Lagbanner
November och början av december summering

November och början av december summering

Det har nästan gått en månad sedan nu jag gjorde en summering. Då i mitten av November såg allt väldigt mycket mörkt ut. Och med ett jobbigt spelschema framöver. Men spelet och resultaten har blivit klart mycket bättre. Under andra halvan av november och in i December månad.

När jag skrev den förra summeringen runt den trettonde november så såg det som sagt mökt ut. Och det fortsatte på den negativa banan då Seattle förlorade mot Chicago med 4-2.
Det följdes sedan upp med hemmamatch mot Colorado. Då kom också den största hemmaförlusten i klubbens historia, slutresultatet blev förlust med 7-3.
 
Så mardrömen såg ut att fortsätta. Dock bröts den negativa trenden mot Washington och äntligen fick Seattle vinna en match igen.
Och den vinsten fylldes på med ytterligare en vinst mot Carolina. Efter en jämn tillställlning.
Sedan var det dags för match mot Tampa. Där bröts den 2 matcher långa vinstsviten och Seattle lyckades inte ens göra mål utan förloade med 3-0.

Matchen mot Florida är dock den stora behållningen under denna period av matcher. Då det Seattle som kom ut då såg ut som delvis ett annat lag och det verkar som att Seattle mellan matchen mot Tampa och denna verkar ha funderat på vad har funkat och hur kan Seattle kan se till att det blir mer av den varan. Men det var också ett mer varierande anfallsspel under matchen mot Florida. Och Seattle vann också matchen med 4-1.

Det följdes upp med match mot Buffalo där Seattle lyckades göra hela 7 mål och vinna med 7-4.
Nu var det dags för matchen mot Detroit i Hockeytown. Med en viss svensk bekanting i Lucas Raymond, han gjorde sitt tionde mål för säsongen mot Seattle. Detta var en jämnmatch som Seattle förlorade med 4-3 på övertid.
Och denna summering avslutas med hemmamatchen mot Edmonton med både Dreisitl och Mcdavid. Men trots dessa superstjärnor på plan mot Seattle lyckades Seattle besegra Edmonton med 4-3 och se till att ta sin tredje raka hemmavinst.

9 matcher har spelats sedan jag senast skrev en summering. Det fortsatte dåligt till en början. Men på senare tid har Seattle vunnit 5 av senaste 7. Och det viktigaste är att spelet verkligen sett bättre ut framförallt efter matchen mot Tampa.
.
Mest poäng hitintills denna säsong har Jaden Schwartz gjort på 17 stycken. Värt att notera är att Yanni Gourde som missade nästan hela första månaden pga skada är på delad andra plats i interna poängligan med 16 poäng.

Chris Driedger har under denna period fått vakta målet oftare och det känns som att Hakstool har fått mer förtroende för honom och det har i sin tur lett till att arbetsbördan på Grubauer har minskat.
Dessutom så känns det som att Grubauer har fått ordning på spelet och det känns som att den målvakt som var Vezina nominerad är påväg tillbaka fram igen. Dessutom har även Dreidger varit bra.

Efter de avslutande matcherna är Seattle påväg tillbaka in i jakten på slutspelsplats, det är fortfarande en bit dit, men formen är god och Seattle har inte den slagpåse som de varit under första månaden.

StefanBorjes842021-12-06 23:25:15
Author

Fler artiklar om Seattle