2022-01-11 03:00

Colorado - Seattle
4 - 3

Seattle Kraken förlorade i Grubauers comeback

Seattle Kraken förlorade mot Colorado Avalanche i Philipp Grubauer återkomst till Colorado. Matchen jämn länge men Colorado gjorde två mål i den tredje perioden och vann matchen 4-3.

Seattle Kraken är tillbaka efter ytterligare ett Covid-uppehåll. Förra veckans matcher blev alla uppskjutna på grund av Covid-19. Deras första match efter uppehållet spelade i Colorado där de mötte Colorado Avalanche. Det var även första gången Philipp Grubauers första match mot hans förra lag då han inte spelade förra matchen lagen möttes. Svensken Alex Wennberg blev förra veckan placerad på Covid-protokollet men var tillbaka i nattens match.

Första perioden:
Colorado Avalanche öppnade målprotokollet i matchen genom Nicolas Aube-Kubel. Tio minuter in i matchen gjorde även Seattle sitt första mål i matchen. Det var ett powerplay mål som kom från Marcus Johansson. Det var ett tick-tack-toe mål med assister från Jordan Eberle och Jared McCann. Även fast det stod lika efter den första perioden ledde Seattle Kraken skotten.

Andra perioden:
Fem minuter in i den andra perioden utökade Seattle ledningen genom Jared McCann. Både Marcus Johansson och Vince Dunn fick assister på hans mål. Det var Johanssons femte och Dunns tionde assist för säsongen. Tio minuter senare gjorde Colin Blackwell 3-1 målet för Seattle när han kunde peta in en puck från Jamie Oleksiak. Även Yanni Gourde fick en assist på det målet. Med tre minuter kvar av den andra perioden minskade Colorado ledningen när Nicolas  Aube-Kubel gjorde sitt andra mål i matchen.

Tredje perioden:
Både de två målen i den tredje perioden kom från Colorado Avalanche. Devon Toews kvitterade matchen efter elva spelade minuter och tre minuter efter hans mål gjorde Nazem Kadri matchens sista mål.

Skotten i matchen var 35 - 24 till Colorado.