VV: "Inte naturligt med en orgie efter jobbet"

VV: "Inte naturligt med en orgie efter jobbet"

Lyon överraskar, United fortsätter sin "mess up", Pogba försvarar sig och yngling slår rekord.



Fansen drömde om att Manchester United skulle kunna vara med och utmana den här säsongen. Men allt fokus hamnar istället på fel saker. Förra veckan berättade vi om Antony som är anklagad av flera tjejer för att ha våldfört sig på dem. Brassen är nu avstängd av både landslag och klubb tillsvidare.

Sedan gick Erik ten Hag ut och kritiserade Jadon Sancho som i sin tur svarade att man inte ska lita på allt man hör. Nu meddelade United på torsdagskvällen att klubben stänger av honom tills vidare. 
  Utöver detta har vi allt med Harry Maguire, som vi kommer in på närmre i andra rubriker denna vecka.


 
Efter ett självmål av Harry Maguire mot Skottland så fick Maguire utstå massvis av glåpord. Efter matchen har Gary Southgate och många andra gått ut och ifrågasatt den massiva kritik som Maguire så ofta får utstå. Nu gick hans mamma ut på Instagram och gav sin syn på sin son.


En West Ham-supporter åkte ända till Ghana för att följa Mohammed Kudus, klubbens mest spännande nyförvärv den här sommaren. Väl där blev han uppmärksammad och det slutade med att han fick möta Kudus och få en signerad tröja.
 

Kyle Walker förlänger med Manchester City.


 

"Jag säljer en av mina ungar, jag har fyra och jag vet inte ens vad de heter"

Ryan Reynolds har fått beskedet att Wrexham inte får något ekonomikst stöd i den nya säsongen av Welcome to Wrexham som nu finns att se på Disney+
Dokumentären som han och Rob McElhenny gör fick väldigt bra kritik i the Guardian som tycker att de inte förkönar klubben som många andra gör och sätter gärna supportrarna och byborna i centrum dör vad klubben byder för dem.


Lördag 16.00: Manchester United - Brighton
Intressant möte på lördagen mellan ett skakigt United och ett Brighton som imponerar stort.


Intervju med Jonny Rödlund



- Henrik Örtenvik



Paul Pogba hat inte haft en höjdarcomeback i Juventus.
Och den gick från bad to worse. I matchen mot Udinese åkte han in för ett dopingtest - trots att han inte spelade - det lös rött.
Nu har han fått testosteron genom ett hälsopreparat - enligt honom själv. En doktor i Miami hade ordinerat det, vilket var ok i USA men inte i Italien.
Det här hade han tagit tag i själv utan Juventus medicinska stabs vetskap. 
Han vill såklart att testet ska köras igen och hoppas på ett trevligare resultat än positivt. 
Fransmannen riskerar här en avstängning på hela fyra år. 

Long ago when Paul Pogba took a ball in the final third you knew that the goal was coming.


Monzas president Adriano Galliani vet hur man bygger upp en fotbollssupporter. Behöver inte vara svårare än så.


Efter bara 1-1 borta mot Makedonien så revancherade sig Italien mot Ukraina hemma på San Siro.
Inters nyförvärv Davide Frattesi blev stor hjälte med sina två mål i 2-1 segern och EM-drömmen lever än.




Ja, jag vet inte... börjar inte sånt här bli ganska tröttsamt?
 

Vi minns Venezia förr förra säsongen i Serie A med sina kit. Genoa håller Serie A-fanan.
   


OM det sker så är det verkligen en era som går i graven. Vi kan alltså inte jämföra ägande med andra klubbar som Manchester United. Real Madrid, Milan osv...
Juventus har varit under familjen Agnellis styre i över hundra år.
 

Christian Vieri och Pippo Inzaghi håller låda i Vieripoddkanal.
 
Skröna eller inte, kul var den i alla fall. 
Visst, den är på italienska men med Tonys förklaring i tråden är den kul och lyssna på även om man inte förstår ordagrant.


"Jag blev utrfryst av Juventus och kommer att stämma dem"
Leonard Bonucci avlsutning blev allt annat än en hyllad "tack-och-adjö" föreställning som han kanske skulle förtjänat.
"Jag hargått till spelarfacket med det här. Det är inte för att jag ska ha pengar för det, kommer donera allt till välgörenhet, utan det är upprättelse hur man behandlar spelare"
Anledningen att han gör det är att han tycker det är fel att frysa ut spelare från den gemensamma träningen, även om man inte är med i klubbens planer.
Bara bitterhet eller kommer det här sätta riktlinjerna för hur klubbar ska agera?


Derby della Madonnina
Säsongens första stormatcher är här - Juventus tar emot Lazio men, framförallt, vi har ett Milanderby! Ett mot tvåan. De enda lagen som inte tappat någon poäng.
Kommer någon få fortsätta den resan?
Inter-Milan lördag 16 september 18.00
 

När förändringarna vind blåser - om Milans trupprörelse.


- Johan Stistrup





Lamine Yamal har varit mannen, eller snarare pojken, på allas läppar denna vecka. 16 år och 57 dagar gammal var grabben när han debuterade för det spanska landslaget i lördags mot Georgien. Inte nog med att yttern fick debutera, och därmed bli den yngsta spelaren någonsin att bära den spanska landslagsdressen, utan han stod också för ett mål i 1-7-segern i Tbilisi. Två rekord på kort tid för stortalangen som redan visar prov på fantastiska tekniska egenskaper.
Det är ändå någonting med att Gavi springer runt med en hjälm på huvudet (han kallades för Petr Cech under samlingen av lagkamraterna) och dundrar in mål efter snett-inåt-bakåt-passningar från en bländande Nico Williams.
Ja du, Unai Simon. Det får nog räknas in som en tavla va? Tur att dina lagkamrater lyckades göra sju mål.
Den ryske landslagsspelaren Arsen Zakharyan har stött på mindre patrull än förväntat med sin övergång från ryska ligan till La Liga. Enligt honom själv ska Chelsea ha varit och dragit i honom i somras innan han slutligen valde att representera Real Sociedad i stället.
Luis Rubiales har som bekant avgått i veckan efter många om och men. Denna vecka har jag inte valt att skriva explicit om detta men ni kan läsa mer här om det intresserar. En annan spansk fotbollspamp, Javier Tebas, har sedan länge haft ett starkt agg gentemot Rubiales och var nog en av de som jublade högst när RFEF-chefen avgick. La Liga-presidenten har nu i efterhand uttryckt att det varit svårt att samarbeta med Rubiales eftersom han aldrig varit på plats. Tidigare har Tebas också nämnt att det var naturligt att Rubiales skulle tvingas avgå eftersom det inte är särskilt naturligt att ha en orgie efter arbetspasset. Vilket det förstås ligger någonting i.
Rafael Benitez ser ut som valfri tränare i division tre mellersta Norrland. Sådant gillar man.
Rayo Vallecanos burväktare Stole Dimitrievski fick i veckan träffa sin stora idol Gianluigi Buffon. Italienaren signerade Dimitrievskis Buffons egna retrotröja.
Under torsdagen kom uppgifter som åter var av den mörka typen. Tre Real Madrid-spelare greps efter gårdagens träning efter att ha deltagit i att sprida en sexvideo på en minderårig flicka. Spelarna i fråga huserar i huvudsak i lagets C-lag men även i Real Madrid Castilla. En fjärde person är också misstänkt för dådet. Enligt El Confidencial, som läckte nyheten först, är det inte uteslutet att även spelare i Real Madrids a-lag är involverade. Mörkt.
Oscar de Marcos återberättar sin upplevelse om att vara färgblind som fotbollsspelare och hur det kan ställa till det med röda och gula kort. Som i hans berättelse när David Villa fick rött kort mot Athletic och de Marcos var tvungen att fråga Gerard Piqué om Villa blev utvisad eller inte.
Rolling Stones är tillbaka och det vill FC Barcelona fira på självaste El Clásico.
Det spanska landslaget gjorde processen kort med både Georgien och Cypern den här veckan. Besöket i Tbilisi slutade med övertygande 1-7 där Valencia-keepern Giorgi Mamardashvili var maktlös i hemmamålet. Segern mot Cypern, hemma i Granada, gick inte heller den att snacka bort: 6-0 till Spanien. Med en målskillnad på 13-1 på två matcher under den här samlingen är det inte långsökt att slå fast att herrarnas landslag ordnat sig ett visst andrum inför fortsättningen av EM-kvalet. I oktober väntar två tuffare drabbningar då Skottland kommer på besök i Sevilla och en bortamatch i Oslo mot Norge står på menyn. Mycket ska dock till för att Spanien, som nu ligger tvåa i gruppen, ska schabbla bort en topplacering i gruppen.


La Liga är tillbaka i helgen. Som vanligt stundar många fina och lovande matcher. Kanske kan Valencias drabbning med ett formtoppat Atlético de Madrid locka? Inte? Vad sägs om Barcelona mot Real Betis? Eller varför inte ett ångestladdat Sevilla med Sergio Ramos i truppen mot Las Palmas? Om inte det heller lockar är du svårflirtad men då slänger jag upp Real Madrids möte med Real Sociedad på Santiago Bernabéu som motbud. För att se lite svenskt kan jag erbjuda Celtas möte med Mallorca där Carl Starfelt förväntas starta och, efter succén senast, Williot Swedberg har stor chans att få speltid igen. En helg med mycket att följa, helt klart.


Nina Månsson om Victor Mollejos målgest som riskerar att ge tolv matchers avstängning


- Barcelonas succéspelare Lamine Yamal blev utsedd till månadens U23-spelare i La Liga.
- Ferran Torres har nu gjort fyra mål på 85 minuter i Barcelona och det spanska landslaget denna säsong.
- Granadas 22-årige ytter Bryan Zaragoza är den spelaren i La Liga som lyckats med flest dribblingar den här säsongen. Han ligger tvåa på den listan i Europa, endast Rayan Cherki ligger före.
- Iago Aspas har skapat flest lägen i La Liga hittills.
- Villarreals nya tränare heter Pacheta. Han ersätter den sparkade Quique Setién. 55-årige Pacheta coachade senast Real Valladolid.
- Celta Vigo har en ny president: Marian Mourino. Hon ersätter sin pappa Carlos Mourino och blir den första kvinnliga presidenten i Celtas historia.
- Förutom Yamal gjorde även Àlex Baena och Mikel Merino sina första mål i landslagsdressen i veckan.

-Daniel Jakobsson

 




Ja, det rök ett par landslagstränare under veckan (det kanske skulle varit någon till...)
Polens förbundskapten Fernado Santos fick tillslut gå.
Förlusten mot Albanien borta blev droppen och deras EM-grupp är ett riktigt getingbo.Fyra länder (Albanien, Tjeckien, Moldavien och Polen) har chans att nå slutspelet.
Nu förbundskapten är inte utsedd än.

Än värre är det väl i Tyskland där Hansi Flick blev den förste tyske landslagstränaren som fick sparken.
En 4-1 förlust mot Japan blev för mycjet för det tyska fotbollsförbundet som får börja leta ny förbundskapten - bara ett år innan deras hemma-EM.
Det är en sån här sak man vet att tyskar kommer gå stärkta ur och allt annat än ett EM-guld till hemmanationen vore en skräll.


Minns ni utskällningen av svenska laget i allmänhet och Gary Sundgren i synnerhet i hemmamatchen mot Luxemburg för hundra år sedan.
Visst, dyngtorsk mot Portugal med 9-0 men dessförinnan slog de Island hemma med 3-1 och har med det allt i sina egna händer att ta sig till EM.
Laget har bland annat Slovakien hemma på programmet. Slovakien som de slog borta med 1-0.

Okej, ni får täcka över ena ögat för det här är så pinsamt...

Har tjeckiska Usti nad Labem gjort det?  Chelsea håller ögonen på honom...


Då verkar det bli det klart med tränare i Olympiques Lyonnais efter Laurent Blanc fiaskostart.
Efter allt snurrande verkar valet hamna på - Fabio Grosso (?!)
Ja, fråge och utropstecken är befogade.
Visst, han tog Frosinone upp till Serie A men klubben valde hellre Eusebio di Francesco som manager i Serie A än deb gamle världsmästaren.
Innan de hade hann tre sparkningar. Sion i schweisiska ligan, Brescia i Serie A och Hellas Verona i Serie B.
Undrar om hans spelarsejour 2007-2009 räcker som den största av meriter; "Han kan klubben".
 

Rivaldo går in i klubbägandet - i Rumänien.
  Sent inhopp vid ledning? Lägga sig vid hörnflaggan och slösa tid.


Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva det och jag kan tänka mig att ni är lika chockade.
Ildefons Lima lägger av. Efter att representerat Andorra i nära 27 år så lägger 43-åringen skorna åt sidan.
Stående ovationer när han byttes ut i 0-0 matchen hemma mot Belarus.
  Tänk ändå att få avsluta med en poäng mot Belarus, det hade Tommy Salo varit nöjd med.


Bayern München mot Bayer Leverkusen - tvåan mot ettan i Bundesliga
Fredag 15 septenber 20.30


Ny tränare i Lyon


- Andreas Mitsis, William Edström, Thomas Pitura Polsk fotboll, Belgisk fotboll.

SvenskaFans.com2023-09-15 11:40:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)