VV - Rasismen i rampljuset - igen!

VV - Rasismen i rampljuset - igen!

Guardiolas svaga facit, Ramos tömmer fickorna, Napoli och deras tröjor och "Endlich!"



Jag tänkte att jag är för gammal och rutinerad för att gå på 1 april-skämt. Men så såg jag detta och tänkte... happ, fan vad tråkigt.
  Jag har alltid varit för VAR, i teorin i alla fall, och att fotbollen skulle bli lite mer "objektiv". Men efter några år så vet vi ju att det ändå inte stämmer. Domarinsatserna är lika nyckfulla eftersom de som sitter bakom en skärm också är lika nyckfulla i sitt agerande som de som står på planen och omringas av spelare. Och då faller ju lite av poängen. Helgens mest dråliga VAR-insats var ju detta som gav tre poäng till Newcastle tillslut. Hårresande.
 
Satt klistrad framför tv:n när det var toppmöte mellan Ipswich och Southampton på måndagskvällen. Med 7 sekunder kvar av matchen avgör klassiska Ipswich Town och nu är det otroligt tight i toppen där tre lag slåss om två direktplatser.


Pep Guardiola har det inte så lätt mot storklubbarna den här säsongen.

Kobbie Mainoo fick chansen för Three Lions och som han tog den. Han erbjuder en helt annan dynamik till Three Lions mittfält.

Svårt att förstå den här mannen. Manchester United har tur som tar en poäng mot Brentford och nederländaren börjar pratat om Manchester City.

Neal Maupay är en retsticka även utanför fotbollsplanen. 
  Brentfords officiella konto passade på att fortsätta bantern.

Kusligt träffsäkert om vad fobollen nu har blivit.


Tisdag 21.15: West Ham-Tottenham
Hett Londonderby väntar på tisdagskvällen. Hoppas fotbollen blir bättre än söndagens antiklimax.


Ölkupp, aprilskämt och krysspöken


Optajoe hade lite 1 april-kul på X.
 



- Henrik Örtenvik






Jaha, Francesco Acerbi friad. Anklagelserna kunde inte styrkas.
Juan Jesus allt annat än nöjd över utfallet.

"Han gav oss sin sanning"
Inters klubbchef Guiseppe Marotta om kontroversen mellan Juan Jesus och Francesco Acerbi.
"Även om han har blivit friad så har hela historien varit dålig pr för fotbollen. hur man än analyserar den".
Känns som det här kommer bli ett prejudikat på framtida fall. 

Ledningen är i alla fall inte nöjd med Acerbis agerande - i pressen.
Allt har fått dålig publicitet och enligt Tuttosport lär hans kontrakt knappast bli förlängt i sommar.


...apropå fall. Napoli körde knäböj inför matchen mot Atalanta i helgen.


Sampdoria - minns ni dom? 
Såklart!
De har verkligen inte haft en bra säsong i B - förrän en månad sen.
Nu har laget fyra raka segrar och känning på playoff-plats till Serie A. 
Laget är nu "bara" sex poäng efter Palermo på playoff-plats och de hade bara varit en poäng i fall de inte fått fem poäng avdragna pga ekonomin.
Trycket på Marassi är bättre än någonsin!
 

Federico Bonazzoli har inte gjort många rätt den här säsongen för Hellas Verona.
Så, hel plötsligt, blir han Quagliarella borta mot Cagliari.





En fel sort sådan tyvärr...
Sandro Tonali har av det engelska fotbollsförbundet anklagats för att spelat på matcher under hösten 2023.
Det trots att han nu redan är avstängd 10 månader för spel sen tiden han var i Brescia och Milan.
Tonali kan såklart överklaga men det verkar som om det är han själv som berättat om spelandet.
Förutom avstängningen i 10-månader fick han böter av italienska fotbollsförbundet och samhällstjänst där han i sexton officiella framträdande ska berätta om sitt spelmissbruk.


Äntligen kan man se synk på Joe and the Juice när personalen säger "Tjena chefen..."

 

 


Inter går som tåget och ligaguldet är i stort sett klart.
Men det sitter ändå en finsk kille i Singapore som inte riktigt är nöjd och ser att Zhang har problem med klubben och han är där för att lösa det:
 


Han verkar ivrig.


Napoli fortsätter sin utsugartradition - ny tröja ute.


Derby i Rom!
Roma tar emot Lazio och Europacupsplatser står på spel - förutom äran om att vara kejsare av Rom
Lördag 6 april  18.00


Rödsvarta röster - Bl.a. om Milans dubbelmöte med Roma i EL


 

- Johan Stistrup




Det har varit en ny tung vecka för spansk fotboll där rasism ånyo uppenbarat sig. Det har verkligen varit ett förekommande tema den här säsongen och i rampljuset har förstås Vinicius Junior stått. Real Madrids briljanta kantspringare har blivit talespersonen för lika rättigheter och mot rasism men har den senaste tiden fått mycket sällskap av andra som uttalat sig och som agerat mot detta. Rasism har ingen plats på en fotbollsarena, punkt slut.
Barcelonas Iñigo Martínez fick uppenbarligen nog av en supporter som häcklade honom. Nog är nog antar jag.
Jag är ingen stjärna på Eurovision men har förstått att norrbaggarna Marcus och Martinus vann svenska Melodifestivalen. Detta firade de förstås med ett besök på Coliseum Alfonso Pèrez – var annars åker man?
Briljant tweet från Sevillas twitter-sida. Sergio Ramos har visat sig vara viktig sedan återkomsten i den andalusiska klubben och gjorde mot Getafe sitt sjunde mål sedan återkomsten i 0-1-segern.
Många kandidater som slåss i toppen av årets skytteliga.
Eder Militão var tillbaka på planen i helgen efter att ha varit korsbandsskadad i över 200 dagar.
Atlético lyckades bryta den negativa sviten på bortaplan mot Villarreal igår. Det här var deras första bortaseger sedan januari då laget besegrade Granada. Man gick totalt sex ligamatcher utan seger, vilket i slutändan gjort att lag underifrån (särskilt Athletic) utmanat om Champions League-platsen. Segern mot Villarreal ger åtminstone Atléti andrum igen.


Endast en ligamatch kommer att spelas den kommande veckan och det är mötet mellan Granada och Valencia som blev uppskjuten tidigare under säsongen på grund av den hemska branden i Valencia. På lördag kommer dock Copa del Rey att avgöras när Athletic Club och Mallorca ställs mot varandra i finalen på Olympiastadion i Sevilla. I övrigt är det inte mycket att se fram emot förrän nästa vecka när Champions League är tillbaka och Real Madrid möter Manchester City, Atlético de Madrid tar emot Borussia Dortmund och Barcelona gästar PSG.


Påskuppdatering: Sevilla FC


- Valencias målvakt Giorgi Marmardashvili är nu den högst värderade målvakten i ligan.
- Artem Dovbyk är den första ukrainaren sedan Andriy Shevchenko att göra mer än 15 mål i en av Europas topp fem-ligor.
- Real Madrid har inte förlorat någon av sina senaste 24 ligamatcher. Det är den bästa formen de visat upp sedan säsongen 1996/97 när Fabio Capello rattade laget.
- Cristhian Stuani är inte bara den mesta målskytten av uruguayanska spelare någonsin i spansk fotboll utan även den spelaren som hoppat in och gjort flest mål den här säsongen, totalt sex stycken. Det är även bäst av alla i de fem största ligorna i Europa.

-Daniel Jakobsson





Landslaget gjorde sina första matcher under Nagelsmanns styre och det blev en kanonstart då de vann över Frankrike och Holland. Under 2023 vann landslaget bara tre av elva matcher och det har länge varit disharmoni vid varje samling, men sedan Nagelsmann tog över efter Flink och Kroos gjorde comeback så blåser det positiva vindar. Även om det var vänskapsmatcher så var det bra insatser och flertalet hungriga spelare togs ut. Mittelstädt gjorde sina första landskamper och han tackade för förtroendet med att göra mål. Enligt mig har självförtroendet återvänt bland de tyska supportrarna och nu låter det som att det knappt är lönt att spela EM efter hemmanationen kommer vinna.


Det har länge ryktats om diverse nya klubbadresser för Xabi Alonso som gjort stor succé som tränare för Bayer 04 Leverkusen och nu har han meddelat att han kommer stanna kvar i Leverkusen även nästa säsong. Det ryktas om att det finns en klausul på 15M€ som träder i kraft 2025 och frågan är vilken storklubb som nyttjar den och rekryterar succétränaren.




Böter efter fansens protester har börjat delats ut från förbundet och 1. FC Köln fick hela €595.000 i böter. Detta får mig att bli lite orolig för hur mycket böter Hertha BSC kommer få då det var vi som initierade och var en högst bidragande faktor till att det blev långa spelavbrott.



Maximilian Mittelstädt gjorde sitt första mål i landslagströjan och det har helt klart gjorts fulare mål i fotbollens historia.

Det tyska fotbollsförbundet slutar sälja landslagströjor med nummer 44 eftersom typsnittet för tankarna till SS.

Kreativiteten bland tyska fans vet knappt några gränser. När Hansa Rostock besökte Holstein Kiel så har fansen på något sätt sett till att en hink med målarfärg fanns på bortasektionen och därmed lämnade de tydliga spår efter sig.

”Att fira Ramadan är inget problem för mig” – Antonio Rüdiger

Rüdiger lade ut en bild på Instagram där han höjer sitt ena pekfinger i luften vilket är ett tecken som många terrorister använt genom åren. Detta har han fått mycket kritik för och han har anmält en journalist för förtal som hävdat att detta är ett islamistiskt tecken. Jag har ingen koll på ursprunget av tecknet och dess betydelse, men som många andra har jag sett det göras av människor samtidigt som ett vapen hålls i andra handen. Det skall bli intressant att se hur tyska domstolsväsendet ser på ärendet.

Sven Mislintat började som scout i Dortmund redan 2006 och blev sedan huvudscout och var kvar i klubben till november 2027 innan han lämnade för Arsenal där han jobbade som ansvarig för den sportsliga utvecklingen. Efter att ha fått sparken återvände han till Tyskland, men denna gång till Stuttgart som sportdirektör där han gjorde succé och Ajax trodde att de gjorde ett kap när de anställde honom som sportchef/teknisk direktör. Efter fyra månader fick han sparken efter att det kommit fram att han har värvat spelare från en agentur som äger aktier i samma bolag som Mislintat. Därmed gjorde han själv pengar på ett privat plan när värvningar genomfördes. Nu ska han mer eller mindre vara klar för en återkomst i Dortmund.

Leverkusen har flertalet gånger vänt eller hämtat upp flermålsunderläge i slutet av matcherna. När de mötte Hoffenheim i lördags låg de under med 1-0 i den 88e minuten, men efter sena mål av Andrich och Schick så vann de matchen och leder nu Bundesliga med 13 poäng före FC Bayern.

Gerald Asamoah gjorde 381 matcher för Schalke 04 och har de senaste säsongerna efter att skorna lades på hyllan varit en del av tränarteamet. När kontraktet går ut i sommar kommer han lämna sin post och vad framtiden har att erbjuda är ännu oklart.

Karl-Heinz Rummenigges konstmål mot Rangers i Uefa-Cupen dömdes bort på grund av farligt spel. Så här 40 år senare så kan vi konstatera att målet hade godkänts om det gjorts idag. 

I veckan spelas semifinalerna i tyska cupen och de spelas enligt nedan där deras division i seriepyramiden anges inom parentesen:

Tisdag: 1. FC Saarbrücken (3) – 1. FC Kaiserslautern (2)
Onsdag: Bayer 04 Leverkusen (1) – Fortuna Düsseldorf (2)

Om vi blickar till helgens matcher så vankas det toppmöte på lördag kväll mellan Dortmund- Stuttgart.


St. Pauli stormar mot Bundesliga efter 2-1 mot Paderborn och nu har de hela elva poäng ner till Düsseldorf på kvalplats med sju matcher kvar att spela.


Florian Wirtz mål mot Frankrike efter åtta sekunder var det snabbaste någonsin i tyska landslagets historia.

- Joakim Sparr

SvenskaFans.com2024-04-02 11:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)