Zalewski syndabock när Roma föll
Zalewski hade en jobbig kväll på Olimpico.

Zalewski syndabock när Roma föll

Roma gör en överraskande stark prestation på hemmaplan mot Inter men faller på eget grepp på grund av individuella misstag. Avsaknaden av kvalité på kanterna straffar Roma hårt denna kväll.


De svaga vingarna
Juric har inte tillräckligt bra vingar för att spela med sin trebackslinje. Något som även drabbade De Rossi. Hela sommaren gick han och väntade på förstärkning på högerbacken och fick tillslut Saud från Saudiarabien. Det gör att Roma får förlita sig på Celik, som är en högst begränsad ytter. Många är inläggen som fastnar på första förvaren. Han är helt iskall i en-mot-en-spelet och han är dessutom ingen klippa i försvaret. Vilket hans framspelning(!?) till Martinez visar med all önskvärd tydlighet. 

Angelino, som är denn enda yttern som håller nivån, tvingas spela till vänster i trebackslinjen eftersom Roma uppenbarligen inte lyckats få Hermoso och Hummels redo för 90 minuters spel efter sex veckor på Trigoria. Hur otränade var de när de kom?

Zalewski blandar och ger så det står härliga till och efter dryga timmen så är det såklart han som tappar balansen och bollen och bjuder på den kontring som hans ving-kollega på andra kanten fullbordar genom att spela fram en Interspelare. 

En ny högerytter i vinter är ett måste, och Roma behöver få Hermoso och Hummels i matchform illa kvickt, så Angelino får spela på den positionen där hans kvaliteter kommer till sin rätt.

Bytet
Varför byter Juric ut Angelino när Roma behöver gå framåt och Inter backar hem? Hade inte spanjorens fina inläggsfot kunnat skapa en del oreda i Interförsvaret med en Dovbyk i straffområdet? 

Svilar!
Man börjar bli så van nu att man knappt reagerar längre, men Svilar gör parad efter parad när Roma öppnar upp sig i slutet på matchen. Den tidigare andremålvakten är nog tyvärr snart ämnad för större uppgifter än att att harva i ett Roma som går mot ytterligare en säsong i mittens rike. En av få Romaspelare med försäljningspotential.

Citatet
Curva Sud lämnade sektionen tom första kvarten sånär som på en tydlig och träffsäker banderoll:"15 minuti di assenza perché siamo schifati da questa dirigenza" (15 minuters frånvaro eftersom vi är äcklade av den är klubbledningen).

Citatet 2
“Vi är övertygade om att denna förändring gör att vi kan vinna titlar detta år”. Friedkins motivering till tränarbytet. Juric har hittills det starka poängsninnet 1,33 poäng per match efter sex matcher. Jag vill vara tydlig med att jag absolut inte lägger det på Juric utan på ägarfamiljen och deras totala avsaknad av programmering, kunskap och verklighetsuppfattning.

SOLO LA MAGLIA!

Niclas Ekström2024-10-20 23:12:00
Author

Fler artiklar om Roma