Weekly recap ytterligare vinster och nytt rekord på bortaplan

Återigen dags för weekly recap om Seattle Kraken Seattles rundtur i Kanada avslutades och bortaturnen fortsatte sedan på amerikanska östkusten och det gjorde också framgångarna. Nya rekord slogs då klubben nu är obesegrade i 8 matcher på raken. Dessutom slogs nytt NHL- rekord då de vunnit 7 raka borta matcher.

Montreal Canadiens vs Seattle kraken 0-4
Första perioden
Det var ett Seattle med bra självförtroende som kom till start idag. Och 6 minuter in i första perioden tog Seattle också ledningen genom mål av Tolvanen (vilken succé värvning han ändå varit).
Sedan gjorde Daniel Sprong 0-2 och Seattle gjorde även 0-3 genom Vince Dunn innan första perioden var över.
Inga mål i andra perioden. I tredje perioden så kom dock 0-4 till Seattle i tom kasse genom Beniers
.
Buffalo Sabers vs Seattle kraken 3-4
Alex tuch skulle göra 1-0 till buffalo. Mittelstadt buffalo drog på sig en utvisning.
Som Seattle utnyttjade och Jordan Eberle kvitterade framspelad av André Burakovsky.
5 minuter in i andra perioden så blir André Burakovsky utvisad för hakning, något som Buffalos Rasmus Dahlin väljer att utnyttja och ger Buffalo ledningen med 2-1.
Yanni Gourde skulle dock kvittera framspelad av Justin Schultz innan andra perioden var över.
I tredje perioden så tog Seattle ledningen genom ja ni vet väl vem som inte gjort mål ännu? Just det Beniers men nu var det dags. Och Seattle upp i ledning med 2-3.
Justin Schultz skulle sedan utöka ledningen till 2-4. Buffalo kom dock tillbaka och reducerade till 3-4 genom Alex Tuch. Dock var det då bara 22 sekunder kvar.

Boston Bruins vs Seattle kraken 0-3
Dags för ytterligare en borta match på denna borta turné. Nu mot stora stygga Boston Bruins.
Två lag som imponerat enormt under säsongen och boston var favorit enligt betting bolagen.
Brandon Tanev gjorde 0-1 7 minuter in i första perioden.
Tolvanen gjorde 0-2 i andra perioden
Och Jaden Schwartz avgör med 0-3 i tredje perioden.

Chicago Blackhawks vs Seattle kraken 5-8
Första perioden matchen börjar med att Chicago gör 1-0 tidigt. Men Sprong kvitterar till 1-1. Matty Beniers gör 1-2 till Seattle på ett skott från blå.
Mccann kommer in på högerkanten och skjuter 1-3. Burakovsky 1-4 Efter fint förarbete från Beniers.
Eli Tolvanen ökar senare på Seattles ledning till 1-5 och Jared Mccann skulle komma att utöka den till hela 1-6 efter första perioden.
Första gången någonsin som Seattle gör 6 mål i en period. Jared Mccan gjorde dessutom Seattles första hattrick för säsongen.

I andra perioden reducerade Chicago till 2-6, det var betydligt mer action i tredje perioden.
Som började med att Chicago omgående reducerar till 3-6.
Men Seattle besvarade nu genom mål av Mccan till 3-7 och Bjorkstrand 3-8. Chicago fick in två tröstmål av Raddysh och Kane. Matchen slutar alltså 5-8 till Seattle.
Det innebar 7 raka borta segrar för Seattle Kraken och detta var alltså nytt NHL rekord.
“Det är ett fantastiskt åstadkommande av spelarna att lyckas göra det. Det visar den jämnhet och det arbete som vi har lagt ned sedan början av denna bortaturné”,
säger tränaren Dave Hakstol efter bedriften.