Seattles första förlängningsmatch- avgjordes på straffar

Seattles tredje match blev deras första förlängningsmatch. Efter en spännande förlängning avgjordes matchen på straffar

Efter en jobbig match i Edmonton igår åkte Seattle Kraken ner i Alberta för att komma till Calgary där de spelade nattens match. Det blev en lång och spännande match som avgjordes i straffar.

Seattles målvakt, Philipp Grubauer, fick känna på pucken direkt när Blake Colman var nära på att ge Calgary Flames ledningen direkt.

Det tog inte lång tid innan Seattle gjorde matchens första mål, genom Calgary legenden Mark Giordano. Han fick en passning i mittzonen och kunde åka upp i mitten av isen och få pucken igenom benen på Calgarys målvakt, Dan Vladar.

I den första perioden var det mycket fram och tillbaka mellan de båda lagen och både Seattle och Calgary hade mycket tid i deras zoner.

Det andra målet kom när Jaden Schwartz kunde göra mål på ett rebound från Adam Larssons passning.

Seattle fick sedan ett powerplay men det var inget som stack ut under de två minuterna. När det var ungefär sex minuter kvar av perioden fick Grubauer ett skott mot sig med han kunde höra en fin räddning. Minuten senare gjorde Calgary Flames deras första mål för matchen genom Matthew Tkachuk.

Fyra minuter in i den andra perioden får Seattle en utvisning men Calgary kunde inte få till något mål under de minuterna. Calgary var de laget som kom in starkast i den andra och höll i det under hela perioden, vilket resulterade i att de kvitterade matchen till 2-2. En puck mot målet sköts på ribban, kom tillbaka till Michael Stone och då kunde ha bara skjuta in den i målet. Seattle kom tillbaka lite i slutet av perioden när de höll på att göra ett mål i boxplay. Men det var Calgary som hade övertaget av perioden, Seattle hade bara två skott på mål under den andra perioden.

Det tog sju minuter för det första skottet att komma i den tredje perioden. Det första skottet kom från Seattle som var nära att göra 3-2. Någon minut senare fick båda lagen en utvisning men inget mål kom från det 4-4 spelet.

Seattle kom tillbaka in i matchen i den tredje och började ta tag om matchen igen. När Seattle fick ett boxplay gjorde Joey Daccord, som kom in i den tredje, en superbra räddning vilket ledde till att det blev lite tjafs vid målet. Det resulterade i att Calgary fick en utvisning och det blev fyra mot fyra spel i 68 sekunder. Direkt efter Calgarys utvisning gjorde Jaden Schwartz sitt andra för matchen och Seattle hade nu ledningen igen. Med 2:27 kvar av den tredje kvitterade Mikael Backlund till 3-3.

I förlängningen var Calgary jättenära på att vinna när pucken låg framför Daccord i någon sekund innan Seattle kunde få bort pucken.

Matchen fick avgöras med straffar där Seattle tillslut vann matchen.