Lagbanner
Förberedelserna är klara - En sammanfattning av Seattle Krakens försäsong

Förberedelserna är klara - En sammanfattning av Seattle Krakens försäsong

Förberedelserna är klara och nu börjar äntligen verkligheten. Seattle Kraken har spelat klart sin försäsong och strax börjar deras första säsong i NHL! Men innan dess ska vi kolla tillbaka på försäsongen och allt som hände under den.

Seattle Krakens första försäsong är nu över och det är bara några dagar till säsongspremiären mot Vegas Golden Knights. Under försäsongen spelade Seattle sex matcher, två mot Vancouver Canucks, två mot Edmonton Oilers och två mot Calgary Flames. Seattle Kraken vann fyra av de sex matcherna under försäsongen. Eftersom Seattles nya arena, Climate Pledge Arena, inte är helt klar än spelade de deras hemmamatcher i olika arenor runt Seattle. Första matchen mot Vancouver spelade i Spokane, hemmamatchen mot Edmonton spelades i Everett och matchen mot Calgary spelades i Kent. Under de sex matcherna fick man se hur Seattle Krakens NHL lag kan komma att se ut i början av säsongen.


Seattle Krakens fans innan matchen mot Vancouver i Spokane. 

Målvakterna
Målvakterna som spelade i försäsongsmatcherna var Joey Daccord, Chris Driedger och Philipp Grubauer. Philipp Grubauer och Chris Driedger var de målvakterna som fick starta matcherna och Joey Daccord fick hoppa in i den tredje perioden i några matcher. 
Målvakten som hade bäst försäsong var Philipp Grubauer som avslutade försäsongen med att hålla nollan mot Vancouver med 38 skott mot sig. Chris Driedger hade även han en bra försäsong men hade en sämre match när Seattle mötte nästan hela Edmontons NHL lag. Joey Daccord var inte första målvakt i någon match men kom in i den tredje perioden i några matcher. 
Efter försäsongens slut är det mest troligt att Philipp Grubauer kommer vara Seattles förstemålvakt, Chris Driedger deras andremålvakt och Joey Daccord har blivit nedskickad till AHL.

 
Joey Daccord i första matchen mot Edmonton
   
Backarna 
Seattle Kraken hade tolv backar som spelade under försäsongen. Den backen som spelade mest matcher var Vince Dunn som spelade fem matcher. Han var även en av två backar som gjorde mål och den backen som gjorde flest mål. Han var även en av dem som gjorde mest poäng, tre stycken. Den andra backen som också hade tre poäng var Mark Giordano som också var den andra backen som gjorde mål. 
Inför säsongen pratar många om att Seattle styrka kommer att vara deras backar och om de spelar som de gjorde under försäsongen kommer de komma en lång väg. De som kommer leda Seattles backsida är Mark Giordano och Adam Larsson och troligtvis kommer de ha med sig Haydn Fleury, Jérémy Lauzon, Jamie Oleksiak, Will Borgen och Carson Soucy. Några backar som spelade i försäsongen men som troligtvis kommer att börja i AHL är Dennis Cholowski, Cale Fleury, Ryker Evans och Connor Carrick. 


Mark Giordano efter målet mot Calgary Flames

Forwards 
Det var 18 forwards som spelade under försäsongen. Jaden Schwartz och Jared McCann var de forwardarna som fick ihop mest poäng under försäsongen. De båda fick ihop fem var under deras fem respektive fyra spelade matcher. Schwartz gjorde tre mål och McCann gjorde två mål. Några andra forwards som hade en bra försäsong var Morgan Geekie, Nathan Bastian, Ryan Donato, Jordan Eberle, Joonas Donskoi, Calle Järnkrok, Brendan Tanev och Alexander Wennberg. Troligtvis kommer alla de här forwardarna att börja säsongen i NHL. 
Några andra som troligtvis kommer att börja i NHL är Mason Appleton, Yanni Gourde (som har varit skadad under försäsongen) och Marcus Johansson. Några som troligtvis kommer att börja säsongen i AHL är Colin Blackwell, Kole Lind, Max McCormick, Alexander True, Carsen Tarynski, Luke Henman, Jacob Melanson och Scott Wilson. 


Nathan Bastian efter avgörande målet i Vancouver 

Special teams 
När det kommer till special teams har Seattle haft en bra start med deras power- och boxplay. Under de sex försäsongsmatcherna hade Seattle 27 powerplays och gjorde mål på sju av dem, vilket ger dem ett powerplay på 26%. När det kommer till boxplay hade de 21 boxplays och klarade att döda av 17 av dem, vilket ger dem ett boxplay på 81%. 
I NHL brukar man räkna med att om ens power- och boxplay ligger över 100% tillsammans har man bra special teams och Seattle Kraken har 107% vilket är ett bra resultat. 
Under deras första match mot Vancouver Canucks gjorde de tre mål på fem powerplay och klarade av deras enda boxplay vilket var bra eftersom de gick igenom deras special teams på morgon värmningen innan matchen. 
Det blir viktigt för Seattle att hålla kvar på dessa special teams när säsongen börjar men eftersom det är en stor skillnad mellan försäsongen och den vanliga säsongen kan det bli svårt. Men om man tänker på det man sett under försäsongen har de en stor chans att lyckas bra i special teams. 


Vince Dunn efter powerplaymålet i Vancouver. 

Match för match 
Seattle Kraken vs. Vancouver Canucks 
Seattle Krakens första match i historien spelades i Spokane mot Vancouver Canucks där Seattle vann med 5-3. Ryan Donato gjorde under matchen Seattle Krakens första mål någonsin. Efter två perioder var stod det 3-3 och i den tredje perioden gjorde Morgan Geekie två mål för att vinna matchen åt Seattle. 
Edmonton Oilers vs. Seattle Kraken
Den andra matchen var Seattles första bortamatch spelades i Edmonton där Seattle föll med 0-6. Den största skillnaden mellan matcherna mot Vancouver och Edmonton var att i Edmonton hade Seattle majoriteten prospects medan de mot Vancouver hade mest “NHL spelare”. Många av Edmontons spelare i matchen var deras NHL spelare vilket gjorde att det blev ett svårt motstånd. 
Calgary Flames vs. Seattle Kraken
Dagen efter de mötte Edmonton var de i Calgary för att möta Calgary Flames. Matchen mot Calgary blev Seattles första förläningsmatch och de vann på straffarna, 4-3. Matchen började med att Calgary Flames legenden, Mark Giordano, fick göra sitt första mål i Seattle tröjan. På straffarna gjorde Jared McCann och Jordan Eberle mål, Mark Giordano var nära men hans klubba gick sönder på grund av hans skott. 
Seattle Kraken vs. Edmonton Oilers
När Seattle Kraken mötte Edmonton för andra gången var det istället amerikanarna som vann. Edmonton kom in starkast i matchen och Seattle låg under efter den andra perioden och med 57,3 sekunder kvar av matchen kvitterade Seattle genom Jaden Schwartz och sedan vann de i förlängningen genom Jared McCann. Matchen slutade 2-1.  
Seattle Kraken vs. Calgary Flames 
I den näst sista matchen spelades i Kent, Washington mot Calgary Flames. Calgarys målvakt, Dan Vladar sänkte Seattle när de förlorade 1-4. 
Vancouver Canucks vs. Seattle Kraken 
Den sista försäsongsmatcher spelade i Vancouver mot, troligen, de största rivalerna för Seattle. Matchen slutade 4-0 till Seattle och den bästa spelaren i matchen var Philipp Grubauer som höll nollan. 

Länkar till försäsongens matchrapporter: 
Seattle Kraken vs. Vancouver Canucks 
https://www.svenskafans.com/nhl/seattle-krakens-vann-forsta-matchen-i-lagets-historia--635204 
Edmonton Oilers vs. Seattle Kraken 
https://www.svenskafans.com/nhl/seattle-foll-mot-edmonton--635299 
Calgary Flames vs. Seattle Kraken 
https://www.svenskafans.com/nhl/seattles-forsta-forlangningsmatch-avgjordes-pa-straffar--635334 
Seattle Kraken vs. Edmonton Oilers 
https://www.svenskafans.com/nhl/seattle-vande-och-vann--635429 
Seattle Kraken vs. Calgary Flames 
https://www.svenskafans.com/nhl/seattle-vs-calgary-forsasong-635480 
Vancouver Canucks vs. Seattle Kraken 
https://www.svenskafans.com/nhl/seattle-vann-forsasongens-sista-match--635596 

 

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-10-09 21:07:00
Author

Fler artiklar om Seattle