VV: Fotbollsårets viktigaste julklappar

VV: Fotbollsårets viktigaste julklappar

Veckans Viktigaste avslutar året med att dela ut årets viktigaste julklappar, men vilka får dem?

Vi har kommit fram till den punkt på året då det är dags att gräva i tomtens säck och se vilka julklappar som döljer sig där. Våra panelmedlemmar får sedan dela ut dessa till valfri person eller klubb som de tycker förtjänar eller behöver denna present. Låt utdelningen börja!

Ett par glasögon – till den domare vars syn är i störst behov av förbättring

 Henrik Örtenvik: VAR-systemet
Såhär skrev jag för ett år sen:
"Det är svårt att välja någon enskild domare, eftersom de är så många som inte riktigt hänger med i svängarna. Jag skulle vilja ge alla ett par glasögon i form av VAR. Även om jag vet att det då kommer nästa problem: VAR används ofta inte i Spanien och Italien när storlagen borde fått domslut emot sig. Så VAR löser ju inte allt, eftersom det är en människa som ska bestämma när VAR ska användas."

Tyvärr är det väl lite så att man fastnar på den sista meningen. VAR löser tyvärr inte allt. Och alla gillar inte när offsidemål döms bort för att vara 1 mm offside, när tekniken samtidigt inte kan sägas vara helt hundra.

 Johan Stistrup: 
Den skotske domaren Willie Collum hamnade i centrum när han i den 94:de minuten i Europa League-matchen mellan Roma och Borussia Mönchengladbach hittade en straff när bollen tog på Romaförsvararen Cris Smalling - i ansiktet
Lätt och se på VAR tänker ni?
Europa League , gott folk - inte förrän nästa år...

 Jens Kassnert: De spanska domarna känns som att de faktiskt blivit bättre med åren. Det var alltid lätt att klaga på dem för ett par år sedan då nästan allt blev fel, match efter match.
Nu är det bättre men då kliver stora stygga VAR in i bilden och fuckar upp allt. Förra säsongen var det nytt och man kunde se mellan fingrarna i början men nu är det bara jobbigt.

 Axel Falk: VAR. Jag är lat här, men mestadels eftersom domarna blivit bättre. Men VAR har ännu vissa smärre problem som beöver strykas ut innan allt är i sin riktiga ordning. Bättre än i Italien och England, men ändå inte riktigt bra nog. 

 John Cederblad: Twilight Zone i domarvärlden. Frankrikes högst rankade domare, Clément Turpin, får stå som symbol för årets fullständiga VAR-kaos.
Han dömer 1-0 till Rennes och vill inte titta på video. I mittcirkeln vägrar Brest att göra avspark om Turpin inte kontrollerar VAR – han ändrar sig (!), tittar på tv i flera minuter och dömer bort målet… Hur länge orkar vi? 

En sparbössa – till den klubb som gjort den sämsta affären och behöver spara pengar

 Henrik Örtenvik:
Arsenal la 72 miljoner pund på Nicolas Pepe, när man samtidigt hade ett på pappret väldigt svagt försvar. För en klubb som behöver nå Champions League för att få in mer pengar, så var det ett väldigt märkligt drag även om fransmannen i sig är en massiv talang. Bubblare är väl Joao Cancelo som är en av fotbollseuropas största bluffar, men som blir såld för dyra pengar gång på gång. Valencia, Inter, Juventus och Manchester City på två år.

  Johan Stistrup: 
Alla lag har ju sin egen nivå på spelare och därmed också på prestationerna. 
Lecces Babacar (€3milj), Lazios Vavro (€10), Violas Pedro (€11) eller De Ligt (€85) är väl inte några som nått upp till summorna men nog känns ändå Inters köp av Valentino Lazaro (€23miljoner) som det största slöseriet (så här långt...).
Visst, han är bara 23 år men österrikaren har inte hunnit med många minuter och Conte är ganska konservativ i sina formationer. Och en hel match har vi inte sett röken av. Kan det vara så att han kommer vara tacksammast över att laget spelar EL isf CL i vår?

 Jens Kassnert: Det lutar åt Leganés som satsade inför säsongen för att bli kvar i La Liga denna säsong. I runda slängar spenderade klubben 200 millar på spelare som Martin Braithwaite, Kenneth Omeruo, Jonathan Silva, Juan Muñoz, Roberto Rosales och Fede Varela. 

Dessa pengar har inte gjort någon glad och klubben ligger i nuläget näst sist i ligan och har en tuff vår framför sig.

 Axel Falk: Tyska lag gör sällan dåliga affärer, så det fick letas och grävas i minnet för att hitta ett svar här. Får jag säga Bayer Leverkusen och Kerem Demirbay utan att förtalas som en idiot? Jag hoppas det, då han varken levt upp till sin hype eller sin prislapp ännu. 

 John Cederblad: Monaco, skärpning! Stor kassakista, man värvar en offensiv som får det att vattnas i munnen på nästan alla andra lag – och så behåller man stommen i det försvar som såg till att klubben nästan åkte ur förra säsongen. Obegripligt.

Ett par boxningshandskar – till den eller de personer som varit mest aggressiva under året

 Henrik Örtenvik:
Jefferson Lerma var ett klubbrekord när han köptes in från Levante för cirka 300 miljoner kronor. Colombianen verkar dock inte riktigt hänga med i Premier League, då han nu dragit på sig 7 gula kort på 15 matcher.

 Johan Stistrup: 
Robin Olsens fyra matchers avstängning gav nästan mer eko i fotbollsitalien än hans bländande höst i succélaget Cagliari.
Gruff med Lapadula i Lecce efter en straff där bröstade till Lapadula (som är huvudhöjd med Olsens torso) fick tidningarna att ta fram sina stereotypblock och säga "Olsen lämnade sin nordiska kyla kvar hemma". 

 Jens Kassnert: Mubarak Wakaso i Alaves. Mittfältaren har dragit på sig 8 gula kort och 1 rött på 13 matcher. Den 29-årige mittfältaren från Ghana måste lugna ner sig en aning om han inte vill spendera tiden i Alaves som avstängd.

 Axel Falk: David Abraham. Ni har alla sett situationen som jag hänvisar till. David Abraham knockar Christian Streich. En världsnyhet, Abraham fick 7 matchers avstängning. Otroligt. 

 John Cederblad: Bad Gones vs. spelarna. Mittbacken Marcelo vill slåss med supporter på flygplats, brassens fru ger sig på målvakten Lopes i sociala medier, Memphis Depay jagar supporter med anti-Marceloflagga efter slutsignal – tumult utbryter. Lyons ultras i konflikt med flera av lagets spelare – hur dämpar man den här konflikten?

En Oscars-statyett – till den spelare som stått för den sämsta filmningen i år

 Henrik Örtenvik:
Oj, det filmas ju till höger och vänster varje omgång. Men ett hedersomnämnande måste ju ändå gå till Manchester Uniteds Daniel James som lyckades med konststycket att bli varnad för filmning i två av sina tre inledande matcher i Premier League. Annars är Arsenal det lag som bestraffats mest för sina filmningar. Sedan starten av förra säsongen har de dragit på sig flest gula för filmningar av alla lag.

 Johan Stistrup: 
Genoa har inte rosat marknaden de senaste åren och laget har sjunkigt lägre och lägre ner i serien.
I år är det verkligen inget undantag. 
Med problem med skadade och formsvaga anfallare har gamle räven Goran Pandev fått agera stödpunkt.
Inte lysande då av honom att dra på sig gult kort för filmning för att sen få ytterligare ett och bli avstängd inför derbyt mot bottenkollegan Sampdoria.
Förlust, såklart, i en jämn match där hans rutin verkligen hade behövts. Kan bli ödesdigert.

 Jens Kassnert: Casemiro stod för en formidabel filmning i matchen mot Levante i februari. Real Madrid fick i alla fall straff som Bale satte. Men statyn skulle lika väl kunnat gått till Marcelo eller någon annan spelare som lätt tar till förstärkningar. Egentligen tycker jag att filmningar ska bestraffas i efterhand för att få bukt med fusket.

 Axel Falk: Christian Streich. Visst fan filmar han! Det förringar visserligen inte att David Abrahams tackling var skitful och onödig, men det är en tydlig förstärkning. Svandyk, fast baklänges, med en rejält överdriven reaktion. Bravo, Christian. 

 John Cederblad: Kreativ istället för sämst filmning –  topp tre i usel VAR-användning. Metz-anfallare ramlar utan någon kontakt. Domare Delajod tittar på video och ser inte vad som hänt, pekar på straffpunkten och Marseille-spelarna jublar. (Hittills bara inofficiellt bekräftade rykten säger att domare får lägre betyg om de ändrar sig efter VAR-koll. Det verkar vara sant, och vansinnigt.)

En munkavel – till en person som pratat för mycket under året

 Henrik Örtenvik:
Förra året lyfte jag fram José Mourinho. Han var sur och gnällde konstant. Jag kan inte komma på någon annan det här året, så jag väljer portugisen än en gång med tanke på att han varit expertis under året och därmed bara fått prata - och inte jobba med det han vill. Men nu är han ju tillbaka!

 Johan Stistrup: 
Journalisten Ivan Zazzaroni har haft en smidigare höst.
Som chefsredaktör för Corriere dello Sport så ansvarar han för utgivningen.
En skribent lyfter fram två spelarprofiler i vardera lag när Inter ska möta Roma.
Två stycken som spelat med varandra i Manchester United.
Men också två spelare som är mörkhyade. Meningen var att på något sätt lyfta fram rasismen som sker just nu i Italien.
Då blir det ändå så tokigt som det här.

Ivan Zazzaroni svarade kritiken med: 
"Det här är en hyllning till att vi är olika, en hyllning till stolheten att vara olika. Om du inte förstår det är det för att du inte kan - eller att du gör det"
Att han själv med svaret hamnade i båda kategorierna han svarade med tror jag inte han förstår än.

Men han hade redan i somras också fått sin "vän" Sinisa Mihajlovic på sig.
Som ni säkert vet är han under leukemibehandling.

Sinisa hade pratat i förtroende med Ivan om det hela och sa att han skulle ha en pressträff om det.
Den blev redan ifrångsprungen på morgonen då Ivan helt sonika dragit upp hela storyn i sin tidning.
"Jag ville gå ut med nyheten själv. För det har en vän brutit tjugo års vänskap bara för att sälja max 200 kopior extra"
var Sinisas syrliga svar.

Julkorten kommer vara begränsade.

 Jens Kassnert: Javier Tebas. Det spanska fotbollsförbundets president som egentligen bara har rört till allt han tar i. Nu har han precis avgått och ingen i Spanien kommer att sakna honom. Det sista han sa var att han ställer upp vid omval presidentposten. Men nej, Javier, behåll munkaveln på och kom inte tillbaka till fotbollen.

 Axel Falk: Uli Hoeness.  Vinner han inte alltid? Han kommer säkert vinna nästa år också, även om han avgått från sin position. Hoeness förstör mer än han anar, river ner mer än han bygger upp och även om han är en absolut ikon i klubben var det sannerligen dags för honom att lämna. 

 John Cederblad: Noël Le Graët är president i franska fotbollsförbundet och kan skapa konflikter om han står ensam i ett rum. Senast gav han sig, helt utan anledning, på Karim Benzema igen och skapade huvudvärk för sin förbundskapten. Pension?

Ett paket Alvedon – till den spelare som lidit mest av sina skador

 Henrik Örtenvik:
Utmärkelsen får gå till Erik Lamela. Så fort det blir lite kyligare i England så blir han skadad och är borta en längre tid.

 Johan Stistrup: 
Här gäller inte en spelare, här gälller det ett lag. Och det är Roma - igen!
Ständigt detta skadebekymmer. År ut och år in. Hur är vattnet på Trigora?
Mycket pysslande för tränare Fonseca med formationerna men det har gått förvånansvärt bra trots det.

 Jens Kassnert: Diego Costa opererade foten förra året och har missat några matcher i år med. Man nästan väntar på att han ska gå för 100 procent. Det är han värd.

 Axel Falk:  Kevin Trapp. Eintracht är inte alls samma sak utan honom i målet. Inte samma säkerhet, inte samma pondus. Kevin Trapp, som kom tillbaka till klubben permanent efter lånet 18/19, har lidit nog. Låt honom blomma ut på hemmaplan, snälla nån?

 John Cederblad: Villas-Boas har fått otippat fin fart på Marseille som flygit fram under hösten. Detta utan sin bäste spelare, Florian Thauvin, som varit långtidsskadad. Nästa år då djävlar.

En hårtrimmer – till den person som är i störst behov av ny frisyr

 Henrik Örtenvik: 
Harry Kane
ser ut att bli allt mer tunnhårig. trots att han bara är 26 år. Jag skulle vilja se honom i snaggat!

 Johan Stistrup:
Simone Inzaghi obegripliga frisyr är alltid med på en lista och med brist på annat...
Men det klart, kanske dags att några "korgossar" spar till längre (typ 80% av serien...). Börjar sakna pannbanden...

 Jens Kassnert: Egentligen gillar jag inte att döma utseenden men eftersom hårtrimmen ska delas så ger jag den till Arturo Vidal. Hans tidigare gick nog sönder när han skulle raka av sig allt hår. I alla fall missade han en strimma hår mitt på huvudet.

 Axel Falk: Serge Gnabry. Han har sett värre ut, visserligen sant. Men hans hår tenderar att vara en enda stor röra och om vi inte ser upp har vi en Neymar hos oss som använder sig av håret som ett slags marketing tool. Gnabry har en fantastisk talang för fotboll, men för hårstylingär den begränsad, det ska medges. 

 John Cederblad: När Balotelli flyttat och Neymar blivit mer konservativ efter ”spagetti-incidenten” under VM 2018 så får vi ge priset till PSG:s Eric Choupo-Motingutklippta heltäckningsmatta.

Filmen ”Nyckeln till Frihet” – till den spelare som är i störst behov av ett klubbyte

 Henrik Örtenvik:
Här har vi ju många att välja på då många stjärnor har kontrakt som går ut till sommaren. Men vem har mest behov av att lämna egentligen som har kontrakt? Mesut Özil verkar ju inte göra någon glad i Arsenal, och borde rimligtvis kunna få nytändning någon annanstans. Men vem vill betala den monsterlönen?

 Johan Stistrup: 
Behov vet jag inte men nog tycker jag att det är dags  för Domenico Berardi att "flytta hemifrån".
Han håller dock inte med med och håller hårt i kjolstyget på "mamma" Sassuolo. 
Nytt kontrakt till 2024...

 Jens Kassnert: John Guidetti utan tvekan. Han sitter på läktaren i var och varannan match i Alaves. Ledsen John men du kommer aldrig att utvecklas där. Det har blivit en match från start och fyra inhopp på 17 omgångar.

 Axel Falk: Mario Götze. Det fungerade nästan i BVB. Men Favre gillar honom inte. Hertha BSC vill ha honom, skulle det kunna vara en match made in heaven? Frågan är om de klarar av hans löneanspråk eller om han skulle trappa ner i lönekostnad. 

 John Cederblad: Vad gör Jack Lahne i Frankrike? Ett inhopp, ett mål i förlustmatch… En 18-åring behöver speltid och normalt har Lahne inte ens varit med i Amiens trupp under hösten. Utlåning, tack!

En skohylla – till en spelare som du tycker borde pensionera sig snart

 Henrik Örtenvik: 
Här tänker jag bara på Zlatan Ibrahimovic. Jag vill inte se den cirkusen i anrika Everton som är allt som inte Zlatan är. Större mis-match kan jag nästan inte tänka mig.

 Johan Stistrup: 
Rekordet är (snar) taget av Gigi Buffon. Flest Serie A-matcher av alla. 
Men uppriktigt, tiden då Juventusförsvaret kändes sig 100% trygga med honom har passerat. 
Nog är det dags att avsluta i vår.

 Jens Kassnert: Det är ju redan klart att lejonkungen Aduriz kommer att lämna fotbollen efter säsongen. Men jag skulle vilja se denna julklapp som positiv så jag ger den till Joaquín. Denna fantastiska, underbara spelare som vid 38 års ålder spelar sin bästa fotboll. Det kan inte bli bättre än så här och det vore tråkigt om han avslutade sin karriär på ett sämre sätt. Sluta på topp, Joaquin!

 Axel Falk: Jerome Boateng. Fantastisk karriär, sensationell spelare på sin topp. Men nu börjar det sina. Han är en liablitet. Dags att lägga ner, eller trappa ner ordentligt i alla fall. Boateng kommer minnas som en av de bästa mittbackarna under 2010-talet emellertid. 

 John Cederblad: Den här tar emot, men fotbollsgeniet Hatem Ben Arfa börjar bli tröttsam med alla utspel om att ny klubb är på gång. Detta sedan han lämnade Rennes i våras. Redan där var det övervägande alibispel som gav några kul Youtube-klipp. Nu ryktas det om Lyon, men... vi känner en viss tvekan kring motivationen.

En tavelram – till den person som stått för den största tavlan i år

 Henrik Örtenvik: 
Christian Eriksen
uttalade sig två gånger om i somras om att han ville ha ett miljöombyte och sen när han inte fick det sa han att livet är minsann inte som Football Manager. Dessa uttalanden och usla prestationer (till följd av misslyckad flytt?) har gjort att han alienerat en hel supporterbas. Alla hans fina insatser i klubben kommer att överskuggas över hur dansken har betett sig under 2019.

 Johan Stistrup: 
Brescias president Massimo Cellino sparkar Eugenio Corini efter 10 omgångar efter en rad förluster och tillägger:
"Jag trodde han var från Verona. Hade jag vetat att han är härifrån hade jag aldrig anställt honom".
In kommer Fabio Grosso - sim han löser ut från Hellas Verona.
Tre matcher senare och noll poäng och 0-10 i målskillnad är bresciasonen tillbaka.
En trojan från andra sidan Gardasjön?

 Jens Kassnert: Real Sociedadspelarna som skulle fira mål men skadade sig. När Alexander Isak gjorde mål mot Barcelona skulle Nacho Monreal och Mikel Oyarzabal fira målet och sprang mot varandra. De hoppade upp för att brösta varandra i glädjen. Bara det att de skallade ihop och bägge fick lämna planen för att plåstras om. De kunde senare avsluta matchen. Men vilken härlig tavla ändå. 


 Axel Falk: Mickaël Cuisance. Det är onekligen så att man önskar skratta. Cuisance lämnade en klubb han var nära ordinarie i, en klubb som dessutom nu ligger i toppen av Bundesliga, för att gå till Bayern. Detta gjorde han tydligen för att utvecklas. Fråan är hur mycket han faktiskt utvecklas i 3. Liga med Bayern II?

 John Cederblad: Det här nog inte bara årets bisarraste miss, utan antagligen decenniets. Vad håller Choupo-Moting på med här när han stoppar ett givet PSG-mål och då ställer in titelfirandet som var planerat till den kvällen? Jag har inte hämtat mig än.

En vaxdocka – till den spelare som i störst mån varit en blek kopia av sig själv

 Henrik Örtenvik: 
Se svaret ovan.

 Johan Stistrup: 
Finns några kandidater (Piatek, Koulibaly, Petagna...)
Fabio Quagliarella blåste hem skytteligatiteln klart med sina 26 mål. Visserligen efter en stark vår men han hade ändå satt 10 mål så här långt. Nu är han uppe i tre - varav två av dem på straff. 
Sampdoria krigar på den nedre halvan och skillnaden mellan antal mål han och gjort i år jämfört med förra året motsvarar i stort sett skillnaden på antalet poäng. 
Kan bli dyr måltorka...


 Jens Kassnert: David De Gea. Den spanska landslags- och Manchester Unitedmålvakten har under stått för flera tabbar som resulterat i mål bakåt och förluster för laget. En av de bästa målvakterna i världen har flera gånger också blivit ifrågasatt.

 Axel Falk: Kerem Demirbay. I Nagelsmanns Hoffenheim var Demirbay nästintill alltid landslagsklass, men i Leverkusen har han fallit och är nu knappt ordinarie. Frågan är vad som hände med Bosz, varför han hamnat utanför truppen när han är en sådan uppenbar talang. 

 John Cederblad: Han kom, han såg ut som en frälsare, sedan… åkte han på ej godkänd semester och allt rasade. Hösten i Monaco är Cesc Fabregas sämsta någosin och nu är han långt ifrån ordinarie i ett ständigt halvkrisande ASM. Vad hände?

Flygbiljetter till Hawaii – till de lag som bjudit på årets svängigaste match

 Henrik Örtenvik:
Alltid vanskligt att minnas de mest svängiga matcherna som varit under en säsong. Spontant tänker man ju på svängiga dubbelmöten i Champions League där Tottenham och Liverpool var inblandade. Men om vi ska välja något i ligan så kommer Wolverhamptons möte med Leicester fram i tankarna. Det slutade 4-3 efter att 2-0 blivit 2-2, som snabbt blev 3-2, som blev 3-3 i 87:e men som tillslut blev en trepoängare för Wolves i slutskedet av matchen.

 Johan Stistrup: 
Juventus mötte Napoli redan i andra omgången med en avslutning som visar hur säsongen sett ut i år får alla parter - utan att vi visste om det. 

 Jens Kassnert: Villarreal mot Granada i säsongens första omgång. Matchen slutade 4-4 efter att ViIlarreal tog ledningen fyra gånger men kunde inte vinna trots det. Granada kom tillbaka gång efter gång. En rolig detalj är att matchen hade åtta olika målskyttar också.

 Axel Falk: Erzgebirge Aue 4-3 1. FC Nürnberg. Fredagen den 18 oktober möttes dessa lag i en match som kommer gå till historien. 0-0 i paus. 1-1 med 15 minuter kvar. 2-1 i 75:e, 2-2 i 78:e, 3-2 i 86:e, 3-3 i 92:e genom straff, 4-3 genom Florian Krüger i 94:e innan Martin Männel räddade en straff för Aue i 96:e. Avblåst i 99:e efter ett dussin gula kort och ett rött kort.  

 John Cederblad: Monaco-Marseille 3-4 var en magisk augustikväll där säsongen på något sätt bestämdes för båda lagen. Monaco ledde 2-0, plockade fram sitt numera patenterat märkliga försvarsspel och släppte in fyra. Reduceringen av Keita Baldé gladde väl ingen.

Ett Happy Meal – till den spelare som stått för årets mål

 Henrik Örtenvik: 
Här var det ändå desto enklare. Även om det görs många läckra mål så var Vincent Kompanys så oväntat och så sjukt snyggt. Det var dessutom det mål som gav Manchester City ligatiteln.

 Johan Stistrup:
Jag har fortfarande inte kommit över Cristiano Ronaldos häng i den senaste matchen mot Sampdoria för att överväga andra mål. Matchsammandraget.

 Jens Kassnert: Jag måste ge detta till Messi. Han har under året slagit rekord efter rekord och gjort flest mål, flest frisparksmål och vunnit Ballon d’Or. Jag kan ta vilket som helst av hans mål men denna från mötet med Liverpool i våras är ju ändå rätt snygg.

 Axel Falk: Matheus Cunha mot Bayer Leverkusen. Nominerat till Puskas Award. Cunha snor bollen, gör en snurrfint och chippar sedan vollen över utlöpande Hradecky. Vackrare får man se sig i stjärnorna efter. 

 John Cederblad: Visst, Kylian Mbappé har gjort många. Bland annat den här pärlan. Men vi lyfter fram Ligue 1:s bäst bevarade hemlighet, Téji Savanier. ”Jag blundade.”, berättade han efter sitt mål från 50 meter

En julstjärna – till den spelare du tror kommer blomma ut på allvar nästa år

 Henrik Örtenvik:
Tanguy Ndombele
har visat glimtar av varför han kostade över 700 miljoner att köpa in för Tottenham. Men han har också sett väldigt slö och otränad ut. Kommer han i fysisk form så kommer han att transformera Tottenham helt och hållet och säkra en plats i topp fyra för Mourinho.

 Johan Stistrup:
Vi hoppar ända fram till EM...
Italiens stora kelgris där kommer bli Romas Nicoló Zaniolo. Han kommer bli tunga på vågen som leder laget till final och hans internationella genombrott är ett faktum.

 Jens Kassnert: Vi kommer få se mycket mer av 20-åringen Joao Felix i och med EM och slutspel i Champions League. Men Atléticospelaren känns redan etablerad och har redan blommat ut. 

Barcelonas underbarn Ansu Fati som precis är 17 år fyllda har även han tagit plats och redan blivit den yngsta spelaren att göra mål i Champions League. Men det får helt enkelt bli den nya Messi som får blomman. Där har vi en spelare för framtiden.


 Axel Falk: Nico Schlotterbeck. Ynglingen från Waiblingen har gjort 9 matcher för ett överpresterande SC Freiburg under 2019, detsamma som hans två år äldre bror gjort för Union Berlin. Nico är en rörlig, men gänglig mittback med bra fötter och en fin passningsfot. Det kommer inte att dröja länge tills storklubbarna på riktigt får upp ögonen för 20-åringen. 

 John Cederblad: : Eduardo Camavinga fyllde 17 år förra månaden. Nu sägs Real Madrid stå redo med 100 miljoner euro eller mer för att locka till sig fransk fotbolls nästa superstjärna. Svårt beslut för både Rennes och den talangfulla centrala mittfältaren. Lämna redan nu och riskera bänken (men ha fylld plånbok), eller fortsätta utvecklas i Bretagnes talangfabrik?

***

Vem i fotbollseuropa vill du ge en julklapp? Diskutera gärna nedan!

Då detta är årets sista VV vill vi passa på och önska alla läsare en God Jul och Gott Nytt År! Vi återkommer i framtiden igen.

SvenskaFans.com2019-12-20 09:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)