VV -  Haaland och skriet

VV - Haaland och skriet

Guardiolas mardröm , skrällen i Tyskland, Italiensk superräddning och hjälten Felix.


Erling Haaland har haft några tunga matcher i ligan. Mot Aston Villa och Tottenham var han osynlig och mot Tottenham fick han ett psykbryt när domaren först blåste fördel för att sedan blåsa frispark när Jack Grealish hade fritt läge från dryga halvplan.

Internet hade ganska kul åt hans reaktion och gjorde en ny version av "Skriet".


Tottenham har sköljt över Wolverhampton, Chelsea, Aston Villa, West Ham i första halvlek. Men ändå lyckats förlora. En ordentlig bedrift med tanke på dominansen i flera av dessa matcher som kunde stått 3-0 i halvtid. Harry Kane hade behövts i detta lag med tanke på alla chanser som laget missar.


Nottingham Forets åkte på stordäng mot Fulham, men fansen mötte managern Steve Cooper med hyllningar ändå. Fint!


Man kan konstatera att Unai Emery vet vad han håller på med! Manchester City blev totalt utspelat av Aston Villa som hänger med i toppstriden. Blir Aston Villa 2016 års motsvarighet till Leicester?
 



Pep trodde inte sina ögon när Dejan Kulusevski kvitterade mot Manchester City.

Så snyggt!



Älskar såna här historier!


Lördag 18.30: Aston Villa - Arsenal
Fortsätter Emerys dundersvit när hans gamla lag kommer på besök?


Arsenals julkalender

- Henrik Örtenvik





Paul Pogbas dopingsavstängning är inne i en ny fas. Åklagaren yrkar på fyra års avstängning.
Som ni kanske minns så testades fransmannen positivt för testosteron i september och blev omdelbart avstängd.
Nu är rättegången på gång och det sparas inte på krutet.


Fågan 'är om det kommer bli så mycket dock. Han kan erkänna sig skyldig och åklagaren kanske går med på två år. Hursomhelst är nog hans tid i Juventus räknad och klubben jobbar på att avbryta kontraktet.





Snyggt mål men Hellas Verona är i kris. Enligt La Gazzetta dello Sport var och skattemyndigheten och hälsade på i onsdags på huvudkontoret.
President Setti och klubben är misstänkta för skattebrott enligt tidningen.
 
Klubben dementrade dagen efter att de skulle haft besök utan det rör sig om en tredjeparts-undersökning för slattemyndigheten. Något som skulle ha hänt för fyra år sedan.

Inte första gången under Settis ledning de har jagats av skattemyndigheten och tidigare har anklageleserna lagts ner. 
Hellas Verona ligger nu på nedflyttningsplats efter att inte ha vunnnit en enda match de senaste tolv omgångarna och med tanke på hur utvecklingen i klubbens ekonomi är så verkar Setti förbereda en försäljning av Hellas. 



Vilket drama det blev i Monza mellan när Juventus kom på besök.
Micjhele Di Gregorio gjorde kanske sitt livs bästa räddning (eller kanske räddningar) när Vlahovic stod vid straffpunkten.




...och sen när Monza kvitterade sent Juventus ledning på övertid - för att sen i alla fall släppa in vinnarmålet till gästerna.

Häng med när en Monzaspelare hånar Rabiot vid kvitteringen och sen när Rabiot får sin hån-revanch...



Jaha, det blev Spabien, Kroatien och Albanien för Italien nästa års EM i Tyskland.
Redan kallad "dödens grupp".
Så här sa förbundskapten Spalletti om lottningen:



Vad säger ni - något ni hade gillat?
 


Nägot för notalgikerna...
 



"He´s fat, he´s round , he is worth a million pound.."
 

  


Juventus-Napoli
Fredag 8 december 20.45
Allegri - månadens manager i november - och hans Juventus tar sig ann mästarna från Neapel. 
Känns som om Juve är de enda som kan hota Inter den här säsongen.

Vi blickar tillbaka till matchen 1988...


repris måntro?
 


Största floppvärvningar i Serie A så här långt.



- Johan Stistrup




Inför söndagens stormatch mellan FC Barcelona och Atlético de Madrid var det mycket fokus på João Félix och hans deltagande mot sin gamla klubb. Antoine Griezmann sa bland annat att orsaken till att det inte fungerade för portugisen i Atléti var att han inte var tillräckligt jämn och att han alltid, när det gick lite sämre, försökte hitta vägar bort från huvudstaden. Något som också Jan Oblak instämde i inför matchen. Även Saúl uttalade sig innan matchen att saker och ting, av Fèlix, kunde ha skötts snyggare när han lämnade.

Själv valde Félix att inte säga särskilt mycket utanför planen men väl på planen lät han fotbollen tala. Formstarka Atlético fick nämligen se sig besegrade av just João Félix som gjorde matchens enda mål för Barcelona. Och fira sitt mål, ja det gjorde han sannerligen på ett passionerat vis och som många tolkar var ett slag mot Atlético.


Sergio Herrera i buren, rena rama muren. Osasuna-målvakten gjorde vad han kunde i helgens möte med Sociedad och stod för en klassaktion med sin dubbelräddning. Om ni vill se hans reaktion efter matchen, när dubbelräddningen visas för honom, kan ni se den här.
Osasunas målvakt må ha parerat i klippet innan men här fick han sannerligen kapitulera. För andra veckan i rad bjuder alltså Real Sociedads Umar Sadiq på ett drömmål. Nigerianen har verkligen slagit igenom från ingenstans.
Dessa trender hos fotbollsspelare…
Det blev förvisso inget avancemang för division fyra-laget CF Villanovense i Copa del Rey-mötet med stora stygga Real Betis men laget tog trots allt ledningen och man ser i klippet hur mycket det betyder för den lilla Extremadura-klubben. Det sägs ofta men det tåls att upprepas: det här är charmen med cupspelet.
Väljer att tolka denna rubrik (för fjärde gången?) som beslut snarare än domslut. Hoppas ni har överseende med det. Sevilla har valt att renovera Ramón Sánchez Pizjuán från och med 2026. Arenakapaciteten ska utökas med elvatusen nya platser och därmed ta in 55,000 åskådare efter att arbetet är klart år 2028. Detta kommer att göras parallellt med att Real Betis renoverar Benito Villamarín vilket gör att båda Sevilla-klubbarna kommer att spela på Estadio La Cartuja – arenan där Spanien och Skottland möttes i oktober. Det blir därmed hektiskt med matcher på den gamla Olympiastadion igen.


I sann Athletic Club-anda talar Unai Simón om att stanna i klubben i resten av sitt liv. Den spanske landslagsmålvakten förväntas skriva ett nytt avtal med den baskiska klubben inom kort.
Redan ifjol vid den här tidpunkten gjorde Real Madrid klart med sensationsspelaren Endrick och den nu 17-årige anfallarens karriär har verkligen tagit fart. Det ska bli spännande att se honom i den vita dressen när han ansluter i sommar.
Fascinerande fakta!
Det var minst sagt regnigt i gårdagens Copa del Rey-match mellan Arandina CF och Cádiz. Division fyra-laget Arandina gick emellertid segrande ur bataljen och slog ut det gulklädda La Liga-laget från turneringen. Något som supportrarna följaktligen firade i regnet.
Real Betis-supportrarna har som tradition att varje år donera tusentals gosedjur och leksaker till mindre priviligierade eller på olika sätt missgynnade barn inför jul. Detta för att de inte ska gå utan julklappar när den stora dagen väl nalkas. Oerhört fint.
Två unga lovande svenskar på väg till La Liga? Jo jag tackar jag. Vore nog bra för att öka svenskintresset för världens bästa liga.
Det är lite att vrida tillbaka klockan att se Raúl Albiol, Pepe Reina och Sergio Ramos krama om varandra inför match. Tre spelare som på ett eller annat sätt betytt mycket för den moderna spanska fotbollshistorien. Ramos uttryckte det också på ett härligt sätt: ”Vi tre tillsammans är äldre än skogen”.
Det verkar inte kunna bli någon återkomst för Gabri Veiga till Celta Vigo trots vissa tidigare rykten. Orsaken till detta är den regel som gäller i La Liga att en spelare inte kan registreras två gånger för ligaspel med samma lag. En flytt tillbaka till Spanien från Saudiarabien är dock inte att utesluta ändå då mittfältaren är högt uppskattad och värderad och flera La Liga-klubbar lär nog göra vad de kan för att locka hem 21-åringen.


Ännu en ung lovande bollkonstnär lämnar La Liga. Granadas succéspelare Bryan Zaragoza behövde inte ens fyra månader i La Liga på sig att övertyga de stora europeiska klubbarna att han är att räkna med. Den nyblivne landslagsspelaren har nämligen kritat på för Bayern München för den blyga summan av 15 miljoner euro. Orsaken till den låga prislappen var hans utköpsklausul som inte bara Bayern München triggade, utan även RB Leipzig.

Om han hade valt Leipzig hade han lämnat redan 1:a januari men den tekniske yttern ville hjälpa Granada ett sista varv och stannar därför tills säsongen är över i Andalusien och ansluter till Bayern först i juli. Hedersamt av 22-åringen som var en stor bidragande faktor till att Granada tog sig upp från Segundan ifjol. Även Sevilla och Barcelona ska ha visat ett intresse innan signaturen sedermera skickades till Bayern.
Parallellt med att det spelats La Liga- och Copa del Rey-fotboll i helgen och veckan har även sommarens EM lottats. Spanien hamnade i den så kallade ”dödens grupp” med Italien, Kroatien och Albanien. På pappret känns det dock som att spanjorerna bör gå vidare från den. Förbundskapten Luis de la Fuente sa, efter lottningen, att det förvisso är en svår lottning men att motståndarna snarare fruktar Spanien mer än Spanien fruktar dem.


Liga- och Europaspel på tapeten i helgen och veckan. Helgens absolut största match blir det katalanska derbyt mellan den delade serieledaren Girona och regionens storhet FC Barcelona. Även om blaugrana vinner mot Girona på söndag kommer man ändå att ligga bakom Míchels mannar efter helgen. Detta är ett derby ni inte får missa.


Barcelona slog Atlético efter Félix mål


- Sedan 2010 har inte Celta startat en säsong med åtta raka matcher på hemmaplan utan seger, förrän den här säsongen. 2010 var de dessutom i Segundan.
- Aihen Muñoz (Real Sociedad) och Willian José (Real Betis) firade båda 100 matcher med respektive lag i veckan.
- Òscar Trejo, som tidigare under säsongen lämnade ifrån sig kaptensbindeln i protest mot ägarna, är den utländska spelare som nu gjort flest La Liga-matcher (106st) i Rayo Vallecanos historia.
- Real Betis har fått flest röda kort emot sig (17st) i Europas fem bästa divisioner de senaste två åren.
- Real Madrid har ligans bästa försvar med blott nio insläppta mål och ser ut att gå mot en av de bättre defensiva säsongerna på länge.
- Förutom Cádiz åkte även Almería ur Copa del Rey i veckan. De två andalusiska klubbarna var de enda La Liga-lagen som slogs ut i denna runda. Det ryktas dessutom att Almería kan vara på väg att leta efter sin tredje manager för säsongen.
- Javier Tebas stannar som La Liga-president i fyra år till.

-Daniel Jakobsson




Ni minns skrällen Saarbrucken stod för när de slog ut Bayern München?
De tar inte stopp där. 
Eintracht Frankfurt fick nu smaka på tredjeligalagets stridsvilja.



Laget är nu klart för kvarsfinal i DFB-pokal.


Nu får det vara nog!
Grekiska domarförbundet vägrar sätta pipan i munnen för en omgång för att visa att det gått för långt.
Domarna har konstant fått skit från alla håll och attackerats konstant.
"De senaste åren har domarna varit konstant måltavla och utan att det kommer att ha förbättrats kommer vi inte döma mer" sas det från officellt håll när det beslutades att inte döma nästa omgång av ligan.
Det här kan alltså utvecklas till fler omgångar men de börjar med en omgång.


Vi fortsätter i Grekland...
Olympiakos sparkar Diego Martinez och plockar in portugisen Carlos Carvalhal Det blir den grekiska klubben sjätte tränare på 18 månader.
Klubben ligger för närvarande på fjärde plats i ligan.
Kan dock dröja innan han får visa  upp sig då domarstrejken satt igång.


Målvakten Sinat Bolat räddade en poäng åt sitt lag Kortrijk - genom att nicka in kvitteringen på tilläggstid i bortamatchen mot Eupen.
 
Han kanske är ett anfallsvapen att tänka på för Kortrijk. Laget ligger nämligen i botten av den belgiska ligan och har bara mäktat med elva mål på sexton matcher så här långt serien.
'

Värre var det då för HSV:s målvakt Daniel Heuer Fernandes i derbyt mot St Pauli.
Inför ett fullsatt Millentor tjongade han snyggt upp den i nättaket hemmalaget ledde med 2-0...


Storklubben repades sig och hann ikapp. Matchen slutade 2-2 och båda lagen är i toppen av 2.Bundesliga.



Olympique de Marseilles manager Gennaro Gattuso var mäkta nöjd med segern mot O. Lyon...
 



När de flesta svenskar har svårt att ta plats och prestera är det ändå skönt och se att någon ändå har hjältestatus.


Visst, låååångt kvar men visst påminner lite om Henke Larssons status i Celtic...


 
Hur kunde de ens få ha hlasdukar på sig där?

 
 


Avgörande match mellan PSG och Dortmund i Champions League
Onsdag 13 dec 20.45



Domarstrejk i Grekland och Olympiakos nye tränare.


Bayer Leverkusen - tjugo raka matcher nu - noll förluster:


* * *




- Andreas Mitsis, William Edström, Thomas Pitura Polsk fotboll, Belgisk fotboll.

SvenskaFans.com2023-12-08 11:30:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)