2021-12-12 04:00

Seattle - Columbus
4 - 5

Seattle Kraken förlorade i förlängningen

Seattle Kraken kom tillbaka från ett 1-3 underläge men Columbus Blue Jackets tog med sig det extra poänget efter de Seattle förlorade i förlängningen.

Seattle Kraken spelade i natt sin sista match på hemmaplan innan de åker på en två matchers roadtrip till Kalifornien. I natt spelade svensken Marcus Johansson sin 700e NHL match och Alexander True gjorde sin debut för Seattle Kraken. Nattens match slutade 5-4 efter förläning för gästerna, Columbus Blue Jackets.

Tre saker att ta med från matchen:

1. Jared McCaan - elfte för säsongen
Jordan Eberle fick tag på pucken från sargen och kunde skicka ut den till McCaan som petade in den i målet. Målet kom efter 13 spelade minuter i den andra perioden.

2. Jaden Schwartz - powerplaymål
Seattle Kraken hade bara ett powerplay i matchen men lyckades få till ett avslut på det.  Joonas Donskoi fick pucken av Mark Giordano och kunde sedan skjuta ner den mot målet. Jaden Schwartz kunde nudda pucken med hans klubba vilket gjorde att den åkte in i målet.

3. Morgan Geeike och Vince Dunn - tredje målen för säsongen
Både Morgan Geekie och Vince Dunn gjorde i natt sina tredje mål för säsongen. Morgan Geekies mål kom efter fyra spelade i minuter i den tredje. Brandon Tanev passade ner pucken till Mason Appelton genom sargen. Appelton kunde sedan passa pucken till Morgan Geekie som var påväg ner i zonen och kunde skjuta in pucken i målet.

Vince Dunn kvitterade matchen med fyra minuter kvar i den tredje. Målet kom från svenskarna Calle Järnkrok och Adam Larsson. Dunn kommer ner i zonen och får passningen av Larsson och fick iväg ett skott från tekningscirklen.

Columbus avgjorde sedan matchen 55 sekunder in i förlängningen.

Målskyttar för Columbus Blue Jackets var: Oliver Björkstrand, Jack Roslovic, Max Domi x2, Jake Bean

Skadeläge i laget:
- Chris Deidger är bortplockad från IR listan men spelade inte i natt, Joey Daccord har åkt ner till AHL igen.
- Yanni Gourde är placerad på NHL's Covid-19 protokoll vilket gjort att Alexander True blev uppskickad.
- Även Riley Sheahan har blivit placerad på Covid-19 protokollet.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-12-12 07:46:00