Seattle föll mot Edmonton

Seattle Kraken föll mot Edmonton i deras första bortamatch i försäsongen

Seattle Kraken har spelat deras första match i Kanada. Under natten till onsdag spelade de deras första bortamatch mot Edmonton Oilers.

Den största skillnaden i laguppställning mellan nattens och förgående match var att det var mer prospects under kvällens match än i Vancouver matchen.

Edmonton Oilers fick en chans direkt när Jesse Puljujärvi var nära ett friläge men Chris Driedger kunde stoppa den pucken. Seattle Kraken fick matchens första powerplay men inget avslut kom därifrån. Deras powerplay kändes lite som det första powerplay:et mot Vancouver, svårt att ställa upp och få kontroll på pucken. Direkt efter Seattles powerplay gjorde Edmonton deras första mål för kvällen när Darnell Nurse åkte rakt ner igenom mitten, sköt ett skott från blålinjen och fick in pucken bakom Driedger. Direkt efter målet fick Seattle en ny chans på powerplay när Edmontons målvakt sköt pucken över glaset men inget avslut kom där heller.

Seattle Krakens fick lite senare en utvisning och Edmonton fick prova på deras powerplay. Med 30 sekunder kvar av Seattles utvisning fick de ännu en utvisning vilket gjorde att Edmonton fick spela 5-3 i 30 sekunder. Det resulterade i deras andra mål för kvällen, genom Jesse Puljujärvi. När det var 57 sekunder kvar av Seattles andra utvisning fick Edmonton också en utvisning så det var 4-4 spel i ungefär en minut. Men ännu en gång kom det inget avslut på det powerplay:et. I slutet av den första perioden gjorde Edmonton deras tredje mål för kvällen, genom Zach Hyman.

I den andra perioden kom Seattle in starka och hade en chans att göra mål direkt. Det var väldigt mig fram och tillbaka spel i den andra och inte många chanser att göra mål för båda lagen. Kole Lind var nära att spräcka Seattles nolla men Smith kunde stoppa den pucken. I mitten av perioden fick Seattle ännu ett powerplay och denna gången fick de till en uppställning men inget avslut. Lite senare gjorde Edmonton deras fjärde mål genom Brendan Perlini. I slutet av perioden gjorde även Connor McDavid ett mål vilket gjorde att Seattle låg under med 5-0 efter den andra perioden.

Inför den tredje perioden bytte Seattle Kraken deras målvakt och Joey Daacord fick hoppa in. Edmonton gjorde deras sista mål för matchen i början av den tredje när Brendan Perlini gjorde sitt andra mål för kvällen. I den första halvan av perioden hade Edmonton mest kontroll över pucken och spelet. I mitten av den tredje fick Seattle två utviningar vilket gjorde att Edmonton fick spela 5-3 i 1:28, men de fick inte till något mål under utvisningarna. Seattles målvakt, Joey Daccord stod för många bra räddningar och den största räddningen var när Ryan Nugent-Hopkins och Leon Draisiatl fick ett två mot ett läge. Seattle avlsutade matchen starka och var nära på att spräcka deras målnolla men fick inte in något mål bakom Smith.

Seattles nästa match spelas inatt mot Calgary Flames i Calgary.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-09-29 06:01:00