Lagbanner
Förre draftettan trejdad, igen

Förre draftettan trejdad, igen

Nail Yakupov valdes först av alla i NHL-draften 2012. Åtta år senare är han i princip bortglömd och trejdad för andra gången på en månad hemma i Ryssland.

När Edmonton Oilers valde att plocka Nail Yakupov med sitt förstaval 2012 trodde man att man skulle få en sylvass målskytt i många år framöver. Visst såg det bra ut från start med 17 mål och 14 assist på 48 matcher under rookiesäsongen. Men efter det gick det bara utför och säsongen 16/17 skickades han till St Louis Blues. Där blev det bara 40 matcher innan han fick chansen i Colorado. Men efter bara 16 poäng på 58 matcher hos Landeskogs gäng gick flyttlasset hem till Ryssland sommaren 2018.

I stjärnspäckade SKA St. Petersburg blev det 23 mål på 47 matcher under säsongen 18/19 och det ska ha funnits intresse från NHL efter den säsongen. Yakupov valde dock att stanna kvar på ett nytt tvåårskontrakt men i fjol gick det riktigt dåligt. 10+10 på 46 matcher och en hög lön innebar en trade. SKA sägs ha velat förhandla ner lönen men Yakupov ska ha sagt nej och skickades då till Vityaz Podolsk.

Även Podolsk ska ha velat få ner lönen men fått samma svar. Det resulterade i att Yakupov nu istället har hamnat i Amur Khabarovsk, ett lag som bara tagit sig till slutspel två gånger sedan säsongen 08/09.

Om Nail Yakupov blir kvar Khabarovsk återstår att se men vi kan bara konstatera att en karriär som såg väldigt intressant ut har rasat ordentligt.

Let’s Go Oilers!

Källa: traderumours.com

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2020-06-16 15:55:00
Author

Fler artiklar om Edmonton