VV  -  Ancelotti riskerar fem års fängelse

VV - Ancelotti riskerar fem års fängelse

Napoli bojkottar, VAR-hyllning, tyska målvakter och är domarna veka mot Real?


Det känns lite fel att citera klåparen Troy Deeney, men efter helgens Manchesterderby där Phil Foden briljerade enormt mycket så hade Deeney ett intressant resonemang om Fodens insats. Manchester City visade att de är enormt många nummer större än stadsrivalen (oavsett hur nöjd ten Hag än påstår att han var med matchen) och Foden både kvitterade och satte matchavgörande 2-1.
 


Marcus Rashford inledde annars derbyt med att oväntat stänka in 0-1 med ett av de snyggaste derbymålen man kan minnas.


VAR förstör tempot i matcher i både hockey och fotboll. Men vissa gånger fyller ju VAR verkligen en funktion... QPR:s tränare var mindre imponerad över domarteamet.
 
Sheffield United skämmer ut sig otroligt mycket i Premier League. Hemma mot Arsenal blev det tennissiffror.

Klassiska Wimbledon blev MK Dons. Wimbledon återuppstod, klättrade i seriesystemet. I helgen möttes AFC Wimbledon och MK Dons och det blev så fint, så fint när AFC Wimbledon avgjorde sent.
 


Söndag 16.45: Liverpool - Manchester City
På söndag är det titelmatch i Premier League. Utgången i denna match kommer att vara direkt avgörande för vilket lag som tillslut vinner ligan.


Alla har gett upp

Liverpool flyger och uruguayanen Darwin Núñez har en stor del i detta.

- Henrik Örtenvik




Italienska fotbollsförbundets president Gabriele Gravina är under utredning.
Anledningen är en sex år gammal TV-rättighetsaffär som ägde rum när han var Lega Pro-president, alltså för Serie C.
Pengar som han fått svart av de som vann TV-avtalet och användes för byggandet av ett hus i Milano.
Gravinas advokat berättar att de varit och lämnat dokumenten hos åklagarna i Rom för att visa att allt är grönt.
Även om det kanske inte är en jordbävning så är det aldrig snyggt att sånt här dyker upp - inte ens i Italien.
 


Hassane Kamaras fina cykelspark i matchn mellan Udinee och Salernitana:



Lazio Milan var en riktig holmgång. Nio gula och tre röda kort.
Man kan inte annat än säga att Marco Di Bello inte riktigt kom rätt i matchen.
Det anser också domarledaren Gianluca Rocchi och stänger av domare Di Bello en månad.
Tidningen Corriere dello Sport satte t.o.m en trea (av tio) hans gärningar på Stadio Olimpico, vilket är väldigt sällsynt betyg i tidningarna.
Ska väl kanske poängtera att tidiningen är Rom-baserad.
Det är andra gången den här säsongen som han får lite vila. Tidigare var det efter matchen Juventus-Bologna i augusti, då han missade en solklar straff för Bologna.
Tar han en till så har vi rekord i italienska ligan.


Säsongens sämsta straff?




Bologna är altt närnare spel i Champions League. Thiago Mottas lag känns otroligt starka och det visar inte minst segern borta mot CL.plats-rivalen Atalanta med 2-0.
Riccardo Orsolini firade som om lugan hade vunnits:
 
Roman", serif; font-style: italic;" />
Napolis president Aurelio Di Laurentiis är ofta på vresigt humör och i hemmamatchen mot Juventus var han surare än vanligt då ett TV-team dök upp.
"Ut i så fall, ni har inget här att göra!" 
.

Irriterat skickade han ut teamet och förbjöd också sina spelare att prata med TV-kanalen.
"Vi pratar bara med Sky Sport och RAI"
Enligt källor är inte anledningen bojkotten av DAZN att de dök upp där utan att de flyttade deras match mot Atalanta till 30 mars isf 1 april.
Anledningen var att Atalanta har Europaleague-match senare i veckan medan Napolis president ville att tränare Calzona skulle hinna hem och planera för matchen då han även är förbundskapten för slovakiska landslaget. 



..och presidenten fortsätter att släppa bomber:
"Vi struntar i Maradona och bygger ny stadio i stället"
 
Det var meningen att Stadio Diego Armando Maradona (tidigare San Paolo) skulle rustas upp inför Euro 2032 men ADL säger nu att han planerar att bygga en helt ny stadio i stället - ute i ett industriområde i Bagnoli, bara några stationer bort från Stadio Maradona.
Det hela kommer såklart som en shock för fansen



Inter rusar fram i Serie A och Simone Inzaghi likaså.
Hans 300 matcher med Inter betyder att han är den managern i Italien som har högst poängsnitt av alla , sett över just de tre hundra första matcherna för klubben.
 
Det har märkts också utanför Italiens gränser. Liverpool ser honom som en möjlig ersättare nu när Klopp lämnar klubben i sommar.


Nya landslagsdräkten för Gli Azzurri är ute.
  EM-vnnande dress?

 

 
"Jag tror att Brighton skulle vinna Serie A"
Visst, Större vändningar har skett, men..
 

  

Bologna-Inter lördag 9 mars  18.00
Serie A:s formstarkaste lag gör upp på Renato Dall´Ara i Bologna
 


Gli Svedesi - veckans prestationer av svenskarna i Italien.


Europaspelet kom igång igen och det är inte bara ära och vinst det här året som gäller.
Nytt format nästa säsong, vilket också innebär att de två högst rankade länderna får en femte plats i Champions League.
...och det ser ljust för Italien så här långt:

Vem trodde det bara för några år sedan?

- Johan Stistrup





Vini Jr gjorde två mål borta mot Valencia och räddade en poäng för Real Madrid. Hans mål i all ära men nog är det Bellingham som ska mest cred för detta. Han tog bollen djupt i egen planhalva och drev bollen blixtsnabbt hela vägen till straffområdet där han sedan levererade en pass av världsklass.
 

Inte om fans men för fans. Valencias Diakha skickar hälsningar till fansen från sjukhussängen.
 


Bellingham har varit rubrikernas man de senaste veckorna. Först ska han ha kallat Getafes Mason Greenwood för våldtäktsman och i helgen fick han rött kort mot Valencia. Nu frias han från anklagelserna mot Greenwood ändå.
 

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti anklagas för skattefusk och åklagaren yrkar på fängelse i fem år.
Domen kommer inom kort.
 


Här är en bild på klubbar i Valenciaregionen. Hur många kan du på bara klubbmärket?
 


...eller inte.
Vad har Getafes tränare käkat de senaste tio åren? Kan inte vara några klassiska spanska kvällssittningar på den killen.


Fina scener inför mötet mellan Valencia och Real Madrid där brandmän hedrades för deras insats i Campanarbranden.
 

Sevilla vill se en grundläggande utredning över varför det alltid publiceras kritik mot domarnas insatser i föregående matcher mot de lag som Real Madrid ska möta. De menar att det gör att domarna blir återhållsamma i sina beslut mot Real Madrid i de matcherna med anledninga av detta.
 

Girona - Osasuna, lördag klockan 21:00. 


Det är något visst med krönikor.
Här är ett bra exempel från Niklas Hermansson i Valenciaredaktionen.

Att se det vackra i allt det mörka



-Jens Kassnert




Can Uzun har slagit igenom denna säsong i 1. FC Nürnberg med 12 mål och även om han är född i Regensburg så hör ni på namnet att han är turkättling. I veckan offentliggjorde han sitt val av landslag och det blev Turkiet. Han förväntas vara med i deras EM-trupp i sommar.

Det var flera vackra mål när Freiburg spelade 2-2 mot FC Bayern på fredagskvällen.


Jag tycker ju inte att alldeles för stor skugga skall falla på Müller i Heidenheims mål, men det går inte att komma ifrån att han missade bollen och därmed noterades den hemåtpassande Gimber för ett självmål.

Ett sista inkast och en sista chans för de rödklädda Holstein Kiel att kvittera väntade alla på när domare Denkert fick till sig i örat av VAR-rummet att han skulle kolla upp en situation som hände två minuter tidigare. Jag är partisk i ärendet, men hur det här kan bedömas som solklar straff övergår mitt förstånd. Kiel tilldömdes straff och kvitterade till 2-2 i åttonde tilläggsminuten. Viktig poäng för dem i jakten på spel i Bundesliga nästa säsong.



Harald Schumacher, mest känd för VM82 när han manglade Frankrikes Patrick Battiston i semifinalen. Under veckan fyllde han i vart fall 70 år och är en Tysklands alla ikoniska målvakter genom tiderna.

Sebastian Andersson inledde målskyttet för 1. FC Nürnberg när de hemmaslog Eintracht Braunschweig med 2-1.

Darmstadt ligger hjälplöst sist i tabellen och i helgen förlorade de med hela 6-0 hemma på Böllenfalltor mot Augsburg av alla lag. Deras capo höll ett så att säga inspirationstal med laget efter slutsignalen. Deras kommande två matcher spelas dessutom mot RB Leipzig och FC Bayern.


Thomas Tuchel sparkade sönder foten under inför-snacket till veckans CL-macth mot Lazio som de vann med 3-0 och därmed är vidare till kvartsfinal.

Alla resultat gick Hamburgs väg och det enda de behövde göra var att slå tabelljumbon Osnabrück hemma på Volksparkstadion, men Hamburg vore inte Hamburg om de inte, trots en man mer, lyckades förlora och därmed missade en gyllene chans att distansera sig från Hannover på fjärde plats.

Vi fortsätter på det tyska målvaktsspåret och kikar tillbaka på när Neuer var ung och precis blivit förstavalet i Schalke 04.

Lördag 15:30 Rhenderby mellan Borussia Mönchengladbach – 1. FC Köln. Största och viktigaste matcherna för klubbarna under hela säsongen.


Schalke-redaktionen fick anledning att dra på smilbanden när serieledarna St. Pauli besegrades.


Emerdin Demirovic har gjort 14 mål och 8 assist den här säsongen och inte kan väl Augsburg behålla honom till nästa säsong? I helgen gjorde han 2 + 1 i 6-0 segern mot Darmstadt. Han har dock en bit upp till Harry Kane som leder skytteligan med 27 baljor.

Leverkusens ytterbacksduo Frimpong och Grimaldo har en helt otrolig säsong. Frimpong har 10 mål + 10 assist medan Grimaldo som kom på free transfer från Benfica har 11 mål + 11 assist.

För två veckor sedan hade 2. Liga bättre snitt än Bundesliga och i helgen slog de ett nytt rekord med i snitt 33 983 åskådare per match.

Under 2024 är det tre lag i de tre högsta divisionerna som fortfarande är obesegrade i ligaspelet. I Bundesliga är det förstås Bayer 04 Leverkusen medan de övriga två klubbarna återfinns i 3. Liga och är inga mindre än Ulm och Preußen Münster.

- Joakim Sparr

SvenskaFans.com2024-03-08 10:30:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)