Lagbanner
Mercatoinverno:  Nöjd Juric

Mercatoinverno: Nöjd Juric

Mercaton stängde igår med en balanserad Hellasmarknad.

"Nu ska jag hålla tyst ett tag"

Tränare Ivan Juric ord efter att det blivit klart att anfallaren Kevin Lasagna skrivit på ett tvåårigt låneavtal med utköpsklausul samtidigt som han tidigare hade fått sin önskan att få in Stefano Sturaro från Genoa - som han då tränade där under sin korta sejour hos Preziosi.

För det har ju varit ett allmänt känt faktum att mannen från Split varit långt ifrån nöjd med vad han fick i sitt stall i somras och jag antar att president Setti lovat både det ena och det andra med tanke på vad klubben fick ut av förra årets försäljningar och att presidenten har den enkla devisen - vad som kommer in i spelarförsäljning , går till spelarköp. 
Att transferpengar skulle stå utanför den vardagliga verksamheten. Nu blev det ju inte riktigt så med tanke på att pandemin har satt sina spår med uteblivna publikintäkter och tajtare sponsoravtal.

Juric har dock trollat under hösten och lyckats skrapa ihop hela fem poäng mer än förra säsongen och har bara tio poäng kvar till målet för salvezza - vilket fortfarande kvarstår hur mycket andra än skriker om att de kommer fajtas om en Europa-plats. Det trots att trebackslinjen knappt varit konstant mer än två matcher i rad. Nyckelspelare som Vieira och Benassi varit långtidsskadade och att Kalinic som målgaranti inte direkt uppfyllt förväntningarna. 

Det var mycket fram och tillbaka om att ta in Christian Kouamé från Fiorentina eller Sam Lammers från Atalanta men eftersom Viola bara ville sälja för en oskälig summa och Atalantas ledning endast lånade ut honom "torrt" (dvs lån utan utköpsklausul) så var det inget intressant då laget inte ligger i riskzonen.
Kevin Lasagna sågs som det bästa alternativet och går man tillbaka till hans förra säsong i Udinese så ser många att han skulle passa bra i Jurics uppställning.
Han har dock varit iskall i år men det har och andra isidan hela Udinese varit. Känns som om Juric hittat sin startspelare här och Kalinic får finna sig i att ta bänkplats.
Sorgligt nog fick Samuel Di Carmine lämna skeppet och Crotone fiskade upp honom. 

Stefano Sturaro var verkligen spelaren Juric ville ha och trots sina skadeproblem insisterade tränaren på att ta in honom. Tror sportchef D´Amico och Setti var mer tveksamma.
Inte direkt att klubben behöver bygga upp skadelistan och de såg väl problemet att det skulle göra samma misstag som med Marco Benassi  - som kom skadad, är skadad och stannar skadad - trots att han bara är på lån från Fiorentina.
Huvudmålet för mittfältet var annars Soualiho Meïté från Torino. Muntliga avtal gjordes men när Milan kom in i bilden hjälpte inte att skicka mastiff-hundar på Maldini.

Lite i skymundan dök också Daniel Bessa upp hos klubben efter att varit utlånad till Goias i Brasilien. Han lämnade klubben under rabalder då han i stort sett vägrade att spela för klubben hösten 2017 och var persona non grata när han kom tillbaka från sitt lån hos Genoa.
Andra tider nu och Juric hade honom då i Genoa och de båda ser nog varandra med helt andra ögon och förhoppningsvis kan Mister få fram det som, trots allt finns hos det ny 28-åriga Inter-löftet.

Bästa jobbet gjorde nog D´Amico ändå med att få ut spelare som inte var med i truppen, bl.a. Antonio Di Gaudio lämnade för Chievo, Luigi Vitali till Frosinone och, som tidigare sagt, Di Carmine till Crotone.

Med andra ord känns det som om truppen är tajtar nu och kanske, kanske lite mer spetskompetens. 

In:

Spelare: Position: Från: Övergång: Pris:
Bessa anfallare Goias tillbaka fr. lån -
Elvius anfallare Köge lån+utk. klausul -
Sturaro mittfältare Genoa lån+utk.klausul -
Lasagna anfallare Udinese lån+utk. klausul €1.5

Ut:
Spelare: Position: Till: Övergång: Pris:
Di Carmine anfallare Crotone lån -
Di Gaudio anfallare Chievo köp ?
Vitale mittfältare Frosinone köp  ?
Badu mittfältare slutar - -
Danzi mittfältare Ascoli lån -
Laribi mittfältare Reggiana lån -

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-02-02 09:55:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora