28 14:45:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora