Seattle - Calgary
4 - 6

Seattle Kraken förlorade den dramatiska matchen
Colin Blackwell (Seattle) deppar efter Johnny Gaudreaus första mål i matchen.

Seattle Kraken spelade årets sista match mot Calgary Flames och förlorade matchen efter en dramatisk tredje period. Mellan de båda lagen gjordes det fyra mål under de fem sista minuterna av matchen.

2021 har varit ett historiskt år för Seattle Kraken. Allt från expansion draften i somras till att spelade deras första match i NHL. Nu är även årets sista match spelad och Seattle förlustsvit är nu tre matcher. Calgary Flames var på besök i Seattle och vann årets sista match 6-4.

Seattle Krakens back Jamie Oleksiak spelade i natt sin 400e match i NHL. I skadeprotokollet i laget är Jaden Schwartz day-to-day med en överkropps skada. På grund av hans frånvaro fick Kole Lind hoppa in och spela i natt.

Första perioden:
Seattle Kraken kom ut starka i den första perioden och Morgan Geeike var nära att spräcka nollan redan efter två minuter men Jacob Markström räddade den pucken. Sex minuter in i matchen gjorde Seattle matchens första mål genom Mark Giordano. Mark Giordano spelade i Calgary innan och i natt var det första gången han mötte dem i en NHL match. Assist på Giordanos mål fick Colin Blackwell och Calle Järnkrok. Fyra minuter senare kvitterade Calgary matchen genom Johnny Gaudreau. I slutet av den första perioden fick Seattle ett powerplay men fick inte till något mål i den första delen av deras powerplay.

Andra perioden:
När den andra perioden började fanns det fortfarande 23 sekunder kvar av Seattles powerplay och det tog bara nio sekunder innan Calle Järnkrok gjorde 2-1 målet. Jared McCann och Mark Giordano fick båda assister på målet. Efter fyra minuter av den andra perioden fick Seattle en utvisning vilket resulterade att Calgary kvitterade matchen genom Johnny Gaudreau. Seattle Kraken hade några bra chanser att ta tillbaka ledningen i mitten av den andra perioden men Jacob Markström stod stabilt i Calgary målet. Med fem minuter kvar av mitten perioden tog Calgary ledningen genom Milan Lucic.

Tredje perioden:
Fem minuter in i den tredje perioden kvitterade Yanni Gourde matchen från Colin Blackwell och Calle Järnkrok. Men fyra och en halv minut kvar av den tredje perioden fick Seattle Kraken en utvisning. Calgary tar tillbaka ledningen genom Andrew Mangiapane efter 30 sekunders powerplay. 30 sekunder efter Calgarys mål svarar Seattle med att göra 4-4 målet genom Jared McCann. Assister för målet var Mark Giordano och Jordan Eberle. Men det tog bara 13 sekunder för Calgary att ta över ledningen ännu en gång, den här gången genom Matthew Tkachuk. Matchens sista mål kom från Calgary med tjugo sekunder kvar av matchen. Målskytt var Noah Hanifin

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-12-31 06:54:32