Lagbanner
2020-08-07 20:30

Arizona - Nashville
4 - 3

Nashvilles säsong är över.

Nashvilles säsong är över.

Nashville Predators förlorade i övertid i den 4de play in matchen och får därmed se sig själv utslagna ur play-in turneringen.

Nashvilles säsong är över.

Säsongen som tog in i play-in serien mot Arizona Coyotes stannar vid 4 matcher efter att Preds förlorade fredagens match och därmed får ta och åka hem efter en svag serie där flera av lagets stjärnor inte kunnat kommit upp till sin normala nivå och försvunnit.

Lagets drevs av sin fina förstalina efter att ha hamnat i underläge och lyckades i sista sekunderna av matchen kvittera till 3-3 genom ett magnifikt skott av Filip Forsberg och ta laget till övertid. Väl i övertid tog dock det roliga slut, Arizona lyckades få in pucken bakom Jusse Saros matchen och säsongen var således över.

Vi lämnar denna serie med att säga att Arvidsson, Ellis och Forsberg var lagets 3 bästa spelare i denna serie och var de spelare som drev laget under dessa 4 matcher och samt att Arizonas målvakt Darcy Kuemper var enormt bra i denna serie och sen släpper vi det. 






Predators får därmed rikta blickarna framåt mot en förmodligen händelserik off-season med vad känslan är att det kommer ske förändringar. 
Laget har under säsongen haft enorma frågetecken runt truppen och flera välbetalda spelare har inte kunnat bidragit och underpresterat. 

Laviolette fick lämna som tränare under säsongen och John Hynes fick komma in och även om det blev bättre i grundserien efter att Hynes kom in och Nashville lyckades klättra upp till en slutspelsplats (som aldrig blev en slutspelsplats utan en play-in plats), men trots detta så finns det stora frågetecken på om Hynes är rätt man för att leda Preds framåt.

Ut ur laget
Spelare med utgående kontrakt och spelare som inte håller måttet finns mängder utav i truppen och GM David Poile kommer ha mycket huvudvärk nu tills nästa säsong startar. 

10 spelare som står som UFA (UNRESTRICTED FREE AGENT) och det är;
1. Mikael Granlund
2. Craig Smith
3. Dan Hamhuis    
4. Korbinian Holzer
5. Daniel Carr    
6. Troy Grosenick    
7. Matt Donovan    
8. Yannick Weber    
9. Colin Blackwell    
10. Frédérick Gaudreau

Av dessa så lär baragissningsvis Blackwell och Smith vara aktuell att stanna kvar för Predators medans resterande borde få lämna på grund av att dom är för dåliga eller kommer vara för dyra för att behålla. 

Värt att notera är att Nashville även har 3 stycken RFA som har utgående kontrakt och kommer alla få nya kontrakt till nästa säsong för att spela i Nashville eller farmarlaget Milwaukee Admirals i AHL;
1. Rem Pitlick    
2. Yakov Trenin
3. Michael McCarron


Men det kommer även finnas mer spelare som kommer vara frågetecken kring innan nästa säsong startas. 

Centrarna i Ryan Johansen och Kyle Turris har båda inte kunnat leverera och fått det att stämma i den gula uniformen och är milt sagt inte värda deras kontrakt och borde ses över om dom inte kan flyttas eller bytas bort. Värt att notera är att även om han inte hellre har levererat mycket mer än Turris och Johansen så ska det mycket till om Matt Duchene ska bytas bort då han som ny borde få en till säsong på sig att få visa att han hör hemma i Smashville.

Dessa saker lär Polie försöka att gå för till nästa säsong

Producerande wingers

Det duger inte att ha “bra” centrar på centrar som omges av “hårt arbetande” wingers.
Nashville har endast två riktigt bra ytterforwards i Forsberg och Arvidsson som driver laget framåt och det håller inte för att ta sig långt i ett slutspel att tvingas skicka bra centrar ut på sidan för det inte finns bra alternativ som ytterforwards.
Någon av Hall, eller kanske lite mer prisvärda Hoffman eller Dadonov på free agency borde kunna vara spelare som skulle kunna lyfta lagets produktivitet och göra laget mindre beroende av att Forsberg eller Arvidsson ska göra alla poäng.

Backar

Ja ni läste rätt, Nashville behöver backar. Lagets har en väldigt fin top 3a på baksidan, en okej och ung back i Dante Fabbro och sedan….. vem? 
Laget har haft svårt med sitt tredje backpar där spelare som Dan Hamhuis,  Korbinian Holzer, Jarred Tinordi ,Weber, Yannick och bortbytte Matt Iwing, vilka alla har varit ostabila och bidragit till att många gråa hår har skapats för lagets fans.
GM Polie kommer få leta efter alternativ för att stärka upp lagets försvar då det behövs minst 5 till 6 stabila backar för att kunna vara bra ända in i slutspelet.

Coach??
Ja det finns frågetecken kring detta då det finns tränarnamn ute på marknaden som absolut borde vara mer lämpade att coacha laget, frågan är om Polie vill och vågar göra det, Hynes är anställd under säsongen och även om det lockar med att ta in en tränare som till exempel Gerard Gallant så är det nog mer en dröm för oss fans än något som skulle hända på riktigt.



Alexi-time!



Men nu kära vänner så är det att vi får hoppas och se fram emot måndag då vi kan eventuellt säkra 1a valet i draften och få in Alexis Lafreniere, 12,5 procents chans till första valet och även om det skulle vara så att man inte får det så finns det massvis med spännande talanger i årets draft!

Ha det gött och vi får alla hoppas nu på att Arizona torskar nästa runda!

emilgilliusson@emilgilliusson2020-08-08 00:09:00
Author

Fler artiklar om Nashville