Lagbanner
Viktor Stålberg till Nashville

Viktor Stålberg till Nashville

Göteborgaren och Stanley Cup-mästaren Viktor Stålberg har hittat ett nytt hem i Nashville Predators. Stålbergs kontrakt sträcker sig över fyra säsonger och är totalt värt tolv miljoner dollar.

Det har varit en händelserik säsong för Viktor Stålberg. Under lockouten flyttade Viktor till sin hemstad Göteborg och spelade för Frölunda, innan han fortsatte med en kort sejour i Atlant Mytishchi i Ryssland. När lockouten väl var över hade Stålberg en bra grundserie i Chicago och ett mindre bra slutspel där han vid vissa tillfällen även satt på läktaren. Men säsongen kröntes med en Stanley Cup-ring och nu har svensken fått en rejäl löneökning.
 
Viktor Stålbergs nya kontrakt sträcker sig över fyra säsonger med en caphit på tre miljoner dollar per säsong. Stålberg har under sina fyra säsonger i NHL stått för 52 mål och 52 assist och lär bli en utmärkt forward för andra kedjan i Nashville.
 
I Nashville gör Viktor sällskap med svenskarna Patric Hörnqvist och Filip Forsberg. Nashville slutade näst sist i Western Conference under säsongen och kommer säkerligen vara mer aktiva för att återigen hitta upp över slutspelssträcket.

Nashville Predators har även skrivit kontrakt med den 36-åriga centerveteranen Matt Cullen. Matt har över 1000 NHL-matcher på kontot och närmre 600 poäng. Cullen kommer senast ifrån en sejour i Minnesota under tre år där han producerade 39, 35 samt 27 poäng. Cullen lär inte bidra med särskilt mycket poäng i Nashville, men tar med sig mängder med rutin in i omklädningsrummet.

Matt Cullens kontrakt sträcker sig i två år och har en caphit på 3,5 miljoner dollar.

Duon får även sällskap av Matt Hendricks. 32-åringen fick ett fyraårskontrakt värt $1,85 miljoner. 

Daniel JohanssonTwitter: DJohanssonSF2013-07-05 20:00:00
Author

Fler artiklar om Nashville