VV: ”Jag tänker inte gömma mig längre”

VV: ”Jag tänker inte gömma mig längre”

Pazza Inter, Valencia loca och ordningen återställd i England?



Chelsea under Roman Abramovich var en otålig klubb. Man tvekade inte att sparka en tränare om det började gå åt pipsvängen.I höstas sparkades Thomas Tuchel, trots att han varit så framgångsrik under sin korta tid i klubben. In kom svenskbekantingen Graham Potter. Chelsea inledde fint under sin nye manager och spelade 3-1-0 i Champions League och 3-2-0 i ligan. Sedan var det dags att möta Brighton borta, den klubb som Potter alltså köptes loss ifrån. Då ser resultatraden ut enligt nedan: (senaste resultatet först)

Dortmund (B) 0-1
WestHam (B) 1-1
Fulham (H) 0-0
Liverpool (B) 0-0
Palace (H) 1-0
Fulham (B) 1-2
City (B) 0-4
City (H) 0-1
N-ham (B) 1-1
B-mouth (H) 2-0
Villa (B) 0-1
Newcastle (B) 0-1
City (B) 0-2
Arsenal (H) 0-1
Zagreb (H) 2-1
Brighton (B) 1-4

3-4-9 och enbart segrar mot Dinamo Zagreb, Bournemouth och Crystal Palace hemma. 9 mål på 16 matcher. 7 miljarder spenderat. Och en Graham Potter som är märkbart irriterad på många presskonferenser. Hur många tror att han överlever hela säsongen?


Nathan Jones. Jag vet inte riktigt vad man ska säga om den mannen. Han kom från succé i Luton, men kraschade hårt i Stoke när han fick chansen där. Sedan hamnade Jones åter i sina hemmamarker i Luton och så gick det sådär bra igen. Han satsar på unga spelare, har en egen filosofi, arbetar med liten plånbok och gör det jävligt bra. I höstas fick han chansen i Southampton… men det blev en kortvarig sejour igen. Jones gick ut i media förra veckan sa detta besynnerliga: I söndags fick Nathan Jones sparken efter bara 14 matcher för klubben. Southampton köpte ut honom av Luton för 4 miljoner pund och Jones fick ett 3,5 årskontrakt. I veckan dök det här klippet upp som förklarade lite hur Jones var i Stoke och som kanske förklarar lite bättre varför Jones passar bättre i en liten klubb:
VAR-förespråkarna hade ingen toppenhelg, då både Brighton och Arsenal ansåg sig rånade.

Vad säger man om Arnaut Danjumas kryptiska tweet? Trots att Dejan Kulusevski och Son Heung-Min (särskilt koreanen) varit kassa i långa perioder så får inte Danjuma spela särskilt mycket.

Graham Potter är inte den enda mangern under luppen. Dels är det ett VM-år och med det kommer skador och problem för många lag. Men Antonio Contes år har varit väldigt speciellt då han förlorat flera nära vänner i cancer och nu har han själv opererats för gallblåseproblem, som gör att han kommer lämna laget på obestämd tid. Men OM det inte hade varit för alla personliga problem som Conte haft så är ändå ovanstående statistik väldigt relevant: Antonio Conte har inte alls levererat som manager den här säsongen och många önskar att han skulle lämna.

Pep Guardiola gick ut i ett våldsamt försvar för sin klubb förra veckan och frågade: är det kanske också vårt fel att Gerrard halkade? (så de förlorade titeln… reds anm.) Några dagar senare gick han ut och bad om ursäkt för den kommentaren.


Neil Warnock är tillbaka i toppfotbollen! Och det gav en viss dejavukänsla hos många:



Lördag 18.30: Newcastle - Liverpool
Intressant möte och Liverpool måste börja vinna nu om de ska spela ute i Europa nästa säsong.



Kan Arteta bli en legendarisk manager

Optajoe räknar lite på statistiken var lagen kommer hamna efter 38 omgångar.



- Henrik Örtenvik







"Jag tänker inte gömma mig längre"
Det kommer inte ofta och det kommer verkligen inte ofta när man är i karriären.
Men nu har den före detta Udinese och Sampdoria-spelaren kommit ut och berättat om hans sexuella läggning.

Ett stort steg för honom men också ett jättesteg i riktningen i att "komma ut" kommer bli mindre och mindre stigmatiserat. 
Nu kanske jag har fördommar här men att göra det i ett land som Tjeckien där hbtq personer inte direkt står höht i kurs hos ledningen.


"Basta, non si fa così.Vaffanculo... Figlio di puttana"
Sampdoria plockade med sig en poäng mot ett fegt Inter och det syntes hos milaneserna att läget inte är direkt under kontroll.
Romelu Lukaku lackade ur då hans lagkamrat Nicoló Barella viftade uppgivet med armarna efter missförstånd mellan dem.


Romelu Lukaku har precis kommit tillbaka från en långtidsskada och lånet från Chelsea har varit långt ifrån den succé som förra gången han var där.
Tränare Simone Inzaghi var allat annat än nöjd över incidenten och sa att "sånt ska inte ske mellan lagkamrater".
Ingen av spelarna bestraffas dock av klubben utan ledningen tyckte vänslapen mellan dem var så stark att det inte behövde bestraffa dem för det.
Kan vara så att Lukaku ändå straffas i italienska fotbollsförbundet för svordomen.


Provodel var totalt chanslös på Davide Zappacostas perfekta tillslag när Atalanta besegrade Lazio på Olimpico.




Serie C prenumererar på det här. Cerignola tackade och tog emot Avellinos Papphammar-agerande och grundlade segern med det här målet.




Mja, kanske inte riktigt men nu var det i träning tillsammans för första gången officiellt.
Zlatan Ibrahimovic med sin son Maximilian, 16 år. 
Zlatan, som inte fanns med i CL-truppen, tränade med primavera under överseende av Pioli.
¨
Han och hans bror Vincent är i alla fall med i Milans fotbollskakademi, får de vad det kan ge i framtiden.


Vi fortsätter lite lookalike med att se Shevchenko senior och junior i CL-matchen  mellan Milan och Tottenham.
Imponerande bakgrund också.

En oktoberdag 1994 åkte Puglias stolhet Bari (Borell rasar...) upp till Giuseppe Meazza och slog Inter med 2-1.
Här är deras första mål:


Inter, en storlklubb som säsiongen innan inte kommit bättre än på 13:de blev ändå stort för klubben och nu i dagarna kom tröjan ut som hedrar minnet av det - eller var det mer ett hedrande av sättet det firade på? Snyggt eller inte?


Dåså, andra gången gillt?
Salernitana sparkar nämligen Davide Nicola - igen!
Efter käftsmällen mot Atalanta med 8-2 fick han gå - men vara borta två dagar.
Nu blev det förlust igen - men mycket magrare med 1-0 borta mot ett formstarkt Hellas Verona.
Det hjälpte dock inte utan ledningen vill ha nytt och en gammal bekanting är tillbaka i Italien.
Paulo Sousa är i Italien igen. Den forna Roma och Fiorentina-tränaren har senast varit i brasilianska Flamengo där han fick kicken och innan dess ledde han Polen till VM men fick gå då de "bara" fick kvala.
 

En ganska ljummen omgång så kollar vi in Champions League-matchen mellan Eintracht Frankfurt och Napoli i stället.
21 februari 20.45


juventus-club-svezia-jcs-gast-georgios-katachiotis-il-ritorno-654420">Podcast Juventus 



- Johan Stistrup




Torsdagens stormatch i Europa League mellan Barcelona och Manchester United har varit på mångas läppar under veckan och förväntningarna har byggts upp ju närmare avspark vi kommit. Det första mötet mellan lagen slutade oavgjort (2-2) där Barcelona såg ut att ha kontroll på matchen i första halvlek. Det blir en spännande retur på Old Trafford.


Sevilla ser ut att ha punkterat dubbelmötet mot PSV. En 3-0 seger hemma på Ramon Sanchez Pizjuan borde vara ett säkert avancemang. Men Sevilla är Sevilla och större vändningar har skett genom åren.


Storlag i La Liga ligger för nära nedflyttningsplats. Det gör även klassiska Malaga som kan åka ur Segundan om inget händer snart.
 


Barcelona utreds för mutskandal
Barcelona misstänks ha betalat miljonbelopp till en domare. Det är spanska radiokanalen Cadena SER som rapporterar att 16 miljoner kronor ska ha betalats från Barcelona till ett företag där ägaren är José María Enríquez Negreira, vice ordförande i den spanska domarkommittén mellan 1994–2018.
Barcelona avisar anklagelserna och menar att pengarna gick till att få hjälp med domarrapporter.


Ny tränare utsedd i krislaget Valencia. Ruben Baraja som gjorde 263 matcher och 41 mål för Valencia mellan 2000-2010. Mittfältaren spelade i det spanska landslaget där det blev 43 matcher och 7 mål. Nu ska han leda Valencia till nya framgångar.
 


Raphina stod för en strålande insats mot Manchester United genom att göra ett mål och assistera Alonsos öppningsmål. Han var långt från nöjd över att ha blivit utbytt.
 


Espanyol förlorade mot Real Sociedad med 3-2 och huserar i botten av tabellen. I helgens match höll laget på att ta en skrällpoäng men olycksfågeln Leandro Cabrera stod först för ett självmål och sedan när Barcelonalaget var på väg in i matchen igen drog han på sig ett rött kort.




Atlético Madrid - Athletic Club, söndag klockan 18.30.


Hur blev Vinicius JR så hatad?

- Jens Kassnert
 

SvenskaFans.com2023-02-17 11:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)