Minnesota - Seattle
0 - 4

Tredje raka segern för Seattle Kraken
Svensken Alex Wennberg gjorde två mål i nattens match.

Seattle Kraken vann tredje raka segern efter att Jones nollade Minnesota Wild och Alex Wennberg gjorde två mål.

Efter en snabbvisit i Kanada är Seattle Kraken tillbaka i USA och i natt vann de mot Minnesota Wild. I matchen mot Calgary Flames vann Seattle och det var även målvakten Joey Daccords första vinst med laget. Dock fick han i natt sitta på bänken då Martin Jones var tillbaka i laguppställningen. Jones missade förra matchen på grund av familjeskäl men är nu tillbaka. Martin Jones återkomst gjorde att Christopher Gibson fick återvända till AHL och Coachella Valley Firebirds.

Martin Jones höll nollan när han fick 22 skott mot sig och Seattles draftval från i somras Shane Wright, som blivit bänkad en hel del, fick i natt spela nästan 14 minuter.

Det här var första gången lagen möttes i år. Förra säsongen vann Minnesota två av tre matcher mellan lagen.

Det blev inga mål i den första perioden och matchens första mål kom fem minuter in i den andra. Då var det Morgan Geekie som kunde peta in pucken från ett skott av Daniel Sprong. Även Ryan Donato fick en poäng på det målet. Fem minuter senare utökade Seattle ledningen genom Jamie Oleksiak när Seattle fick en four-on-two breakaway.

I slutet av den andra perioden fick Seattle ett powerplay vilket resulterade i att Alex Wennberg kunde göra 3-0 målet för gästerna. Målet kom efter att pucken flög upp i luften och sedan hittade in bakom målvakten. I mitten av den tredje perioden gjorde Wennberg kvällens andra mål när Burakovsky sköt ett skott från blålinjen som Wennberg sedan kunde styra om.

I Minnesotas mål stod Marc-André Fleury som räddade 19 av 23 skott.

Seattle Kraken har en match kvar av deras roadtrip och den spelas natten till söndag när de besöker Pittsburgh Penguins. Nedsläpp är strax efter 00:00.

Manda ZanierTwitter: mandazanier2022-11-04 07:38:00