Lagbanner
Mercato-bloggen: Mittens rike satt

Mercato-bloggen: Mittens rike satt

Efter att Tony D´Amico satt grunden i försvaret flyttade han sig några meter upp och la stommen för mittfältet.

Samuel Gustfson var en av de stora utropstecknen förra säsongen och Hellas ville gärna fortsätta med honom.
Men eftersom klubben har en högst begränsad budget och Torino gärna hellre vill se ett rakt köp än en ytterligare utlåning till Hellas så är det en affär som inte kommer att hända innan slutet på augusti om svensken fortfarande är på tapeten.

Medan den väntan har klubben plockat in två starka kort. Udinsese mittfältsmotor Emmanuel Agyemang Badu på lån och Genoas rutinerade portugis Miguel Veloso - vars kontrakt upphörde sista juni med Genoa.
 


Den 33-årige portugisen kom till Genoa säsongen 1916/17 som ett riktigt fynd efter en tid i Dynamo Kiev på fri transfer.
Han sågs som om ett kap för sin kapacitet för Genoa (stor anledning var att Ligurien och klubben var som hemma för honom då han är tillsammans med presidentens dotter).
Comebacken i klubben blev kanske inte det lyft han eller förening hade tänkt sig och ingen förlängning var påtänkt i år.

Badu, som varit i Udinese sen 2010, ses som en stark defensiv mittfältare och balansen mellan honom och den mer tekniske och bollsäkre Veloso borde sitta bra. 

Fler spelare de vill ha med för att täcka upp mitten är Sampdorias Valerio Verre (Di Francesco vet ännu inte om han finns med i planerna...) och Atalantas Luca Valzania - som förra säsongen var utlånad till Frosinone.

Själv börjar jag längta till att toppen förstärks för just nu visar träningsmatcherna mot lingonlag stora brister (1-1 mot ett ihopplocklag av Damiano Tommasi och "bara" 5-0 mot amatörlaget Union Feltre. Det är lag som normalt piskas med tvåsiffrigt....


 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2019-07-24 12:30:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora