VV Highlights: Kulusevski dominerar Premier League

VV Highlights: Kulusevski dominerar Premier League

Tysk tar över England, Willot weeping, Jag, Claudio Lotito, Citizane Kane och FIFA:s gullande.



 

Tyvärr är det alltid snack om domarna. Efter varje omgång. Arsenal har känt sig förfördelade när både Declan Rice och Leandro Trossard fått sitt andra gula efter att ha sparkat bort bollen efter avsblåsning. Argumentet har varit att domarkåren inte är konsekvent, när flera andra spelare gjort liknande saker utan att de har bestraffats.

I helgen gjorde William Saliba något instinktivt och dumdristiskt när han la handen på Evanilsons axel, vilket ledde till rött kort efter en titt på skärmen. Saliba var inte ens irriterad eller uppgiven, då han nog fattade vad han hade gjort. Men så kom då en snarlik situation mellan Chelsea och Liverpool... som inte dömdes på samma sätt. Som Erik Niva argumenterade i studion är det ju inte exakt samma sak, men det leder ändå till detta evinnerliga snack i media om att lag inte bedöms på samma sätt.




Hyfsad träff av Gvardiol när City kvitterade mot Wolves.


 
  Förra veckan kom beskedet att Three Lions anställer Thomas Tuchel. Detta gav såklart en hel del reaktioner i engelsk media. Många uttalade sig om att de hade hoppats på en engelsk manager istället.

  Men vem hade varit ett lämpligt realistiskt alternativ? Många hoppades på en som Eddie Howe, som dock meddelade att han inte ens var en av de tio som intervjuades.


 



Gary O'Neil passar väl in under denna kategori, även om jag förstår att Wolves känner sig förfördelade historiskt sett och detta bara spär på allting. Men med tanke på alla mål som Premier League har släppt den här säsongen när utespelarna stör målvakten, så hade det varit otroligt fånigt att helt plötsligt dömma bort John Stones 1-2 mål.
 

 
Dejan Kulusevski har en strålande säsong i Tottenham och har kommit bort från högerkanten till den position han helst vill ha, fri på mitten. Och som han gör det!

 
 


- Henrik Örtenvik


 


Underbart mål av Parmas Bony borta mot Genoa. Vikitg poäng i nykomlingsmötet med Como.




Ni som sett honom i senaten vet hur det sett ut. Det här var ändå innan matchen mot Juventus...
 
Ja, Juventus twitterkonto meddelade häromdagen att Real Madrids turkiske stjärna Ardan Güler var klar för klubben. Men, som sagt, det var någon eller några som hackat sig in och basunerat ut det. Inget som är klart...



Italienare och utländska namn är en fröjd... 
Napolis nya husgud kommer snart bara heta il Mac

Visserligen har laget släppt in ett må nu men rekorden slås ändå. 

 Målet som släpptes in var på straff (mot Cagliari hemma)

 
Serie B nere i syd.
 

- Johan Stistrup



Nu tar jag det här från ett svenskt perspektiv och säger nog att Kylian Mbappés Stockholmsresa får anses vara veckans största snackis. Det har nog inte undgått någon som följt svenska medier vad som har hänt men för den som är bosatt i Spanien är det kanske inte lika tydligt eftersom resan till Sverige för fransosen inte alls varit lika uppmärksammad där. Där har det i huvudsak handlat om att han inte spelade med landslaget än det påstådda övergreppet. När det väl skrivits om saken har man gått på såväl Mbappés som Real Madrids spår om att det hela bör ses som ”fake news”.

Exempelvis har Real Madrid som klubb avfärdat dessa uppgifter och kallade det, enligt Relevo, för ”den mest påhittade historien inom idrott någonsin”. Hans advokat Marie-Alíx Canu-Bernard har sagt att en anmälan om förtal kan upprättas och att det hela handlar om att man uppenbart vill skada Mbappés rykte. Snarare riktade hon in sig på det absurda att någon överhuvudtaget ”läckt” att fransmannen skulle resa till Stockholm. Advokaten och Mbappé själv verkar även antyda att PSG ska ha någonting med den här storyn att göra och att PSG försöker sabotera för honom efter flytten till den spanska huvudstaden. För det mesta har dock historien tystas ned något i Spanien i jämförelse med vilken nyhetsuppsving det fick i Sverige och delvis i Frankrike.


En magnifik benparad av Thibaut Courtois på Williot Swedbergs försök i helgen (mer om Swedberg nedan).

På lördag stundar världens största enskilda ligamatch när säsongens första El Clásico går av stapeln på Santiago Bernabéu. Precis som ifjol har Barcelona, i samarbete med sin sponsor Spotify, valt att sätta ett band på sin matchtröja för klassikern. Sist det begav sig handlade det om Rolling Stones, nu är det Coldplay som kommer att pryda katalanernas tröja i ett klassiskt jippo. Även Barcelonas damer ska spela i liknande tröjor i helgen när de möter Eibar.


Luka Modric hoppade in för sitt Real Madrid på Balaídos i lördags och blev därmed den äldsta spelaren som någonsin spelat för klubben. Och då har inte Real en kort historia, så att säga. 39 år och 40 dagar ung visade kroaten att gammal är äldst. Inte nog med att han slog Ferenc Puskás rekord från 1966 utan han var dessutom högst delaktig i att Los Blancos vann matchen. Efter drygt tre minuter på planen hittade han fram till Vinicius Júnior som avgjorde mötet mot Celta.

Hans Flick har gjort dundersuccé i Barcelona sedan han anslöt till klubben i somras. Det har cirkulerat en del rykten om att han och Xavi Hernández, som lämnade klubben i maj, inte har dragit jämnt utan att Xavi ska ha varit lite sur på Flick på grund av vad som hänt. I veckan träffades dock de två profilerna och det verkar inte råda ont blod mellan dem om vi ska bedöma bilden som cirkulerade i veckan.


Williot Swedberg klev fram när Iago Aspas saknades för Celta de Vigo mot Real Madrid i lördags. 20-åringen gjorde då sitt andra mål för säsongen och stod över lag för en fin insats mot de regerande mästarna. Balaídos fullständigt exploderade när Swedberg kvitterade.

- Daniel Jacobsson

 


 
Thomas Tuchel är presenterad som engelsk förbundskapten. Det är ingen hemlighet att engelsmän och tyskar inte tycker särskilt väl om varandra och de engelska fansen jublade inte direkt över utnämningen. Det är ingen nyhet att Tuchel lätt gör sig illa omtyckt bland en del spelare och frågan är om han kommer göra England bättre eller om tyskarna skadeglatt kommer skrocka åt engelsmännen.

 
Eric Smith. Titta. Njut.
 

Igår kom även nyheten att han förlänger kontraktet.

 
Jürgen Klopps före detta klubb, 1. FSV Mainz 05, supportrar visade sitt missnöje mot RB Leipzig i och med att Klopp från och med 1 januari 2025 kliver in i RB-koncernen.

 
Kanes hattrick, han första ”riktiga” med tyska mått mätt, tre mål i samma halvlek utan andra mål emellan. FC Bayern vann toppmötet mot VfB Stuttgart med 4-0 efter en mållös första halvlek.
 

 
Från den här vinkeln ser det ut att vara en sak:

Från den här ser man hur målgesten egentligen såg ut:


 
Då Eric Smiths mål lyftes under veckans mål så utses Isac Lidberg till veckans svensk igen. I fredags stod han för ett mål och en assist när hans Darmstadt pulveriserade Köln hemma på Böllenfalltor med hela 5-1.
 

- Joakim Sparr





Det fina är att han gör det med första touchen. Otroligt bra blick för spelet!
 

 

 
Baldock återigen. Otroligt tragiskt.



Alltid jobbigt att se dessa. Men ändå, sitter fint i stolproten!
 
 
Manolas! The Greek God in Rome! Tydligen gjorde han fem mål i debuten och byttes sedan ut i halvtid. Där fick vi svaret på den klassiska frågan man alltid undrat om. Skulle Emil Krafth kunna vinna skytteligan i div 4? Baserat på Manolas siffror här så är svaret ett rungande ja;) Välkommen hem.


Matej Rodin hade en jävla kväll!  
Både höga toppar och låga dalar i samma match supportermässigt. Det började fint iallafall.
 
Cirkusen fortsätter.
 

- Jacob Seiberlich

La Curva-redaktionen2024-10-22 10:00:00

Fler artiklar om La Curva