Lagbanner
Respektlöst Hellas tog säsongens första seger: ”Underbart att få glädja supportrarna”
Curva Sud var på tårna när Roma kom på besök och bar fram laget till tre poäng.

Respektlöst Hellas tog säsongens första seger: ”Underbart att få glädja supportrarna”

Ett modigt och framåtlutat Hellas klev ut på Bentegodi och red på ljudvågorna från ett heltaggat Curva Sud. Trots underläge i halvtid stod Gialloblu som slutsegrare efter att kapten Faraoni fastställt slutresultatet 3-2 med en drömträff.

Hellas Verona klev ut på Bentegodi med mod, aggressivitet och anfallsvilja men lyckades inte skapa några klara målchanser i första halvlek. Istället var det gästerna från huvudstaden som gick till halvtidsvilan med 1-0 efter ett klackmål av Lorenzo Pellegrini.

Hellas skulle dock inte vika ner sig. De gick ut till andra halvlek med samma inställning som i den första, och med ett högljutt hemmastöd i ryggen gav det resultat direkt. Först genom Barak som vara påpassligt framme på en retur i straffområdet, sedan genom Caprari som placerade in 2-1 till Hellas. Inte ens en snabb kvittering från Roma kunde släcka Hellas kämpaglöd denna kväll, utan Faraoni svarade kort därefter upp med en drömträff på halvvolley när han fastställde slutresultatet. 3-2 till Hellas Verona.

-Det var underbart att få glädja supportrarna. När vi har dem i ryggen är vi aldrig ensamma. Det sa jag till laget i omklädningsrummet. Vi ville göra något stort och det lyckades vi med, sade en nöjd matchvinnare efter matchen.

Hellas lyckades även hålla Roma stången under slutfasen av matchen och trots flera offensiva byten lyckades inte gästerna skapa några riktigt vassa kvitteringschanser. Istället vara det Caprari som tvingade Rui Patricio till en monsterräddning och Verona var närmare fyran än Roma kvitteringen.




En riktig drömstart för nya tränaren Igor Tudor som på denna korta tid verkar ha fått in en rejäl dos mod, kämpavilja och självförtroende i truppen.

-Jag har försökt att få in mentaliteten som det har laget har haft i två år. Vi måste dock förbättra oss i allt, sade kroaten efter matchen.

Förhoppningsvis kan Hellas rida vidare på den här vågen när man nu tre matcher i rad ställs mot förmodade konkurrenter om nytt Serie A-kontrakt, Salernitana, Genoa och Spezia.

Niclas Ekström2021-09-20 07:11:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora