Seattle - Florida
5 - 3

Seattle vann efter två svenskmål
Seattle Krakens Jared McCann, Adam Larsson och Philipp Grubauer firar efter vinsten mot Florida Panthers.

Seattle Kraken mötte Florida Panthers och vann 5-3. I vinsten stod alla svenskarna i Seattle för poäng.

Seattle Kraken hade under natten till måndag besök av NHL bästa lag, Florida Panthers. Även fast det skiljer lagen 28 placeringar i tabellen vann Seattle matchen. Matchen bjöd på åtta mål totalt och alla svenskarna i Seattle fördes in i poäng protokollet.

I den första perioden var det bara Floridas Anthony Duclair som gjorde mål, vilket kom efter fem spelade minuter.

I den andra perioden gjorde Seattle tre mål och Florida två. Seattle första mål kom genom Marcus Johansson som gjorde mål på en fyra mot två. Fem minuter efter Johanssons mål gjorde  Yanni Gourde mål på en one-timer. 17 sekunder senare nickade Colin Blackwell in 3-1 målet åt Seattle. I Florida gjorde Jonathan Huberdeau och Alexander Barkov mål i den andra perioden.

Seattle Kraken var den enda laget som gjorde mål i den tredje perioden. Det första målet kom efter bara 26 sekunder genom Mason Appleton. Med lite mer än en minut kvar av matchen var Florida nära på att kvittera matchen men Philipp Grubauer stod för en fantastisk räddning. Matchens sista mål var ett mål i tom målbur genom Calle Järnkrok.

Både Adam Larsson och Alexander Wennberg fick varsin assist i nattens match.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-01-24 07:17:00