VV: Kaos är granne med Gud

VV: Kaos är granne med Gud

Mbappé ser rött, året efter-sjukan, fågelskit på skärmen, flygande start, Bayern är Bayern.



Transfermarknaden har ju givetvis varit den stora snackisen under veckan som gått. Även om marknaden är väldigt tråkig nuförtiden. Det kommer ingen transfer som chockar någon längre. Långt innan det hände skrevs det om att ifall Aubameyang ska till Arsenal, så släpps Giroud till Chelsea som då släpper Batshuayi till Dortmund. När hela den där rockaden hände så ryckte jag mest på axlarna, då jag istället borde tappat hakan. Det jag dock har tappat hakan över är Pep Guardiolas smaklöshet. I den här videon säger han att det behövs 22 toppspelare för att kunna slåss på fyra fronter. Men “det har vi inte pengar till”.

När Leroy Sané blir skadad 6 veckor får klubben panik och bjuder 650 miljoner för Riyad Mahrez och sabbar hela den klubbens goda kemi. Mahrez har för övrigt inte rapporterat till träning på två dagar nu på grund av det här. Claude Puel är säkert överlycklig för det. Leicester ville dock inte släppa Mahrez. Särskilt inte när de redan släppt Slimani, Musa och Ulloa. Efter att transfern föll igenom säger Pep:

"I admire the club for having parameters. Maybe in the future we can buy players for £100m but it will be for a special player and at the moment we cannot afford it. When a player doesn't come it's because it's not possible. I understand completely. We make an offer and the clubs and the managers want more. Sometimes the deal is done, sometimes not. It's not a problem, believe me. People say that only we have money. We are not the richest club in the world. We have passion, always have amazing workers, a club with an amazing structure"

Man bara: what the f…? Pep Guardiola och Manchester City har spenderat 2.9 miljarder DEN HÄR SÄSONGEN. 1.9 miljarder FÖRRA. Nästan fem miljarder på 1.5 år. Det som händer i fotbollsvärlden just nu där lag som PSG och Manchester City följer Chelseas fotspår och går från att vara misskötta klubbar utan chans på titlar till en köpt stjärnstatus som världsklubbar.. Är det någon som tycker att det är ok? Bryr sig någon när/om PSG möter Manchester City i en Champions League-final? Det är Football Manager-nivå på det hela. Orealistiskt och ointressant när andra klubbar inte kan spela på samma villkor.




Arthur Masuaku, West Hams hyllade vänsterback, glömde bort att det finns TV-kameror på arenorna och spottade mot Wigans Nick Powell. West Hams tränare David Moyes gjorde det enda rätta och lackade ur fullständigt på honom.

"It was despicable. I've not seen it from him. We like him, he's a really good boy around the club... it is out of character. He will deserve everything he gets and he'll get something he deserves from us. It's unacceptable"

Arthur Masuaku bad sedan om ursäkt på Twitter:


Domarnivån i England känns så absurt dålig nuförtiden. Ett exempel är tacklingen ovan. Leroy Sané blir brutalt kapad och blir borta sex veckor. Joseph Bennett, som gör den horribla tacklingen, får bara gult kort.


Otroligt mycket har givetvis sagts den här sista veckan. Men fastnade lite för ett uppgivet citat av Antonio Conte som lider av året efter-sjukan som verkar drabba alla Chelseamanagers som vinner ligatiteln:

“Om vi bara vill drömma och inte se verkligheten så skulle jag kunna säga att vi fortfarande har chansen att kriga om förstaplatsen den här säsongen. Men det är viktigare att se verkligheten och förstå att det skulle vara en stor vinst att hamna på en position som gör att vi når Champions League.”




Vad är då det här? Jo, en respons på något ofantligt märkligt som rullade ut i sociala medier på torsdagskvällen, där det kom ut en artikel om att West Hams transferansvarige Tony Henry uttalade sig minst sagt klumpigt om afrikaner. Han sa bland annat att afrikaner kan vara besvärliga om de inte får spela. Ett besvärligt citat att komma ur ifrån då Afrika är en enorm kontinent, lika stor som Indien, Kina, USA och stora delar av Europa tillsammans.

Konversationen som finns att läsa här är smärtsam. Mycket verkar baseras på erfarenheten av Diafra Sakho och att han inte vill ha fler afrikaner till klubben som värvat 19 (!) afrikaner de senaste sju säsongerna.

Det hela eskalerade snabbt och West Ham gick ut och tog avstånd från Henrys uttalanden och stängde av honom. FA gick ut och berömde klubben för dess snabba agerande.

Dessa spelarpresentationer blir ju bara värre och värre...

Olivier Giroud lämnar norra London med 105 mål på 253 matcher i bagaget. Flytten blev dock inte särskilt lång då han istället spelar för Chelsea de närmaste åren.


Söndag 17.30: Liverpool-Tottenham
Liverpool må ha lite varierad form. Men de har ett starkt historiskt favoritskap här på Anfield. Detta blir en otroligt viktig match i kampen om de tre platserna bakom Manchester City.


Från Mjölby till Chelsea


- Sedan debuten 2013 har ingen gjort fler assist än Mesut Özil med sina 49. Ingen har heller skapat fler chanser än Özils 458.
- Newcastle var det 18:e laget att vinna en straff den här säsongen. Nu är det bara Burnley och Swansea som inte fått någon straff än.
- Michy Batshuayi lämnar Chelsea som den spelare i Premier League som behöver minst antal minuter för att göra mål. Han gjorde mål var 85:e minut för Chelsea.

- Henrik Örtenvik
 


Kaos är granne med Gud - eller i alla fall hans närmaste...
När valet i Rom skulle avgöra vem som skulle efterträda så gick det som ingen befarade men många ändå inte förvånades över.

Stod mellan Gravina, Sibilia och Tommasi. 
Den sistnämnda föll bort först, sen erbjöd Sibilia sammarbeete med Gravina, vilket han avstod, vilket blev till följd att det blev tjuv och rackarspel när någon av kandidaterna behövde nå minst 50% av alla röster. Vissa körde helt enkelt blankt och ingen av kanditaterna kom upp i begärd nivå vilket gjorde att ingen blev vald.
Ridå!
Olympiska kommitténs ordförande Malagó blev nu mannen att tillsätta ny president. 
Nu i torsdags blev det klart. Ingen av kandidaterna blev vald utan det blev Roberto Fabbricini - en i Malagós egna led i CONI (Olympiska kom.). Han kommer sitta där med, för oss mer kända, Billy Costacurta.

Första jobbet? Ta ut en ny förbundskapten - eller commissario tecnico som det heter i Italien.

Lycka till!


Mertens har varit här förr och lär bli här senare också...




Insigne och... Insigne?




Förra veckan 7,5 i domarbetyg.
Tagliaventos gick åt andra hållet efter insatsen mellan Crotone och Cagliari. 
Med VAR:s hjälp hittade han en straff, utvisning och en offside, i vilka de två första var diskutabla men felaktiga men vid offsiden måste han fått fågelskit på skärmen för det existerade inte någon.



Blir självklart i anknytning till valet av ny förbundsordförande för Italien...
”Ingen president för FIGC, Ingen för Lega A och ingen förbundskapten...
Italienska fotbollen har äntligen hittat en model för att inte ställa till oreda.”




Visserligen 40 år men, han får jobba för att hålla sin image...
#EnDagPåJobbet
När heat-map börjar göra skäl för namnet...

¨

I den direktsända matchintervjun med Gattuso efter matchen mellan Milan och Lazio så kunde naturligtvis inte Milans tränare undgå att fråga Ilaria D´Amico - Skys host - om vad hon skulle ge sin pojkvänn i 40 års present.
Tillslut ville han att hon skulle ge en från honom också:
"Ge honom en tungkyss från mig"


 Azeglio Vicini har gått bort. Den förre förbundskaptenen för italienska landslaget blev 84 år.
Han tog över Gli Azzurri efter demontränaren Bearzot 1986 och ledde landet till en EM-semifinal 1988 och en bronspeng i hemma VM-1990.


Hellas Verona- Roma Efter fyrverkeriet i Florens (4-1 mot Viola) så ska Gialloblú landa hemma på Bentegodi för att ta emot ett nervöst Roma som torskade hemma mot Sampdoria. Var Hellas vinst en Lidners knäpp eller kan de rubba Di Francescos Roma, där DJ inte känns lika avslappnad i sin Giallorosso-halsduk? Söndag 12.30 


Grazie per tutto, Gigi Buffon.

- Johan Stistrup



Deadline day. Som vanligt hamnar några fem i tolv-övergångar i fokus och likaså i år. Några av de mest spektakulära övergångarna denna vecka är Marc Bartra från Dortmund till Real Betis, Krohn-Dehli från Sevilla till Deportivo och Sandro Ramírez från Everton till Sevilla.

Dessa tre är ändå ingenting mot Iñago Martínez som lämnar Real Sociedad för att gå till ärkerivalen Athletic Bilbao. Oj oj oj, den övergången är mycket värre än den omtalade grishuvud-övergången när Figo bytte mellan Real Madrid och Barcelona.

Martínez är så personifierad som Sociedadspelare och han har ofta pratat om att han älskar klubben och att han skulle tänka sig att spela för fienden. Och ändå är det dit han går. Räkna med en visselorkan på Anoeta i april när det baskiska derbyt ska avgöras och Martínez kommer spelar i “fel” tröja.


John Guidetti har fått en flygande start i Alavés med ett par assists och ett bortdömt mål. Men så small det till mot Barcelona på Nou Camp i helgen. Guidettis mål gav Alavés ledningen men de förlorade till slut med 2-1.




Real Madrids ultrasgrupp Ultras Sur nästlade sig in på Mestalla. Valencia fick mycket kritik från Madrid att de lyckats släppa in dem, de är sedan tidigare portade från Bernabeu.

För att få bort problem med våld anser klubben att alla lag måste förstå allvaret och se till att de inte kommer in på matcherna. Detta backas av förbundet som också hellre ser en helt annan typ av supportrar på de spanska läktarna.


Valenciasupportrar rasar mot domaren i matchen mot Real Madrid. Ett par tvivelaktiga domslut där Real Madrid fick två straffar samtidigt som Valencia blev snuvade på straff i liknande situation.

Men så ska väl snacket gå i La Liga, att domarna är förbundets utsträckta hand och ska hjälpa vissa lag att vinna. Det laget som ligger förbundet närmast hjärtat. Annars ingen La Ligasäsong.


Zidanes halvtidssnack i Champions Leaguefinalen har lagts ut.
John Guidetti som nybliven pappa chillar med kidsen. Härlig bild utanför planen.




Toni Kroos vackra 4-1 mål mot Valencia måste ändå med här.


Gironaspelaren Stuani har nätat 10 gånger och placerar sig på 5:e plats i skytteligan efter Messi, Suarez, Aspas och Gómez. I den ordningen. Ingen Real Madridspelare representerad.


Helgen är full av bra matcher: Toppmöte mellan Atlético Madrid och Valencia, Barcelonaderby mellan Espanyol och Barcelona och det soliga mötet mellan Las Palmas och Málaga. Bara att tugga i sig!


Vinden har vänt i Valencia.


- De lag som nått Copa del Reys semifinal under de 10 senaste säsongerna är Barcelona 9 ggr, Sevilla 6 ggr och Atlético 4 ggr.
- Leganés har nått cupen semifinal för första gången.
- 18 168 La Ligaminuter blev det för Iñigo Martínez i Real Sociedad. Mer än någon annan sedan hans debut.

- Jens Kassnert




Jamenjahopp, inte mycket att snacka om på fotbollsplanen. Hoffenheim åkte till München och tog ledmingen med två mål efter blott några tiotals minuter. Men det spelade ju ingen roll. För Jupp Heynckes Bayerska maskin satte på sig ångvältsattrappen och körde över Nagelsmann i en blixtrande andra halvlek. Bayerns andra halvlek var det bästa jag sett av Bayern sedan Heynckes stack. Han kan än, gubben. 

Aubameyang till Arsenal naturligtvis. Medan jag alltid varit tveksam till hans status som ligans vassaste anfallare, Lewandowski enligt mig, är han onekligen en stjärna. Han rör sig, pratar som och beter sig som en stereotypisk stjärna gör. Resten låter jag vara osagt. Vill ju inte värdera, känns ju inte som min plats riktigt. Oavsett, en mycket starkt värvning för Arsenal och Borussia försvagas ytterligare, vilket aldrig är kul att se. 

Hamburg plockade poäng i Leipzig. Med en ny tränare. Blir det en Bremersk höst där klubben klipper till några lag och slutar 9:a? Nja. 

En vanlig vecka hade det varit Nils Petersens balja för Freiburg i bortamötet mot Dortmund där han lobbade in den från 40 meter. En vanlig vecka hade det inte varit något snack om saken. I en vanlig liga där det inte finns en elektrisk jamaikan som vänder in och trycker dit 1-0 i bortre krysset hade Petersen varit veckans vackraste mål. Men jag måste medge, Leon Baileys balja mot Mainz är enligt mig vassare än Petersens. Varför? För att det är svårare. Petersens mål var en tavla från Bürki. Baileys mål var otagbart. 



Konplyankas miss mot Stuttgart var... pinsam. Hur i helsike missar man ens målet från tre meter? 


VfL Bochum- Arminia Bielefeld blev en intressant kamp. Bochums ultras har sedan ett tag tillbaka bojkottat klubbens matcher på grund av att de anser klubben vara felstyrd. Jag kan vara benägen att hålla med. Ännu en match som Bochum förlorat, ännu en match med tom ultrassektion bakom målet. Påväg utför, mer än någon annan proffsklubb i Tyskland. 


Straff? Inte straff? Mönchengladbachs straff borta mot Frankfurt såg tveksam ut. Visst, Frankfurtaren var där och högg, men han verkar knappt ha nuddat spelaren. En kan argumentera för att Gladbach kanske var värda en straff på grund av en annan straffsituation som dömts bort. De missade straffen, så det spelade väl knappt någon roll ändå. 


Jupp Heynckes har gjort vad han tydligen bara kan göra. Bayern är Bayern igen, de är den dominanta maskin som plöjer genom allt och alla i sin väg. Kudos. 


Oj, så bra. Njut nu, plebejer. 



Man skulle kunna säga att Stuttgarts fans inte är jätteglada över nye tränaren Tayfun Korkut... "Hannes Wolf i koma är bättre än Korkut"
Till helgen får vi se Peter Stöger återvända till Köln, fast iklädd bortalaget Borussia Dortmunds färger. Det kommer bli en intressant kamp. Stöger lär ha blandade känslor om de vinner matchen. Och om de förlorar. 


Hannes Wolf. Stuttgarts tränare blev avskedad i veckan efter förlust hemma mot Schalke, vilket inte direkt togs emot väl av supportrarna som mer eller mindre önskade direktör Reschkes huvud på ett silverfat. 


1. FC Köln- Borussia Dortmund
Två lag i olika delar av tabellen som behöve ren vinst, Stögers första tid i Borussia har gått sådär och med ett par oavgjorda finns det mer att önska. För Köln gäller det bara att plocka så mycket poäng som möjligt för att kunna klara sig kvar. Än finns chansen. Fantastiskt nog. 


Vinterns mest spektakulära övergångar


- Arsenal, Stoke och Huddersfield har flest gamla Bundesliga-spelare i Premier League (6)
- Bara Friedhelm 'Timo' Konietzka hade bättre målsnitt i BVB än Pierre-Emerick Aubameyang (114 minuter/mål vs 116 minuter/mål)

- Axel Falk



Fyra nyanser av Silly Season
PSG höll sig lugna. Så pass lugna att man nu är tvungna att sälja för minst 45 miljoner euro före 30 juni för att göra FFP-gänget glada.
Lyon visade musklerna när man snuvade Marseille på både Martin Terrier och Léo Dubois. Bäst på att ta fram egna talanger är även vassast på att värva morgondagens profiler.
Lille måste vara en mardröm att leda. Lagets viktigaste spelare och kapten, Ibrahim Amadou, åkte till London på Deadline Day, bönade och bad över telefon om att Lille acceptera budet från Crystal Palace. Han fick nej. Bra stämning i omklädningsrummet till helgen?
Saint-Etienne jobbade hårdare än någon annan under mercaton och har nu bytt ut halva (!) startelvan i januari: Debuchy, Subotic, M’Vila, Ntep och Beric (+Tannane).



Cavani PSG:s bästa målskytt genom tiderna
Här är alla 157 från Parc des Princes kelgris.
Ligue 1:s mest omsusade 20-åring under transferfönstret, Malcom i Bordeaux, är bra på nästan allt. Kanske bör han ta bort det här från repertoaren?

“Jag är fortfarande en fotbollsspelare”
Clément Grenier kände sig tvingad att påpeka detta när han gick från Lyon till Guingamp. Den tidigare så talangfulle mittfältaren har de senaste åren mest förekommit i skade- och nattklubbsspalterna. Nystart? 


Kylian Mbappés första röda kort innebär att han kommer utvilad till Champions League-matcherna mot Real Madrid?
Monaco – Lyon, 21:00 4 februari, Viasat Sport
Söndagskvällarna fortsätter att bjuda på raffel. En poäng skiljer fyran Monaco och tvåan Lyon som gör upp för andra gången på mindre än två veckor. Revansch för Monaco efter cupförlusten?


La Semaine: omgång #23 – Cavani historisk i PSG


- Bottenlaget Troyes har nu sju raka bortaförluster.
- Kylian Mbappés första utvisning kom i hans 87:e seniormatch.
- Ingen i de fem största ligorna är inblandad i fler mål än Neymar (17 mål + 11 assist)

- John Cederblad

SvenskaFans.com2018-02-02 09:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)