Lagbanner
En säsong vi inte vet någonting om.
Kommer Wennberg lyckas hålla en offensiv roll till slut?

En säsong vi inte vet någonting om.

Seattle har äntrat ligan och ingenting blev som man tänkte på förhand. Från utsidan var draften ett misslyckande och man lyckades inte ens samla picks till framtiden. Vad man kunnat se efteråt har höjt humöret åter, så vad kan vi vänta oss?

Utan att överdriva kan man kalla Seattles första tid för en bergochdalbana. 
- Man har byggts upp i år av vetskapen att Seattle kommer få ett expansionslag, vagnen dras uppåt.
- NHL informerade att Seattle får samma expansionsregler som Vegas, vagnen fortsätter upp.
- Seattle signar Ron Francis som så framgångsrikt byggt upp Carolina Hurricanes, tick tick tick tick...
- Namnen som florerar för HC rollen är Gallant, Tocchet, Boudreau och Brind'Amour, vagnen är så hög att man ser ner på molnen.
- Dave Hakstol signas, man åker över krönet och påbörjar en störtdykning.
- Rykten börjar spridas om vilka spelare som kommer finnas tillgängliga, man planar ut lite grann och farten saktas ner.
- Dessa rykten intensifieras och namn som Henrique, van Riemsdyk, Fischer, Stenlund, Graves, Gaudette, Tarasenko, Stetcher, Drouin verkar vara på gång till Seattle. Vagnen är på brant uppförsbacke igen.
- Rykten om vilka priser man begär för att ta dåliga kontrakt sipprar ut och plötsligt skickar lagen iväg spelare till andra lag, utför igen.
- Arvidsson, Graves, Leddy med flera skickas iväg billigt och utbudet minskar, fortsatt utför.
- Laget sprids på twitter och vagnen krockar nästan med marken.

Free agencyn räddade upp lite men frågan är fortfarande vem som ska göra mål. 
Med Grubauer/Drieger i mål kommer man eventuellt ha en toppduo och med den backuppsättning man besitter kommer det göra ont att spela mot Seattle i år.
Kommer man kunna göra tillräckligt med mål för att vinna matcherna är den stora frågan laget tar med sig in i första säsongen. När man signar Wennberg, Johansson, Schwartz och förväntar sig att de ska stå för mycket av produktionen bådar det illa.

Senaste veckorna har min inställning till laget åter vridits mot det positiva, man kommer vinna mycket via kommitté och straffa alla man möter. Detta förutsatt att Hakstol lärt sig någonting sen han senast ledde en trupp som huvudtränare.

4:05 natten till onsdag spelar Vegas och Seattle, de två senaste expansionslagen möts i Seattles första grundseriematch. Jag vet inte vad du gör då, men jag sitter klistrad från första nedsläpp.

Dennis FontlerCartler912021-10-11 11:04:51
Author

Fler artiklar om Seattle