2022-01-30 19:00

NY Rangers - Seattle
3 - 2

Seattle Kraken förlorade knappt mot Rangers

Dags för Seattle Kraken att spela match mot New york Rangers i Madison square garden. En match som Seattle dominerade men förlorade efter att Shersterkin gjorde en fantisk insats i Rangers mål.

Egentligen skulle Seattle spelat även igår då mot Ny Islanders, men den matchen blev uppskjuten pga dåligt väder och kommer istället spelas den andra februari.

Strax innan matchen drar igång får vi beskedet att Calle Järnkrok missar pga skada.

Period 1
Efter bara några minuter så skadar sig Karson Kuhlman, efter att han slagit sig mot sargen, han satt kvar på bänken en stund efteråt och fick behandling. Men kom att utgå med skada.
Efter en annars ganska sömnig inledning så får rangers ett Powerplay 10 minuter in. Där de får tryck mot Seattles mål och där Mika zibanejad 1-0 till Rangers.
Mccan stolpe 3 minuter kvar. Första perioden slutar 1-0 och ledning till rangers. Trots fördel i spelet för Seattle. Och ledning i skotten med 14-6.

period 2
Lafreniere gör 2-0 efter skott som tog i stolpen och han fick tag på returen.
Mccan reducerar ett par minuter senare efter passning från Eberle och gör 2-1. Det innebär att Mccan nu gjort mål i tre matcher i rad. Dessutom var det hans 18e mål denna säsong.
Shesterkin i rangers mål gör ett par briljanta räddningar i slutet av andra perioden och ser till att det står 2-1 till rangers inför tredje perioden.
Kraken leder skotten med 25-12 totalt efter 2 perioder.

Period 3
Tredje perioden hinner knappt inte börja innan rangers får powerplay. Efter utvisning av Appleton.
Efter 4 och en halv minut blir det Powerplay för kraken men det händer inget
Rangers får ett friläge, men Grubauer klarar.
Yanni Gourde kvitterar med en minut kvar.
Miller gör 3-2 till Rangers med bara 33 sekunder kvar av matchen.

Matchen slutar med förlust med 3-2. Värt att notera är att det blev över 40 skott för Seattle nytt säsongshögsta för Seattle.