Seattle Krakens vann första matchen i lagets historia

Seattle Kraken spelade historiens första match i Spokane, där de mötte rivalerna Vancouver Canucks. Matchen slutade 5-3 till Seattle.

Seattle Krakens första säsong är äntligen igång! Seattle Kraken åkte under söndagsnattens till Spokane för att möta Vancouver Canucks i säsongens första försäsongsmatch och Krakens första match någonsin.

Seattle kom ut väldigt starka i den första perioden och Ryan Donato var nära att göra Krakens första mål efter bara två minuter. Under de första tio minuterna av matchen var det Seattle som hade kontrollen och det kändes som Vancouver hade svårt att hänga med. Men ungefär tio minuter kvar av perioden fick Seattle matchens första powerplay när Jack Rathbone fick åka och sätta sig. Under deras första powerplay hade Seattle svårt att få till ett skott mot mål och passade bara runt pucken. De hade två bra skott när Jared McCann träffade ribban och när Mike Giordano sköt ett skott från blålinjen. Dock fick de inte in några av skotten och istället kunde Jack Rathbone få ett friläge precis när han kom ut ur utvisningsbåset och göra första målet för Vancouver. Efter Vancouvers första mål föll Seattle lite efter och Vancouver började ta kontroll på matchen. Seattle fick matchen nästa utvisning, när Riley Sheahan fick åka och sätta sig. Under Vancouvers powerplay fick de in det andra målet för matchen, när Brock Boeser fick ett öppet mål. I slutet av perioden kom Seattle mer och mer tillbaka men Vancouvers målvakt, Silovs, höll Canucks kvar i matchen. Med minuten kvar av den första fick Vancouver ytterligare en utvisning men Seattle fick inget avslut i första perioden.

Seattle Kraken började den andra perioden med powerplay men fick inte till något avslut där heller. Men det tog bara tre minuter in i den andra för Riley Sheahan att göra Seattle Krakens första mål i historien. Inte långt efter målet fick Seattle ett nytt powerplay och var nära på att göra mål direkt men Vancouvers målvakt lät inte pucken åka in i målet. Men Vancouver kunde inte stoppa Jared McCaan när han kvitterade för Seattle. Nästa mål för Seattle, var även det ett powerplay mål, när Ryan Donato gjorde sitt första i Kraken tröjan. Under de första 40 minuterna hade Seattle fyra powerplay och gjorde mål på två vilket är ett gott betyg då de började träna powerplay och boxplay på träningen före matchen. Periodens sista mål, och också svenskarnas första, kom genom Nils Höglander när han kvitterade för Vancouver Cancuns. Perioden slutade 3-3.

Det tog bara en minut för Morgan Geekie att ge Seattle Krakens ledningen när han gjorde sitt första för kvällen. Efter Geekies mål började Vancouver komma tillbaka lite men de kunde inte hålla sig hela vägen. Med mindre än halva perioden kvar fick Seattle ännu ett powerplay och gjorde även ett mål på det. Det var Morgan Geekie som gjorde hans andra för kvällen. Matchen slutade 5-3 till Seattle som vann deras första match i lagets historia!

Seattles nästa försäsongsmatch är i Edmonton, natten till onsdag.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-09-27 05:42:36