2023-04-27 03:30

Colorado - Seattle

Seattle Kraken leder över Colorado

Seattle Kraken leder över Colorado

Det var inte enkelt, men Seattle Kraken vann gårdagens match mot Colorado Avalanche och har nu vänt matchserien och leder med 3-2 i matcher.

Några snabba från femte matchen mellan Seattle Kraken och Colorado Avalanche

Frågan många Seattle fans ställde sig inför femte matchen var vem som skulle ersätta den nu skadade Jared Mccan som gjort hela 40 mål för Seattle (Mccan är borta för resten av denna matchserie).
Svaret på frågan blev unge  Kartye som fick göra sin nhl debut och dessutom i slutspel, hans föräldrar slängde sig snabbt i bilen och var på plats för sonens debut. Dessutom så tackade Kartye för förtroendet från Dave Hakstool med att göra mål. 


Vi har också fått en bekräftelse på att Seattle har många målskyttar och inte bara i grundserien utan även i Stanley Cup slutspelet, Kartye och Yanni Gourde som båda gjorde mål i denna match var Seattles 12 och 13e målskytt i denna slutspelserie hittils.

Försvaret har väl hittills varit okej, inte bra, men tillräckligt bra i dessa matcher hittills för att sinka Colorados snabba anfallsspel.
Lägg där till en Grubauer som har varit bra i matcherna och helt plötsligt befinner sig alltså seattle i ett läge ingen kunde drömma om inför slutspelet. 
Att leda med 3-2 i matcher över regerande stanleycup mästaren..

Övrigt:
Yanni Gourde fick över 22 mintuers istid, det är mer än han någonsin spelat i en match som inte gått till övertid.

StefanBorjes842023-04-27 19:13:20
Author

Fler artiklar om Seattle