2021-10-24 04:00

Seattle - Vancouver
2 - 4

Förlust i hemmapremiären - Vince Dunn första målskytt i nya arenan

Seattle Krakens hemmapremiär är nu över. Matchen spelades mot rivalerna Vancouver Canucks som vann med 4-2.

Matchen som alla hade väntat på är nu över! Seattle Krakens första hemmamatch. Det var även dags för första matchen mot rivalerna Vancouver Canucks i "the battle of the pacific northwest". Kraken fansen har längtat till den här matchen och de var väldigt högljudda hela matchen. Det var även Calle Järnkroks Seattle debut, då han varit på Covid-protokollet. Seattles startfemma för matchen var. Calle Järnkrok - Yanni Gourde - Jaden Schwartz, Jamie Oleksaik - Mark Giordano, Phillipp Grubauer.

Matchen började med att Yanni Gourde sköt ett skott på målet men Thatcher Demko kunde stoppa pucken. Skottet kom efter bara 22 sekunder. Inte länge efter Vancouver målvakt fick känna på pucken fick även Philipp Grubauer göra det. Nils Höglander sköt ett skott mot honom så han fick lägga sig ner och täcka den. Seattle fick matchens första utvisning men deras boxplay klarade av det. Direkt efter att Seattle blev fulltagna var McCaan nära på att göra första målet men Demko räddade den med. Med tre minuter kvar av perioden fick Seattle sitt första powerplay på hemmaplan men inget avslut kom från det. Men med 3,2 sekunder kvar av perioden gjorde Seattle sitt första mål i Seattle genom Vince Dunn. Målet var även det första målet någonsin i den nya arenan.

Den andra perioden började med utvisningar. Fem minuter in i perioden fick Seattle en utvisning och med 31 sekunder kvar av utvisningen fick Vancouver en utvisning. Det resulterade i att det blev fyra mot fyra i 31 sekunder. Men det blev inget avslut från något av lagen i deras powerplay. Bo Horvart kvitterade med nio minuter kvar av den andra perioden. I den andra perioden var det Thatcher Demko som höll Vancouver kvar i matchen. I den andra perioden hade de bara ett skott på 16 och en halv minut.

Fem minuter in i den tredje tog Seattle ledningen genom Mark Giordano när han gjorde 2-1. Med sju och en halv minut kvar av matchen fick Vancouver ett powerplay vilket resulterade i att Bo Horvat, ännu en gång, kunde kvittera matchen. Tre minuter senare gjorde Vancouver 3-2 genom Conor Garland. I den sista minuten tog Seattle ut målvakten vilket resulterade i att Vancouver kunde göra mål i den tomma målburen. Målet gjordes av Justin Dowling.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-10-24 07:04:42