Lagbanner
Trubbel i paradiset?

Trubbel i paradiset?

Efter matchen mot Torino tog Juric till orda och klagade på ledningen. Setti replikerade dagen efter.

"Vi har gjort stordåd nu under två säsonger och klarat nytt kontrakt för några omgångar sen men feedbacken från presidenten har lyst med sin frånvaro.
Jag tycker vi fått för lite uppskattning för jobbet vi gjort med klubben"


Ja, salvan kom från Ivan Juric efter att Dimarco kvitterat Torinos ledning och gjort slutresultatet till 1-1.
Uttalandet kom överraskande hos de flesta då klubben kändes stabil och trygg med sin framtid. Juric hade dubblat sin lön och skrivit ett treårskontrakt.
Många fans och lokala journalister hickade förstås till av skräck och såg mannen från Split vinka av vid perongen...

Analyserna var såklart många. De flesta i Hellaskretsar vet att president Setti inte är den varmaste personen i rummet - oavsett antalet personer.
Det är också en av anledningen att han har så svårt att få fansens stöd fullt ut trots att han gjort otroligt mycket för att uteckla klubben. Förre presdienten Martinelli var en helt annan typ och det var mer hjärta involverat. För klubben. För fansen.
Men hade presidenten verkligen inte vårdat denna sköra kroatiska diamant som hela Hellas vilar på just nu?

Ja, presidenten lät såklart inte den här bollen hänga i luften utan replikerade omgående.
"Först och främst, min telefon är alltid där - dtet är bara att ringa om det är något. Jag vet hur Ivan är som person. Hans direkthet om vad han känner men det känns tråkigt att han drar det i utåt"  startade Setti pressträffen med.
"Visst, jag kanske inte är den smidigaste personen att prata med men jag tog faktiskt ut laget på middag när laget tog de 40 poängen vi hade som mål. Vi satt också ett par timmar och snackade fotbollen och framtiden. Sen är det faktiskt så att jag inte är den personen som ska ha ständig kontakt med tränaren utan det är Tony D´Amicos jobb, det är han som är sportchef i klubben.
Han har jag daglig kontakt med. Min roll är mycket mer komplex och jag har många andra områden jag måste sköta och tiden har helt enkelt inte funnits till att vara så närvarande som jag själv vill med laget just nu."
fortsatte presidenten.

Juric har också tidigare hoppat på presidenten om att värvningar inte gjorts som han ville ha och Setti tog då upp hur säsongen förlöpt ekonomiskt.
"Vi har spenderat i stort sett allt vi fått in i sommarfönstret mellan juli och januari. Det är löner som gått upp då vi plockat in vissa typer av spelare (läs Kalinic, Lasagna...).
Det är i en tid då pandemin slår hårt på alla klubbar. Vi har på 1½ år tappat €20miljoner. Visst, jag vill gärna ha €100miljoner att spendera på spelare men vi har inte de pengarna, det vet också Ivan."


Men,till själva nyckelfrågan: Juric framtid?
"För mig är det en ickefråga. Juric är den som ska coacha Hellas - tillsammans med D´Amico som sportchef. Sen, om han har andra idéer hoppas jag han berättar det för mig för han och D´Amico har gjort en otrolig resa de här två åren och jag vill verkligen fortsätta att göra så. De två är nyckeln i projektet."
Lugnande nyheter för de flesta fans med andra ord.

GSå, hus ka man hobbyanalysera denna teater?

Först och främst. Juric och Setti är två helt olika personligheter. Mister är direkt, verbal och agerar instinktivt. Setti nästan den raka motsatsen. De empatiska dragen hos presidenten är kanske de mest framträdande och de gånger jag träffat honom kan jag säga att han är direkt kärv.
Med andra ord är det två personer som skulle kunna ha otroligt mycket utbyte av varandra och se sig själva, vilket de antagligen också gör.

Juric känner nog personligen att han inte riktigt presterat som han vill och inte fått ut av spelarna det som kanske önskat. Inte konstigt då han inte vunnit sen den 3 April.
Spelet har funkat bra i stort men dominans i många matcher men själva sista avgörandet har varit som bortblåst. 
Kontraktet har varit säkrat sen länge och den där extra viljan att behöva vinna har helt enkelt inte funnits. Hungern hos motståndarna har varit avgörande.
Han kanske bara behövde en klapp på axeln och "det är lugnt, jag litar på dig trots allt".
Det är just där Settis problem sitter. Han kan säga att det är D´Amicos jobb att vara där med Juric men det är ändå han som är fadersfiguren här.
Visst, det kanske kan kännas barnsligt men den där känslan finns nog hos oss hur gamla vi än är.

Tar de båda det här på rätt sätt kan den här resan bli ännu vackrare. Självklart för klubben men särskilt för de båda.







 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-05-11 10:15:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora