Lagbanner
Finns chansen nu efter alla satsningar?

Finns chansen nu efter alla satsningar?

Emil Gilliusson skriver om Nashvilles eventuella chans nu när NHL har meddelat att dom har tanke på att starta play-in och slutspel.

Som tidigare har rapporterats så meddelade NHL tidigare i veckan att dom tänker försöka starta igång ligan  efter det långa uppehållet som den pandemi som härjat världen senaste månaderna skapat . 
Ligan meddelade att dom hade för avsikt med att jobba för att starta igång med ett typ av play-in som ska skapa förutsättningarna för att genomför ett slutspel och därför så kan fansen nu börja drömma om att få titta på NHL igen (även fast det är bara på TV och utan åskådare i ishallarna).
Därför kan det vara kul att fantisera lite hur Nashville Predators kan stå sig och ha chans att ta sig långt. 

Nashville 19/20
Till att börja med kan vi nog konstatera att Nashvilles säsong sett till de satsningar man gjort senaste åren (med att till exempel skickat iväg stjärnan PK. Subban unders sommaren till Devils för att kunna ta in Free agent - stjärnan Matt Duschene från Columbus) varit milt sagt varit mediokert och laget har trots det chans att få vara med i play-in och i Stanley Cup-slutspelet. 
Laget har i stora stunder varit svajiga och laget som för något år sedan ansågs som en favorit till att utmana om Stanley Cup är spårlöst försvunnet, endast lagets klart lysande stjärna, kaptenen Roman Josi har varit elit under säsongen där han på 69 matcher lyckats göra 65 poäng (17 poäng före lagets näst poängstarkaste spelare,Filip Forsberg på 48) och varit otroligt dominant när han varit på isen vilket gör att kontraktet han fick under säsongen som gör att han stannar i laget fram till säsongen 27/28 känns välförtjänt.
Problemen laget har haft under säsongen har tyvärr varit tydliga där det har varit väldigt lite produktion framåt, där Nashvilles “stjärnforwards” inte alls fått ut det dom borde kunna prestera. 

Forsberg verkar tyvärr inte kunna växla upp till nästa nivå och kunna bli en elitproducerande forward som man hoppats och med dyra och lågproducerande centrar som Ryan Johansen(36p), Kyle Turris (31) Mikael Granlund (30) så har laget bara kunna drivits av sin förstakedja som innehåller Forsberg, Duschene (42) och den förvånade nog lågproducerande forwarden Viktor Arvidsson, som inte alls lyckats behålla sin magiska form han hade under senare delen av förra säsongen (kan dock beror en del på skador från den fula crosscheckingen han fick under säsongen från Robert Bortuzzo).

Trots denna svajiga säsong där tillslut GM David Poile och ledningen fick nog och sparkade lagets mångårige tränare Laviolette och tillsatte gamle New jersey tränaren John Hynes för att försöka få laget till att se ut som en utmanare. Vid trade deadline gjorde man inte något alls märkbart till många supportrars missnöje att göra något för att förbättra situationen där Poile klargjorde att han hade förtroende för det lag han hade. Kan detta vara ett misstag? 
Sett till hur laget vid vissa tidpunkter under säsongen inte varit bra och balamserat på slutspelssträcket så kändes det som att det borde ha varit bra att försöka vara säljare och försöka att få till lite mer yngre talanger då man hade flera utgående kontrakt som gissningsvis Nashville inte är sugna på att förlänga som tex Granlund.

Nog om det och tillbaka till den situation som vi nu befinner oss i och ställer oss frågan, kan Nashville ha chans att ta sig långt i slutspelet? 

Ja är i mitt svar till det, Nashville har under en svajig säsong haft några få ljusglimtar trots allt såsom backen Ryan Ellis, som likande Josi gjort en hel del poäng och tillsammans med Mattias Ekholm och den unge backen Dante Fabbro kan ses som en av ligans bättre top 4 backar och även där bak har Nashville även får sett ljuset i tunneln där den unge finske målvakten Jusse Saros har fått långsamt tagit över från sin mentor Pekka Rinne, (som har en riktigt svag säsong där han både har fått spelat mindre matcher och har sämre räddningssiffror än sin yngre kollega) dock så känns det som att Rinne har kvar och ge och vissa matcher han visat upp sin briljans kan kombinera vid ett bra scenario ett magiskt målvaktsspel. 

Hur påverkar uppehållet formen?
Sett till att Nashville har en trupp som innan säsongen fick ett avbrott var ett lag där det kändes som att spelarna var nedbrutna och relativt trötta på att fått vid vissa tillfällen under säsongen haft tuff så kändes avbrottet för fansen ganska skönt och även för mig själv ärligt då det kändes som i den form man var i skulle oavsett inte kunna slåss på riktigt i slutspelet utan skulle förmodligen få åka ut relativt snabbt. 

MEN, nu såhär efter att avbrottet har kommit och förhoppningsvis snart gått så känns det som att det tidigare är orelevant då spelarna dels ha fått vila ut sig och kunnat förhoppningsvis kunna förbereda sig bäst dom kunnat för att kunna spela hockey igen. 
Att alla lagen kommer vara ur synk och förmodligen inte kommer kunna spela sitt bästa gör också att ligan, som är så jämt där alla lagen kan slå alla gör att detta slutspel kan bli helt annorlunda mot tidigare där lagen kunna tagit sin form från grundsäsongen in i slutspelet helt har eliminerats under detta uppehåll vilket gör att skrällar kommer gissningsvis kunna hagla ganska tätt under detta slutspel. 

Dessa faktorer gör att jag känner att ett lag som Nashville träffar rätt så kan en formtopp på truppen och vissa av de nämnda stjärnspelare skulle kunna kunna ta laget långt avancera långt i dessa slutspel och kunna konkurrera om Stanley Cup.

Vad tror ni läsare kring att slutspelet kommer kunna vara mer ovisst än tidigare och med rätt formtopp skulle ett lag som Nashville ha chansen?
/Emil Gilliusson

Emil Gilliusson@emilgilliusson2020-05-28 14:26:43
Author

Fler artiklar om Nashville