Lagbanner
2022-03-17 03:00

Seattle - Tampa Bay
1 - 4

Seattle Kraken förlorade och Calle Järnkrok trejdad
Philipp Grubauer räddade 35 av 39 skott i nattens match

Seattle Kraken förlorade och Calle Järnkrok trejdad

Seattle Kraken förlorade nattens match mot Tampa Bay Lightning med 1-4. Men den stora nyheten var innan match, Seattle Kraken trejdade Calle Järnkrok till Calgary Flames.

Det var en händelsefull dag i Seattle inatt. Seattle Kraken gjorde sig redo att ta emot Tampa Bay Lightning och de skulle även fira kaptenen Mark Giordanos 1000e match som skedde under deras roadtrip. Men strax innan match gick de ut med den stora nyheten att Calle Järnkrok hade blivit tredjad till Calgary Flames för tre draftpicks. I sina 49 matcher i Seattletröjan gjorde han 12 mål, 14 assist och 26 poäng. Nu går han från laget som ligger längst ner i Pacific tabellen till laget som ligger bäst. Calgary Flames har 81 poäng på 60 matcher. 

I nattens match var det den förre detta Lightning spelaren Yanni Gourde som gjorde matchens första mål. Det tog bara 2 minuter för han att göra ett powerplay mål mot sitt förra lag. Vince Dunn passade pucken till Jordan Eberle som sedan fick över den till Gourde som kunde göra en one-timer mot Andrei Vasilevskiy. Yanni Gourdes mål var Seattle enda mål i matchen. 

Tampa Bay gjorde sedan fyra mål för att vinna 4-1. Målskyttarna var Nikita Kucherov, Anthony Cirelli och Victor Hedman som gjorde två mål. 

Seattles nästa match spelas natten till söndag mot Detroit Red Wings. 

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-03-17 07:07:00
Author

Fler artiklar om Seattle