United Center, 2022-10-23 20:00

Chicago - Seattle
5 - 4

Seattle Kraken förlorade målfesten i Chicago
Martin Jones har fått hoppa in som förstamålvakt efter att Philipp Grubauer utgick i förra matchen på grund av skada.

Seattle Kraken var många gånger på väg att vinna målfesten men föll i slutet av matchen.

Seattle spelade ikväll säsongens första tidiga match när de var på besök hos Chicago Blackhawks. Efter en vinst mot de regerande mästarna föll de ikväll på mållinjen mot Chicago.

Jared McCann var kvällens första målskytt när han öppnade målprotokollet för gästerna efter 5:46 spelade minuter. Karson Kuhlman hittade Morgan Geekie som kunde passa över till McCann som befann sig framför målet. Två minuter senare gjorde svensken André Burakovsky sitt tredje mål för säsongen när både han och Alex Wennberg blev fria framför Alex Stalock och Chicago målet. I slutet av den första perioden kvitterade hemmalaget upp matchen med mål från både Jujhar Khaira och Tyler Johnson.

Den andra perioden började med två mål på 51 sekunder. Först gav Max Domi hemmalaget ledningen men efter 19 sekunder kvitterade Matty Berniers matchen. Målet kom när Chicagos målvakt förvirrade sig efter att Jaden Schwartz fintade ett skott. I mitten av perioden gjorde Vince Dunn sitt första mål för säsongen och gav Seattle ledningen. Målet kom från Jared McCann. McCann fick in pucken i zonen och kunde passa över den till Vince Dunn när han kom in i zonen.

Men sju minuter kvar den tredje perioden gjorde Tyler Johnson sitt andra mål för kvällen och kvitterade matchen. 13 sekunder senare gav Jason Dickinson hemmalaget ledningen. Seattle tog ut målvakten med liten mindre än en minut kvar av matchen och fick till en del bra chanser men Chicago fick tillslut med sig segern.

Martin Jones stod i Seattles mål och räddade 22 av 27 skott. Han fick hoppa in i förra matchen när Philipp Grubauer utgick på grund av en skada. Det är nu bekräftat att det är en underkroppsskada och han är “day-to-day”. På grund av hans skada han Seattle skickat upp Joey Daccord från AHL.

Seattles nästa match spelas natten till onsdag hemma mot Buffalo Sabers, nedsläpp strax efter 04:00.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-10-23 22:42:08