Seattle - St Louis
0 - 5

St. Louis Blues körde över Seattle Kraken
Vince Dunn (29) försöker få tag på pucken från Brandon Saao (20).

St Louis kom till Seattle och körde över Kraken med en 5-0 vinst till bortalaget.

Efter gårdagens vinst gick det inte lika bra för Seattle Kraken i natt. I nattens match var St. Louis på besök och vann 5-0. Nattens match var Seattle målvakten Joey Daccords första start på hemmaplan.

Den första perioden var rätt så jämn mellan de två lagen men St. Louis var det lag som fick in pucken i målet. Matchens första mål kom under Seattle första powerplay, men för St. Louis. Målet kom genom St. Louis forwarden Tyler Bozak. Fem minuter efter första målet gjorde Brayden Schenn St. Louis andra mål i matchen. Även det andra målet kom från ett powerplay, men den här gången från St. Louis.

Joey Daccord var andra perioden bästa spelare. St. Louis Blues hade väldigt många bra chanser men Joey Daccord stod stadigt i målet och kunde rädda 12 av 12 skott som kom mot honom. Seattle Kraken hade även dem några bra chanser men Ville Husso stod även han stadigt i målet. Seattle Kraken vann skotten i perioden med 15 - 12.

24 sekunder in i den tredje perioden gjorde Pavel Buchnevich 3-0 för St. Louis. St Louis Colton Parayko blev tillldelad ett straffslag vilket resulterade 4-0 St. Louis. Två minuter efter St. Louis 4-0 mål gjorde Jordan Kyrou 5-0. Med åtta minuter kvar av matchen fick både Oskar Sundqvist och Haydn Fleury åka och sätta sig efter en liten fight mellan dem två. Med 21 sekunder kvar av 4-4 spel blev även Vince Dunn och Jordan Kyrou utvisade.

Nästa match spelas natten till måndag mot Florida Panthers.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-01-22 06:44:00