2022-03-13 01:00

Montreal - Seattle
3 - 4

Seattle vann efter svenskens storspel
Marcus Johansson blev matchvinnare med två assist, straffavgörande målet och karriärens 400e NHL poäng.

Seattle Kraken avslutade deras roadtrip i Montréal och vann sista match på straffar. Marcus Johansson var en stor del av nattens vinst.

Seattle Kraken har varit haft en roadtrip på fem matcher och är nu påväg tillbaka hem till Seattle. Under de fem matcherna fick de med sig tre poäng. En vinst på straffar och en förlust i förläningen. Inatt spelade de i Montréal där de vann på straffarna.

Inför matchen plockade Seattle upp Kole Lind från AHL då Joonas Donskoi blivit placerad på IR-listan.

Seattle Kraken gjorde matchens första mål efter halva första perioden. Det var ett shorthanded mål som kom efter misskommunikation i Montréal Canadiens. Seattle fick upp pucken i zonen, Yanni Gourde försökte peta i pucken men blev stoppad av Sam Montembeault. Montembeault la sedan ner pucken och Yanni Gourde fick tag på pucken och fick in den i målet.  Fem minuter senare kvitterade Montréal genom Michael Pezzetta. I slutet av den första perioden tog Seattle ledningen genom Ryan Donato. Marcus Johansson sköt ett skott mot målet men missade precis vilket gjorde att Donato kunde få tag på pucken och göra 2-1.

I den andra perioden var det bara Seattle som gjorde mål. Marcus Johansson passade upp pucken till Jared McCann som sköt in 3-1 målet.

I den tredje perioden kvitterade Montréal matchen genom Alexander Romanov och Nick Suzuki.

Seattle vann sedan på straffarna i den sjunde rundan genom Marcus Johansson. I nattens match gjorde svensken två assist, sin 400e NHL poäng och vann på straffarna.