Seattle - Nashville
4 - 3

Seattle Kraken bröt förlustsviten på Kraken Day
Seattle Kraken firar första vinsten sedan 11:e februari.

Seattle Kraken bröt deras sju matcher långa förlustsvit eften en 4-3 vinst över Nashville Predators. Första vinsten på nästan fyra veckor kom på deras första "Kraken dag".

Seattle Kraken firade idag Kraken dagen eftersom det är den andra mars. I USA skiver man datumet 3/2 och eftersom de är det 32:a laget i NHL har de 3/2 som deras dag. Nattens match spelades hemma mot Nashville Predators.

Nashville var det laget som öppnade målprotokollet efter halva första perioden. Målet kom från Philip Tomasino. Nashvilles andra mål var ett powerplay mål från Matt Duchene som kom i början av den andra perioden.

Efter Duchenes powerplay mål gjorde Seattle tre mål på 2:39 minuter, vilket är den snabbaste tiden tre mål har gjorts i Krakens historia. Det var även den tionde gången Seattle gjort tre mål i en period. Det första målet kom 7:23 in i den andra perioden. Marcus Johansson fick upp pucken i den offensiva zonen och precis före målet kunde ha passa över den till Alex Wennberg som fick in pucken bakom Juuse Saros. Även Kole Lind assisterade målet. Minuten senare kvitterade Calle Järnkrok matchen. Morgan Geeike fick tag på pucken bakom målet och passade den till Jordan Eberle. Eberle kunde sedan passa pucken till Calle Järnkrok som befann sig precis framför målet. Järnkroks mål gör honom till den fjärde Kraken spelaren att göra mål mot sitt förre detta lag. Innan hade Mark Giordano, Adam Larsson och Jared McCann gjort det. Yanni Gourde gjorde det tredje målet i mitten av den andra perioden. Målet kom från en passning av Colin Blackwell. Även Vince Dunn gjorde en assist på målet.

Fyra minuter efter Seattles tredje mål kvitterade Nashville med Matt Duschenes andra mål i matchen.

I den tredje perioden tog Seattle tillbaka ledningen genom Colin Blackwell. Seattle spelade i numerärt underläge och fick upp pucken mot Jusse Saros. Colin Blackwell försökte peta in den och tillslut fick han den bakom Nashvilles målvakt. Chris Driedger räddade 19 av 22 skott i nattens match.

Seattles nästa match är natten till söndag, mot Washington Capitals.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-03-03 07:23:00