2022-04-10 01:00

Seattle - Calgary
1 - 4

Seattle förlorade mot Calgary

Grubauer fick nytt förtroende i mål efter sin fina insats senast. Då han hållit nollan senast. Tidig start på matchen för Seattle då den började redan på eftermiddagen.

Första perioden
Men knappt hade matchen börjar innan Noah Hannefin gjorde 0-1 till Calgary. Ett skott som en skymd Graubauer inte lyckades rädda.
Karsen Kuhlman kvitterade till 1-1.
Flames återtar ledningen med 16.5 sekunder kvar av första perioden, 1-2 målet görs av Lewis i Calgary.

Andra perioden
I andra perioden får Seattle sitt första powerplay för kvällen. Det misslyckas och Seattles powerplay är inte alls bra.
Calgary får  powerplay och får till ett par bra chanser. Och när powerplayet precis är slut gör Calgary 1-3 genom Michael Stone.

Tredje Perioden
En bit in i tredje perioden får Seattle powerplay eftersom Calgary varit för många spelare på isen. Markström gör dock två otroliga räddningar och Seattle fick inte in pucken.
Med 2:54 kvar av matchen så får Seattle powerplay igen efter att Johnny Hockey åker ut för delaying the game. Seattle chansade då på att spela 6-4 och tog ut Grubauer. Men det ledde tyvärr till att Tyler Toffoli i Calgary istället kunde göra 1-4.

Seattle gör en bra push för att få till ett resultat i tredje, tyvärr misslyckas de som så ofta denna säsong.

Övrigt
Övrigt igår utsågs kraken talangen matty berniers till first team all American. Han avslutade året med 20 mål och 43 poäng på 37 matcher.
När han hjälpte Michighan nå semifinalen i amerikanska ligan.