Nashville Blogg: Matchblogg från playin Arizona - Nashville 2/8

Korta tankar från Emil Gilliusson om Nashvilles första match mot Arizona

Period 1
Nashvilles play-in startades med en fartfylld och energirik inledning i första perioden med bra forecheck där det syntes att lagets vinst som kammades hem mot Dallas tidigare under veckan och laget körde på i några minuter, därefter så tog Arizona tag i taktpinnen och Nashvilles spelare började att dels dra på sig utvisningar och visa frustrationen som vi supportrar sett laget haft tiddigare under slutspelet så fort laget inte lyckats få utdelning.

Arizona lyckats på ett märkligt och turligt sätt få hål på kvällens startmålvatk i Jusse Saros där Oliver Ekman Larsson lyckades skjuta och valla in pucken över Saros genom två Nashville spelare till 0-1.

Boxplay under perioden för Nashville får definitivt inte godkänt.

Därefter kom både 0-2 och 03 till Arizona innan Filip Forsberg visade varför han rankas som en av NHLs bästa wingers senaste åren och gjorde 1-3 i periodens sista skede.

Period 2
Matchen fortsätter med tema “ hur många onödiga utvisningar ska Nashville göra”.

Spelet ser dock lite jämnare ut och boxplay ser bra ut samt Saros ser ut att växa lite in i matchen.

Lagets mest positivaste ljusglimt är såklart Roman Josi, med ett ansikte som en modell och en skridskoåkning som få i ligan har samt sitt otroliga spelsinne så dominerar han när han får tag i pucken.

Att sedan JOFA kedjan ser otroligt fin är också något som laget kan se fram emot… eller ja den ser ju fin ut och man räknar bort Ryan Johansen.
Vid 14.32 in i perioden så tar tålamodet slut på en av kommentatorerna som har matchen (ni vet vem) men inser att jag hellre vill ha ljud i matchen än inget alls.

I powerplay för Predators kom äntligen målet, fast för Arizona då Nashville slarvar och Michael Grabbner får komma fri och sätta 1-4 till Coyotes.

Perioden avslutas med slav och jobb i defensiv zon mestadel för Preds och laget får gå in i tredje perioden med underläge 1-4.

Period 3
Nashville startar perioden direkt med att kämpa sig till ett mål med trafik framför målet som stör Kuemper när Ryan Ellis för dra ett skott från blålinjen som träffar en skridsko.

Det är svårt att inte älska Viktor Arvidsson när han spelar ishockey. Kämpar, river och sliter alltid och lyckas oftast med sin skicklighet och teknik få hockeyn att vara rolig att se på så fort han har pucken i sin närhet.

Phil Kessel är en annan typ av spelare i slutspel asså, sjukt imponerande och logiskt att han väljer att köra på standby i grundserien för att sedan köra på i slutspelet. (Denna mening hade nog ingen kunna föreställt sig när han var i Toronto)

Bra inledning för Nashville i tredje perioden och man får mer och mer chanser. Smått oroligt att det mestadels är Jofa kedjan, Josi eller Matt Duchene som verkar vara dom enda inblandade, var är resten av laget?

MÅL! Forsberg gör 3-4 i Powerplay efter att Roman Josi hittade honom fint.

Halv period kvar och jag funderar ett lag kan klara sig lång i slutspel med bara en handfull spelare för det är alldeles för få spelare som bidrar förutom toppspelarna. Spelar ens Turris och Granlund?

Matchen har haft en hel del utvisningar där det även visar sig att domare kan vara ringrostiga då det tas utvisningar på både solklara och mer tveksamma.

Ah, boxplay igen efter en onödig utvisning och nu såg jag både Turris och Granlund för första gången på länge.

Matchen avslutas med en ursinnig offensiv från Nashville där man tar ut målvakten och försöker jaga en kvittering, men i denna match så var Arizona det bättre laget.

Matchen slutar 4-3 till Arizona och Coyotes tar hem första matchen.