2021-10-13 04:00

Vegas - Seattle
4 - 3

Ryan Donato - första målskytt i Seattle historia

Seattle Krakens historiska match är nu över och de har nu äntligen spelat en NHL match. Matchen spelades i Las Vegas där hemmalaget vann matchen. Seattle Kraken gjorde även lagets första mål genom Ryan Donato.

Dagen som vi alla har längtat efter är ÄNTLIGEN här! NHL säsongen ar dragit igång och Seattle Kraken har äntligen spelat deras första match i grundserien. Nattens historia match var mellan de två expansionslagen, Vegas Golden Knights vs. Seattle Kraken. Matchen blev inte som Seattle hade velat men många historiska moment utspelades under matchen.

Driedger

Några dagar sedan blev Seattles Calle Järnkrok placerad på NHLs Covid-19 protokoll lista vilket gjorde att han missade nattens match, även McCann, Oleksaik, Johansson och Donskoi var på listan men kunde spela i nattens match.

Matchen började med att Seattle Kraken kom ut starka och hade några chanser att göra mål direkt. De fick även lagets första powerplay efter bara 27 sekunder, men inget kom från det powerplay. Efter tre spelade minuter gjorde Max Pacioretty matchens första mål när Vegas fick ett tre mot två läge. Den första perioden gick mycket fram och tillbaka när det kom till vilka som hade många bra chanser. Seattle började, sen fick Vegas chanser, efter det kom Seattle tillbaka och så fortsatte perioden. Tre minuter efter Vegas första mål gjorde de även kvällens andra, genom Jonathan Marchenssault när har gjorde en deke på Philipp Grubauer. Brandon Tanev fick ett breakaway när Seattle hade ett boxplay och var nära att göra Seattles första mål men Robin Lehner räddade den pucken. I den sista minuten av perioden var Seattle nära att reducera igen när de var nära ett wraparound mål.

Vegas Golden Knights började den andra perioden med ett powerplay där Philipp Grubauer stod för många stora räddningar. Efter sju spelade minuter i den andra gjorde Vegas 3-0 genom Nicolas Hague. Med åtta minuter kvar av den andra perioden skrev Seattle Kraken historia när Ryan Donato gjorde första Kraken målet! Minuten senare gjorde Seattle 3-2 när Jared MaCann gjorde mål. Seattle vara nära att kvittera i den sista minuten av den andra men Robin Lehner gjorde många bra räddningar.

I början av den tredje var Alexander Wennberg nära en kvittering när puck låg bredvid Robin Lehner men Lehner fick tag på den. Efter åtta minuter i den tredje perioden kvitterade Morgan Geeike matchen. Några sekunder senare gjorde Chandler Stephenson 4-3 till Vegas. Målet blev kollat på då det såg ut som Stephenson sparkade på pucken men det blev ett mål. Med halva perioden kvar blev det fyra mot fyra spel och sedan fyra mot tre spel för Seattle men inget stort hände under deras powerplay. Matchen slutades 4-3 till Vegas Golden Knights.

Även om resultatet inte blev som Seattle ville var det en bra match och laget spelade bra när de kom in i det. I början såg man att det såg lite nervöst ut men i mitten av matchen verkade det som de blev mer bekväma i deras roller. Nästa match spelas i Nashville, natten till fredag.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-10-13 07:13:21