2021-10-27 04:00

Seattle - Montreal
5 - 1

Första vinsten i Climate Pledge Arena

Seattle Kraken vann deras första hemmamatch inatt. Amerikanarna besegrade Montreal Canadiens 5-1.

Det var ett möte mellan det äldsta och yngsta NHL lagen i Seattle inatt. 102 års skillnad mellan Seattle Kraken och Montreal Canadiens. Matchen slutades 5-1 till hemmalaget vilket gav Seattle deras första vinst på hemmaplan.

Fem saker att ta med från matchen:
1. Första hemmavinsten

Det var Seattles andra match på hemmaplan. Efter en sen förlust mot Vancouver Canucks natten till söndag kom Seattle inatt tillbaka. I den historia matchen mellan Seattle och Montreal vann hemmalaget deras första hemmamatch. Förra gången ett hockeylag från Seattle mötte Montreal var när Seattle Metropolitans spelade i det som skulle bli NHL. Seattle Metropolitans var även det första amerikanska laget att vinna Stanley Cup 1917, då de besegrade Montreal Canadiens.

2. Jordan Eberle - första målet för säsongen
Två minuter in i matchen gjorde Jordan Eberle sitt första mål för säsongen. Alexander Wennberg kom ner genom mitten och kunde få pucken till Eberle på hans vänstra sida. Eberle sköt sedan på mål och fick in pucken bakom Jake Allen.

3. Brandon Tanen - tvåmålsskytt
Brandon Tanev stod för två mål i nattens match. Det första kom i den 16e minuten. Jamie Olesiak åkte ner mot målet och när han var vid mållinjen sköt han över pucken till Tanev, som var framför målet, och fick in pucken bakom Allen. Det andra målet kom i mitten av den andra perioden. Tanev kom ner genom mittzonen och fick ett bra läge mot målet.

4. Yanni Gourde - första målet i Kraken tröjan
Det tog bara två matcher i Kraken tröjan för Yanni Gourde att göra mål. Han kom ner på vänstersidan och när Allen kommer ut mot honom skjuter Gourde in pucken på backhanden.

5. Seattles första målskytt någonsin - mål igen
Ryan Donato, som gjorde Krakens första mål, gjorde sitt andra mål för säsongen. Efter att han inte spelade i hemmapremiären fick han ett breakaway fem minuter in i den tredje perioden.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-10-27 07:05:00