Lagbanner

Draftval, byten och utköpt flopp - Nashvilles draft hade allt.

Liten kort genomgång om Nashvilles 2020 draft.

Draften 2020 är över och Nashville Predators var som vanligt en av de mest aktiva lagren under draften.

Förstavalet 




Laget började i första rundan av draften med att göra det ovanliga, man valde en målvakt med sitt 11e val i förstarundan. 
Kaptenen och nuvarande Norris trophy  vinnaren Roman Josi fick äran att presentera att Yaroslav Askarov skulle bli klubbens förstaval i 2020 års draft.

Yaroslav Askarov från SKA St. Petersburg ses som en av de främsta målvaktstalangerna som kommit fram senaste åren valdes.
Askarovs har en imponerande statistik och har börjat spelat i år med ett av de främsta KHL lagen i ST Petersburg där han på 3 matcher har en räddningsstatistik på 97,4 vilket är imponerande som 18 år gammal i en av världens bästa ligor.

Askarov ses av Nashville som den kommande stormålvakten i NHL där det redan nu har börjat dragit liknelser med hans landslagsman Andrej Vasilevskij från Tampa Bay.

I spelstilen så ses han som i spelstil liknande med hur Vasilevskij spelar och är en stor och atletisk målvakt samt att hans kvickhet är en av hans största styrkor och Poile berättade även efteråt att Nashville ser Askarov som en potentiell Franchise målvakt.


“We have a trade to announce”

Nashville valde även att göra något åt sitt kommande problem som man har gällande lönetaket man har. 
Nick Bonino med sin 4,1 miljoner stora cap hit skickades tillsammans med ett 2a och 3de draftval i årets draft till Minnesota Wilds för den unge och talangfulle forwarden Luke Kunin tillsammans med ett  i 4de rundan.

Kunin som valdes av Wilds i 2016 års första runda som val 15, har hunnit spela total 131 matcher i Minnesota och på dessa matcher 23 mål och 29 assist och sammanlagt 52 poäng där 31 av dessa kom förra året för den 22 årige forwarden.

Kunin kan spela både som Center och Högerforward plockas in som en spelare som Nashville ska kunna se växa till sin potential som Kunin besitter och kan för Nashvilles fans ses som en intressant spelare för att komma in i och kämpa för att ta plats i någon av Nashvilles toppkedjor.


Köper ut floppen

Nashville valde även att meddela att man köper ut den tilltänkta stjärnan Kyle Turris, som floppat och inte alls kunnat leva upp till det kontrakt Nashville gav honom när man bytte till sig honom i den stora trevägs trejden som gjorde att Turris placerades i Nashville.
Turris utköp får ses som både fördelaktigt för Nashville, då man dels får drygt 4 miljoner i löneutrymme men också får 2 miljoner som kommer läggas till mot Nashvilles lönetak i utköpsstraff fram till säsongen 27/28.

Nashville valde även att köpa ut backen Steve Santini, som kom i bytesaffären förra sommaren när man skeppade iväg P.K. Subban.

Övrigt

Nashville fortsatte med att drafta 6 val till där.

2 rundan som val 42 valdes Luke Evangelista, Högerforward och playmaker från London Knights som under säsongen gjorde 61 poäng på 62 matcher som 18 åring.

I 3 rundan så valdes som val 73  Luke Prokop, back och dagens tredje Luke som införskaffats till Nashville. Prokop spelade senaste säsongen i Calgary Hitmen och är en stor och enkel back som har sina främsta egenskaper i det defensiva. 

Nämnvärt att i  4 rundan så valde Preds överårige backen från Skellefteå AIK i Adam Wilsby (val 101), förvånande val för många men senast Nashville valde en överårig ifrån Skellefteå (som även han valdes i 4de rundan) i Viktor Arvidsson så slutade ju det ganska bra..

Val 166 i 6e rundan valdes dagens fjärde nya Luke i backen Luke Reid och i 7de rundan valdes en av draftens coolaste namn i forwarden Gunnarwolfe Fontaine (val 202).
Man valde även i denna rundan centern Chase McLane som val 209.


Nashville var efter detta klar för denna gång i draften och får ses som med med de nya talangerna och skapade löneutrymmet ses som en väldigt intressant spelare nu när man går in i free agency. 
 

emilgilliusson@emilgilliusson2020-10-08 12:14:00
Author

Fler artiklar om Nashville