Lagbanner
Korn sprider sin kunskap

Korn sprider sin kunskap

Nashvilles målvaktstränare försöker göra det bästa av NHL-lockouten och bjuder nu in målvakter, målvaktstränare och föräldrar till en öppen diskussion om vad som krävs för att bli målvakt i NHL och hur målvaktssysslans ständiga utveckling.

Det finns självklart en enorm baksida med NHL-lockouten. Vi som älskar ligan och så har gjort i många år lider för närvarande enormt, likaså gäller alla de tusentals människor som hittar sitt levebröd i de olika klubbarna och i organisationen NHL. Jag tänker närmast på arenapersonal och andra som livnär sig jälva på NHL men som driver egna verksamheter.
Det är dock inte bara mörker i NHL-lockoutens spår, det finns ljuspunkter även om de är ytterst små. 

En av dessa ljuspunkter är när lokala förmågor får möjligheten att ta del av den breda kunskapen som finns i de olika NHL-klubbarna. I Nashville är det framför allt målvaktscoachen Mike Korn som visat intresse för att dela med sig av sin kunskap till unga målvakter i området kring Nashville.
Mike Korn har varit klubbens målvaktstränare sedan klubben gjorde intåg i NHL och på sin meritlista har han framgångsrika målvakter som Pekka Rinne, Tomas Voukon och Dan Ellis. Under lockouten satsar nu Korn på att ge ungdomstränare, målvakter och föräldrar chansen att ”ställa honom mot väggen” för att få en mer exakt bild av vad som krävs för att bli målvakt i NHL.

-Det är interaktivt, det är en informell diskussion om historien, om vad som krävs och utvecklingen av olika stilar som målvakt, säger Korn till The Tennessean.

Mike Korn är inte ny inför den här typen av event utan har försökt att arrangera liknande träffar ända sedan han var målvaktscoach på Miami of Ohio, alltid med goda resultat och ny erfarenheter.

Markus Samuelsson2012-11-19 11:30:51
Author

Fler artiklar om Nashville