Lagbanner
2022-01-17 23:00

Seattle - Chicago
3 - 2

Seattle Krakens första vinst på över en månad
Mark Giordano och Joonas Donskoi firar efter Donskoi satt matchavgörande straffen.

Seattle Krakens första vinst på över en månad

Efter nio raka förluster vann Seattle Kraken äntligen en match... den stora frågan är, berodde det på hunden Davy Jones?

Den senaste gången Seattle Kraken vann en ishockey match var den 14 december 2021. I natt vann de årets första match och även första vinsten på straffar. 

Efter matchen gick Seattle Kraken ut med att de har skaffat en hund, Davy Jones. Runt om i NHL har det blivit en trend att skaffa en hund när det går lite sämre för laget och det brukar vända på saker, kanske var det här vändningen Seattle behövde?

Matchens första perioden bjöd inte på så mycket men i den andra perioden gjordes det tre mål. Chicagos målskyttar i den andra perioden var Dominik Kubalik och Brandon Hagel. I Seattle gjorde Vince Dunn sitt fjärde mål för säsongen i hans 300e match i NHL. Med assister från Riley  Sheahan och Adam Larsson fick Dunn till ett skott från bållinjen. 

I den tredje perioden var Ryan Donato den enda målskytten. Från att ha plockat upp pucken bakom Seattles målbur åkte han med den hela vägen ner till Marc-Andre Fleury och gjorde mål på sin egna rebound. 

Under straffarna var Ryan Donato och Jonnas Donskoi de som gjorde mål. Chicago missade på alla deras straffar. 

Nästa match spelas natten till fredag - mot San Jose Sharks. 
 

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-01-18 07:05:00
Author

Fler artiklar om Seattle