Lagbanner
2021-12-02 01:30

Detroit - Seattle
4 - 3

Seattle Kraken föll på straffarna

Seattle Kraken föll på straffarna

Seattle Kraken avslutade deras roadtrip i Detroit. Matchen slutade 4-3 till hemmalaget efter straffar.

Seattle Kraken föll på straffarna i deras sista match på deras roadtrip. Efter en rätt så jämn match vann Detroit Red Wings på straffarna. En av de viktigaste spelarna för motståndarna, Lucas Raymond, gjorde även hans tionde mål i NHL. 

Tre saker att ta med från matchen:

1. Vince Dunn - andra målet för säsongen
Vince Dunn gjorde i natt sitt andra mål för säsongen. Det var ett powerplay mål från Marcus Johansson och Alex Wennberg. Wennberg passade pucken till Johansson som passade den till Dunn som var påväg ner i zonen och kunde skjuta in den i målet. Dunns mål var även hans tionde poäng för säsongen. 

2. Ryan Donato - två mål
Ryan Donatos första mål från matchen kom i slutet av den andra perioden från Yanni Gourde och Joonas Donskoi. Det andra målet kom från Jamie Oleskiak när han fick ner pucken i zonen och kunde passa över den till Donato som fick in den i målet. Donatos andra mål för kvällen var hans femte mål för säsongen. 

3. Philipp Grubauer - tillbaka i målet 
Efter att Chris Driedger storspelat de två senaste matcherna fick Philipp Grubauer starta matchen ingen. Seattle Kraken gick idag ut med att de satt Chris Driedger på IR listan vilket gör att Philipp Grubauer troligtvis kommer få spela många matcher den närmaste tiden. I natt räddade han 23 av 26 skott. 

Skador i laget:
Det inte bara Chris Driedger som är på IR listan utan även svensken Calle Järnkrok. Järnkrok har inte spelat på över en vecka efter att han åkte på en skada i matchen mot Carolina. Jordan Eberle, Jaden Schwartz och Will Borgen spelade inte heller i natt men Dave Hakstol har inte bekräftat hur länge de kommer vara utanför spel.

På grund av att Chris Driedger och Calle Järnkrok befinner sig på IR listan har Seattle kallat upp målvakten Joey Daccord och forwarden Kole Lind. 

Roadtrippen slutade 2-1-1 där Seattle fick med sig fem av åtta möjliga poäng. 

Nästa match är på hemmaplan mot Edmonton Oliers natten till Lördag. 

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-12-02 06:27:00
Author

Fler artiklar om Seattle