Lagbanner
Lång bänk - inte långbänk

Lång bänk - inte långbänk

Är det en fördel eller nackdel för Hellas offensiv med fem avbytare?

De fem substitutioner till hjälp av tekniker: endast Atalanta räknar fler mål från bänken kaptenen och polska alltid redo att slå
Nya regler i Serie A när de startar (peppar, peppar...) 20 juni. Hela fem avbytare får sättas in (dock bara vid tre tillfällen).

Kan det gynna Hellas Verona?

Kanske det. Juric är en av de som lyckats bäst med sina byten i Serie A. Hela nio gånger har en avbytare gjort mål för laget. Bara Atalanta är värre med sina 14.
Men det finns en viss skillnad. Gasperinis mannar har pumpat in hela 70 mål så här långt i Serie A. Hellas har endast mäktat med 29 mål.

Effektiviteten hos Atalanta är med andra "bara" 20% hos Atalanta medan den ligger på hela 31% hos Gialloblú
Verona har i detta avseende visat sig vara bland de mest effektiva lagen i hela Serie A.
De är statistik som visar hur mycket Juric val och åtgärder har betytt och varit avgörande. Och nu med fem avbytare kommer alternativen vara fler.
Som "supersub" för Hellas har det hittills varit Giampaolo Pazzini och Mariusz Stepinski som gjort tunga mål, avgörande mål. Pazzini har stått för fyra mål, varav tre stycken från straffpunkten.

Mot Torino hemma var det han som startade den spännande återhämtningen från 0-3 till 3-3 i december. Oförglömlig är också straffen som (Bonucci hands) gav Hellas övertaget på Juventus 8 februari på Bentegodi. Han stängde också matchen mot Lecce med sitt 3-0 mål.
Klinisk effekt av kaptenen, utmärkt coachat av Juric, som kalibrerade  timingen på ett sådant sätt att han kan gå full effekt den tiden som är kvar. Han får inte komma in för tidigt och tappa gnistan eller för sent för att inte komma in i spelet.

Fast det är inte bara dessa herrar. Matteo Pessina (med två mål), Valerio Verre och Fabio Borini är de andra som visat framfötterna efter att blivit inbytta. Ivan Juric har verkligen haft förmågan att få ut rätt av sina byten. Fast vi måste komma ihg också varför han får det.
Förra sommarens uppladdning var stenhård. Mycket fysisk aktivitet utöver det tekniska och taktiska. Det gör att orken att forcera i slutet när andra är trötta är kanske än mer avgörande än vem som gör målet. Det syns inte om annat på antalet målgörare hos Hellas.
Hela 13 målskyttar varav Pazzini är ledare med sina fyra strutar.
Vi kan inte annat än hoppas på att tendensen även ska fortsätta över den långa, heta sommaren.

 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-06-06 11:25:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora