Lagbanner
Seattle vände och vann

Seattle vände och vann

Seattle Kraken mötte Edmonton Oilers för andra gången och den här gången var de amerikanarna som vann matchen.

Seattle Krakens mötte samma lag igen för första gången, Edmonton Oilers. Matchen spelades i Everett, vilket ligger 45 kilometer norr om Seattle. Matchen var även Alexander Wennbergs Kraken debut efter att ha missat några matcher då han precis blev en pappa. 

När Seattle spelade mot Edmonton förra matchen så hade Seattle många prospects och Edmonton hade nästan hela deras NHL lag, i natt hade Seattle mycket av deras förväntade NHL lag och Edmonton hade en hel del prospects. 

I början av matchen var det mycket Edmonton och Grubauer fick göra några stora räddningar. Seattle hade matchen första utvisning men Edmonton kunde inte få in något mål under de minuterna. Det var mycket spel framför Grubauer men Seattle klarade att hantera det. Det blev ett nytt boxplay för Seattle men inget hände där heller. 

Seattle första slagsmål någonsin hände inatt när Carsen Tarynski och Brad Malone gick emot varandra. 

I den första perioden var det mycket Edmonton. 

Edmonton Oilers gjorde matchen första mål fem minuter in i den andra genom Brendan Perlini. Seattle hade två powerplay i den andra perioden men fick inte till något mål. Men under Seattles andra powerplay syntes det att Seattles strakaste powerplay var Eberle/ McCann/ Schartz/ Wennberg/ Giordano. 

I den andra perioden kom Seattle in mer i matchen igen. 

Något som Seattle har gjort i de senaste matcherna är att byta målvakt i den tredje. I natt kom Joey Daccord in i den tredje. I den tredje perioden hade svenskarna många chanser. Men någon minut kvar av perioden åkte Daccord och satte sig och med 57,8 sekunder kvar kvitterade Seattle genom Schwartz och förlängning var att vänta. 

Seattle ställde upp med Wennberg, Johansson och Giordano i förläningen. Haydn Fleury gav Seattle ett powerplay vilket gjorde att Jared McCann kunde göra mål och Seattle Kraken kunde vinna i förläningen. 

Manda ZanierTwitter: mandazanier2021-10-02 07:50:46
Author

Fler artiklar om Seattle