VV - "Han tror att han är ett geni" Cassano dissar Leao

VV - "Han tror att han är ett geni" Cassano dissar Leao

Osimhen hoppar högt, Bayerns fall, Athletics långa väntan, VAR-problem i England.



Mycket fokus på VAR den här helgen och veckan igen. Och det är ju så oändligt tröttsamt. Tanken med VAR är ju att någon objektiv ska kunna sitta och med kallt huvud titta på en situation och inte vara påverkad av press av publik och spelare. Men. Det. Funkar. Ju. Inte.

Varje helg är det mängder av situationer som döms helt olika. Wolverhampton upplevde sig själva som totalt rånade igen, för vilken gång i ordningen är svårt att hålla reda på. Casemiro stod för en helt sinnessjuk tackling, men fick bara gult. Gissningsvis skämdes han efter matchen för brassen gick och snackade med Klopp efter slutsignal. Men tar man inte rött här, med hjälp av VAR, varför har man då var?



Arsenal får en straff på en sitatuion som många gånger tidigare släppts för att man tar boll först.


Tacklingar, "follow throughs", bedöms helt olika från situation till situation. 
  Spelare gestikulerar för gula kort, sparkar bort bollar, gör "VAR-tecken" och får inte kort. Sen har spelarna blivit så otroligt bra på att filma så det gör det ännu svårare för VAR att göra skillnad. Harvey Elliott börjar ramla innan det blir en minimal kontakt som han söker. 
 
Dejavu?

Everton tappar ytterligare två poäng. Men det sista ordet är knappast sagt.

Son blev historisk för Tottenham och hyllades av nuvarande och gamla lagkamrater.


Lördag 13.30: Newcastle - Tottenham
I början av säsongen såg det här ut att vara en sexpoängsmatch som skulle kunna avgöra vilket av dessa lag som går till Champions League nästa säsong. Nu är Newcastles säsong lite av ett fiasko och Tottenham kämpar med näbbar och klor för att vara konsistenta. Hur som helst, detta möte brukar alltid vara spännande och intressant. Oftast slutar det med att Newcastle vinner.


Stormöte väntar

Liverpools statistik mot topplagen är inte smickrande. Och bakom denna statistik gömmer sig i alla fall tre rätt flagranta domarmissar, där Odegaards hands kan bli den som påverkar tabellen mest av allt: en poäng för mycket till Arsenal, två för lite till Liverpool. 


- Henrik Örtenvik




Vi hade det uppe förut att Daniel Maldini ryktats att lockas över till Venezuelas landslag då hans mamma är därifrån.
Venezuelas coach Batista bekräftar att han varit i kontakt med Maldini men att det verkar vara ett nej från honom.
Han hoppas fortfarande att få chansen i Gli Azzurri, även om det kanske inte blir nu till EM.
Venezuela, som förr varit en slagpåse i Sydamerika, är nu med och tampas om VM-platser.


"Han tror att han är ett geni"
Antonio Cassano har alltid varit stor i käften och efter att han har lagt av så har han ofta varit med i Bobo VIeris Talk Show på Youtube och lika ofta varit häcklad för sina kassa tips och analyser (fast han har ofta rätt också men lättare och lyfta upp plumparna).
Nu var han ute och luftade i RAI och gav Milans Rafa Leao en känga:
"Han tror att han är ett geni och många håller säkert med honom. Jag ser honom som en bra spelare, inte mer.
I fem och en halv månad gjorde han inget mål i ett rätt medioker Serie A. För några år sedan skulle han ha haft problem att ta plats i lagen som krigar om Europa League-platser.
Han är en bra spelare med bra fysik men gör bara skillnad i Serie A"


Rafa Leao svarade på twitter:
 



Juventus och Allegri har fått mycket skit för sin fotboll och trots segern hemma mot Fiorentina så känns Allegri dagar som räknade och Juventus verkar ha siktet inställt på Thiago Motta i Bologna.
Men i helgen räddade Szczesny Allegri och Juventus:
 



Monza mot Napoli bjöd på en sprakande föreställning på Stadio Brianteo, särskilt  i andra halvlek.
Hela fem mål på 13 minuter!
Fyra av dem var riktiga klassmål dessutom
Bara veva igång videon






Osimhen kom riktigt högt på sitt kvitteringsmål. 223 cm upp kom nigerianen.
Den kom ändå inte in på Top Ten-listan över högsta hoppen i toppfotbollen.
Här är 10-listan av nickar (som man tagit mått på såklart).

  • Ronaldo (Por) mot Wales  2016 – 2.42m
  • Ronaldo (Real M) mot Osasuna  2011 – 2.44m
  • Ronaldo (Juve) mot Torino 2019 – 2.47m
  • Zlatan Ibrahimovic (Milan) mot Inter  2020 – 2.53m (assist)
  • Ronaldo (Juve) mot Sampdoria 2019 – 2.56m
  • Osimhen (Napoli) mot Spezia 2023 – 2.58m
  • Tomori (Milan) mot Juventus 2021 – 2.61m
  • Bevis Mugabi (Motherwell) mot Ross County 2021 – 2.62m
  • Youssef En-Nesyri (Mar) mot Portugal 2022 – 2.78m
  • Ronaldo (Real M) mot Manchester United 2013 – 2.93m
Tomori är alltså den som hoppat högst i Serie A.


Romderbyt är hett. Daniele De Rossi vet det. Gäller att hålla sig lugn - så länge som möjligt.


Lite skillnad efter slutsignalen.




Mancini blev derbyhjälte i Rom efter sitt mål för Roma.
Han firade efter matchen med att ta en flagga från Curvan och springa runt med den.
Nu var en av de två flaggorna en nidflagga mot Lazio. Den visade en råtta. Det hela ansågs vara osportsligt beteende och Mancini lär få böta närmare 50.000sek för tilltaget.
Jag gillar hetsen men jag tycker också att böterna är okej, nog kan en derbyvinst vara värt det.


Herregud... bottenstriden i Serie A  tuffar på. 
Sju lag på med fem poängs differens.
Många förlorare i omgången. Hellas tappade 0-1 hemma mot Genoa. Sassulo fick en övertidskvittering mot sig borta mot Salernitana och Udinese tappade en poäng i den 94:e minuten hemma mot Inter.
Omgångens stora vinnare var Cagliari som hämtade upp 0-1 hemma mot Atalanta till seger 2-1 i den 88:e minuten av Viola. De gav dem ett språng på fyra poäng till nedflyttning.



Well, den italienska fotbollen jobb emot rasism har lite att jobba på i sin approch.  Det faller inte riktigt naturligt.


Cavese är tillbaka i proffsfotbollen. Efter tre år i Serie D tog laget sig upp till Serie C i helgen.
Efter att vunnit borta mot Costa Orienta Sarda på Sardinien tog laget sig till sin hemmaarena Stadio Simonetta Lamberti (enda arena i Italien som är döpt efter en tjej ? Här har ni historien om henne)


Milan-Roma i Europa League 
Torsdag 11 april 21.00


Efter derbysegern: Roma förstår metodiken.


 

- Johan Stistrup




Den stora snackisen den här helgen var förstås att Athletic Club vann sin första Copa del Rey-titel sedan 1984. Detta blev lagets 24:e cuptitel någonsin. I finalen slog man Mallorca som var uppe i sin blott fjärde cupfinal i klubbens historia och för tredje gången förlorade Mallis guldet. Denna gång var det en rafflande tillställning som avgjordes på straffar där Athletic äntligen fick fira ett guld igen. Baskerna har sannerligen väntat på det.
Real Madrid har gjort det ganska bra längst bak i planen trots att Thibaut Courtois saknats hela säsongen.
Scenerna efter att Àlex Berenguer slagit in den avgörande straffen i straffläggningen som skänkte Athletic sitt första cupguld på 40 år. Och så här såg det ut på San Mamés uppe i Bilbao där supportrarna också hade samlats för att se matchen på storbildsskärm.
Samtidigt som det var glädje i Athletic-lägret var det förstås sorg i Mallis-lägret – som det brukar vara i finaler. De missade sin chans på guldet och chanserna för en så liten klubb som Mallorca att nå final brukar vara små. Man kan förstå att det tär på spelarna som kämpade febrilt under hela turneringen och tvingade fram straffar i finalen.
Det var taggade och högljudda supportrar på både Athletics och Mallorcas hörn under cupfinalen i Sevilla i helgen. Två lag som sällan tar sig hela vägen och där supportrarna sannerligen slöt upp bakom sina lag. Vackert.
En ganska häpnadsväckande dröm från Pedri ändå.
Trotjänaren Iker Muniain har äntligen fått sitt cupguld. 31-åringen har inte fått särskilt mycket speltid den här säsongen då Ernesto Valverde förlitat sig på andra spelare i offensiven och i finalen hoppade han in först i förlängningen. Det har ryktats om att han kan vara på väg bort i sommar och om så är fallet fick han åtminstone avsluta på topp.
Bröderna Williams har skrivit historia på många sätt i Athletic.
Nytt bottenrekord gånger två i La Liga. Både Granada och Almería har varit under isen den här säsongen och det är första gången i La Ligas historia som två lag inte tagit mer än femton poäng så här långt in på en säsong. Granada står, efter 30 matcher, på 14 poäng och Almería står på 13 poäng.


Dinamo Zagreb försöker locka hem Luka Modric efter den här säsongen och Dinamos president köpte i veckan ett stort annonsuppslag i Marca med uppmaningen att det är dags för kroaten att komma hem.
Inför nästa säsong förväntas Fernando Torres lämna Atlético de Madrids U19-lag som han coachat den sedan sommaren 2021. Han uppges ha nått ”full cirkel” med Atlético och att nya äventyr väntar.


Efter den senaste rasistskandalen riktad mot Sevillas Marcos Acuna kommer delar av Getafes arena att spelas inför tomma läktare i de tre kommande matcherna. Getafe har också fått böter á 27,00 euro.


Idag och imorgon väntar Champions League för de spanska lagen som är kvar. Real Madrid tar emot Manchester City, Atlético de Madrid gästas av Borussia Dortmund och Barcelona reser till den franska huvudstaden för att möta PSG. Tre otroligt spännande och öppna matcher på förhand. På torsdag får vi dock inte se några spanska lag då samtliga är utslagna ur Europa- och Conference League. I helgen är det ånyo full omgång i La Liga och då väljer jag att flagga särskilt för Atléticos tidiga lördagsmatch mot Girona där vi får se två lag som slåss om en Champions League-plats. Det finns även risk för baksmälla för Athletic på söndag då man tar emot ett formstarkt Villarreal.


Kampen om Europa


- Real Madrid har gjort fler mål mot Manchester City än något annat lag i turneringens historia.
- Villarreals Àlex Baena har stått för flest assists (nio stycken) av alla i La Liga hittills.


-Daniel Jakobsson





Bilal Hussein som varit in och ut i laget under våren fick hoppa in i 78e minuten i fredags mot Paderborn vilket var hans första inhopp sedan 16 februari. Han tackade för förtroendet och gjorde sitt första mål för säsongen när han kvitterade till 2-2 i den 84e minuten. Hertha hann även göra 3-2 innan matchen var slut och det blev därmed en skön hemresa till Berlin.

Kaiserslautern som slåss för att undvika nedflyttning till 3. Liga blev i veckan klara för final i cupen. Där ställs de mot Leverkusen och matchen spelas på Olympiastadion i Berlin lördag den 25 maj.


Att Schalke 04s ekonomi är ett haveri har inte undgått någon som är intresserad av tysk fotboll. Det ryktas nu om att de måste göra ett positivt ekonomiskt bokslut för att undvika poängavdrag nästa säsong. Detta kan i så fall innebära att de måste sälja sin arena.

Stod Heidenheim för när de tog emot självaste FC Bayern München på Voith-Arena. Med underläge 0-2 i halvtid så trodde många att gästerna bara skulle spela av matchen, men Heidenheim vände på steken och vann med 3-2 efter två mål inom loppet av 90 sekunder. Kleindienst blev stora hjälte med sina två mål.

I lördags ledde Bochum borta mot 1. FC Köln i det viktiga bottenmötet när matchen rullade in på tilläggstid. Då passade Köln på att först kvittera genom Tigges för att sedan även hinna med att göra segermålet genom Luca Waldschmidt. Denna förlust innebar att Letsch fick sparken från Bochum som bara tagit en poäng på de senaste sex matcherna. Med sex omgångar kvar har de bara tre poäng ner till Mainz på kvalplats och fyra poäng ner till Köln på nedflyttningsplats. Hade de hållit vunnit i lördags så hade avståndet ner till Köln varit tio poäng.

Rudi Völler som är chef över det tyska landslaget skrev under 2023 på ett tillfälligt kontrakt som sträckte sig över hemma EM i sommar, men det står redan nu klart att kontraktet förlängs över VM 2026 som spelas i USA/Kanada och Mexico.


Ikväll spelas första kvartsfinalmötet mellan Arsenal – Bayern München. Kan Bayern resa sig efter kollapsen i helgen mot Heidenheim? Imorgon spelar Dortmund borta mot Atlético de Madrid vilket kommer bli en tuff match och där ett bra resultat är viktigt för att även returen nästa vecka ska leva.

Blickar vi vidare mot helgen så räcker det för Leverkusen att vinna på söndag när de tar emot Werder Bremen för att säkra sin första Bundesligatitel någonsin.

Inför Bayerns kvartsfinal mot Arsenal i Champions League.


- Joakim Sparr

SvenskaFans.com2024-04-10 09:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)