2 - 6

Seattle Kraken föll i första mötet mot Toronto Maple Leafs
Mason Appleton och Jake Muzzin kolliderar i den första perioden.

Ett svenskmål och Jared McCanns rekord år kunde inte stoppa Toronto Maple Leafs.

Toronto Maple Leafs var på besök i Seattle för första gången den här säsongen. Det var även första gången de två lagen möttes. Matchen slutade 6-2.

Matchens första mål kom efter bara 3:56 när Alexander Kerfoot fick in pucken bakom Philipp Grubauer. Men det tog bara fem minuter för Seattle att kvittera matchen genom Calle Järnkrok. Han fick en passning av Mason Appleton och kunde göra mål på Jack Campbell. Toronto gjorde två mål till i den första perioden, ett genom Michael Bunting och ett genom Ondrej Kase

Inför den andra perioden bytte Seattle målvakt till Chris Driedger. I den andra perioden gjorde det bara ett mål vilket kom från Mitchell Marner. Det var ett powerplaymål som kom i mitten av perioden.

Toronto började den tredje perioden med att göra ett shorthanded mål genom David Kampf. Seattle Kraken fick till deras andra mål i den tredje, genom Jared McCann. Det var ett powerplay mål som domarna inte trodde gick in vilket resulterade i att spelet fortsatte. Målet var McCanns 20e för säsongen vilket är ett nytt personligt rekord för honom. Matchens sista mål kom med 2 min kvar av matchen genom Jake Muzzin

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-02-15 07:15:00